Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 april 2022 av Alma Lindqvist i skaffa hund (4 svar)
Söker som förstagångsägare tips

Hej, Jag är en tjej på 18-19 år (fyller 19 i oktober). Jag ska skaffa valp till sommaren och det kommer bli min första hund. Jag bor med min mamma i en villa med trädgård. Det kommer vara min hund i grunden men mamma kommer hjälpa till. 


Jag är super förälskad i rasen whippet.


Jag tror den kan passa mig då jag främst söker en kompis som håller mig sälskap då vi en gång varit fem personer i huset men nu bara är jag och mamma. (mina två syskon har flyttat hemifrån pga studier och mina föräldrar har skillt sig. Jag blir hemma ensam med min katt ofta eftersom jag mått dålig under pandemin så har jag delat min sista termin av gymnasiet i två. Så jag är hemma mycket på vardagar medans mamma jobbar.


Men jag vill även få ett mer aktivt liv komma ut och gå promenader, jogga få mer motion alltså men jag avskyr att träna på gym och jag tycker det är tråkigt att ge mig ut och gå själv och eftersom jag mest behöver komma ut på vardagarna när jag inte är i skolan så kan jag inte gå med mina kompisar för dem går ju i skolan enligt vanligt schema. Så jag söker även en motions kompis i hunden.


Samtidigt vill jag kunna ha en vän att mysa med på dagarna, den är även välkommen i sängen när det är sovdags. den får gärna ha lite personlighet. Jag var först orolig för deras jaktinsikt pga min katt men har läst många forum för whippet ägare och även frågat mina vänner som är mycket hunkunniga och de säger att det inte är någon fara då den kommer inse att katten är familj utan det är mest ute. 


Så jag är inte orolig över det ( vi kommer ju såklart ha koll på dem i början och kommer ju inte lämna dem ensamma på en bra tid)


Jag har tänkt på den italenska vinthunden. Men läst att de har väldigt lätt att bryta benen och då vi även har hästar i ett stall 20 min bilresa bort så känns det inte lämpligt vi kommer ju inte ha den lös men det finns mycket annat än hästar där den kan ju lätt fastna i något. Då känns en hund som är mer robust bättre.


Min häst är en c ponny på 25 år och hon är världens snällaste och bryr sig verkligen inte om någon hund utan hon är helt chill med dem (en annan har hund som får följa med till stallet) 


Det ända negativa jag har med whippets är deras jaktinstinkt och att de har svårt med att vara lösa men ser inte det som ett jätteproblem för det går ju att ha den kopplad och man får ju försöka träna så mycket som möjligt med inkallning och sådär. Sedan får man ju åka till ett säkert ställe och låta de springa av sig någon gång i veckan eller någon rastgård (självklart bara om det är lämpligt att släppa den där).


Sedan har vissa sagt att den är svårtränad (beter sig som en katt) men ändå läst mycket att det handlar om att hitta rätt motivering som t.ex. godis. Så är inte jätteorolig över och den står ofta som ett bra alternativ till första gångs ägare.


Jag har kanske inte haft hund innan men är van med att vara med dem samt är jag väldigt djurvan generellt.  Jag har även tagit upp detta beslut med min samtalskontakt som går i samtalsterapi med angående  mitt mående och hon tycker att en hund kan vara precis det jag behöver och var mycket glad när jag pratade om det med henne.


Är det något jag glömt tänka på angående att äga en whippet? Vi bor nära pålitlig släkt som kan rycka in och vara hundvakt vid behov.


Jag vill gärna också få så många tips som möljigt angående


träning av valp


saker man kanske inte tänker på att man behöver


ja allt som är bra att tänka på som ny valp ägare helt enkelt


 

Raser: Whippet

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Alma Lindqvist och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Söker solskenshistorier- ätit olämpligt föremål   [3] 11 sep: JacksonsMatte 20 sep: KristinaB Söker efter fler Telomian i Sverige   [0] 19 jul: Lifeofllleo Söker partner till min husky! :)   [9] 2 sep: Fjonkenpaoland 20 feb: Ayrin Söker extrafamilj till 4 åriga Bichon Havainais   [0] 28 apr: SaraT Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Tikko söker sina syskon   [4] 13 jun: missisippi 16 jun: aenima Söker tips på mellanstor/större hund   [4] 28 maj: Budi 3 jun: Anneli söker råd/tips för problembeteende hos hund   [3] 21 okt: Nixxan94 23 okt: Nettan63 Söker tre användare som vill jämföra sin försäkrin   [4] 11 okt: Margrit_ottoson 25 okt: Margrit_ottoson Akita hund söker nytt hem   [2] 27 aug: Karin98 28 aug: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB