Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 maj 2022 av kacher i sjukdom & hälsa (4 svar)
Idiopatisk epilepsi

Hej, 


Nu är det några år sedan jag var aktiv här men nu känner jag att jag behöver lite tips och råd igen. Sedan sist har vi utökat familjen med en finsk lapphund som nu är 4 år gammal. I söndags höll hon på att skrämma livet ur oss när hon helt plötsligt fick ett krampanfall. Det började med att hon kräktes. Sedan verkade hon bli väldigt rädd och skyggade och kröp ihop och sedan gjorde hon några rusningar innan hon stelnade till ståendes. Strax efter kom kramperna. Hon sparkade med alla fyra ben och skakade i hela kroppen, fradga rann ur munnen och hon kissade på sig. Jag var helt säker på att hon höll på att dö. 


Själva kramperna höll i sig kanske 2-3 minuter och sedan tog det ytterligare några minuter innan hon vaknade upp. Först kunde hon inte stå upp och bakpartiet hängde inte alls med men det gick till sig efter en stund. Jag ringde djursjukhuset och vi fick rådet att åka in akut. Väl där togs prover och dessa visade inget onormalt (det enda vi inte fått svar på är sköldkörtelprovet) så primärdiagnosen är idiopatisk epilepsi. Eftersom vi har så långt till närmsta djursjukhus fick vi rådet att påbörja behandling med Epityl. Vi fick även med oss Stesolid hem för att kunna bryta ett eventuellt nytt anfall. 


Jag fick höra att behandligen kan ge en del biverkningar i början men jag hade inte räknat med att det skulle bli så jobbigt för henne. Idag är hon otroligt vinglig och ramlar omkull när hon till exempel ska sträcka på sig. Hon snubblar på sina egna fötter och verkar jätteyr. Jag har så dåligt samvete och mår så dåligt över att utsätta henne för det här. Samtidigt så vill jag inte riskera att hon får fler stora anfall eller ännu värre, staticus epilepticus. Nu till min fråga, är det någon annan som har en hund som fått biverkningar när de börjat med medicin och hur länge har det i så fall suttit i?  


Som medlem kan du här läsa lite kort info om kacher och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Epilepsi hos syskon   [4] 26 aug: Ziggy 24 maj: Ayrin Vorsteh Epilepsi   [2] 19 mar: GeneralK 19 mar: Ayrin Epilepsi hos mindre hund   [3] 10 feb: kokpunkten 12 feb: vovvsis epilepsi/kramp anfall hund   [5] 13 apr: beangt 23 jul: Anneli Border terrier med anfall (inte epilepsi)   [2] 1 mar: Ugglan 3 mar: Ugglan Epilepsi gammal hund   [1] 14 dec: buviti 15 dec: bes Min hund har Epilepsi   [2] 23 jan: Millan90 24 jan: Millan90 Idiopatisk Epilepsi?   [2] 8 maj: Baylie83 29 maj: Baylie83 Dvärgpudel med epilepsi   [4] 30 apr: Converse 3 maj: Ayrin tumör i magen, samma symtom som epilepsi?   [4] 5 feb: Obelix 5 feb: Obelix
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Dvärgpinscher
© 1998-2024 Enfinia AB