Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 juli 2022 av mojji i vård & skötsel (9 svar)
Hur få hund att acceptera tablett i munnen?

Hej


Jag skulle vilja få lilte tips och råd. Jag har en maltesertjej och hon har diagnosticerats med Cush syndrom och behöver nog äta tabletter varje dag för resten av livet. Hon har alltid varit mycket bestämd och egensinnig, om det är något hon inte gillar att man gör med henne så får man se upp.
Nu har det blivit ett problem med att ge henne hennes dagliga tablett. Helst ska den ges i munnen direkt, men hon har blivit så motvillig att ta emot den så jag har fått blanda i den i maten istället.
Men när jag försökt att försiktigt öppna munnen och lägga in kapseln så har hon blivit jättearg, morrat och nafsat ordentligt. Och hon slänger så med huvudet att jag inte kan hålla henne. Hon har nyss varit tvungen att ha en tratt om halsen då hon blivit opererad för livmoderinflammation. Hon avskyr denna tratt men har nu fått ta av den. Jag tänkte kanske att den har bidragit till att hon blivit extra irriterad när man liksom försöker 'tvinga på henne någonting. För hon har ändå inte varit fullt lika aggressiv tidigare när jag försökt sätta in medicin i munnen på henne.
Jag har försökt att liksom berömma henne när hon tagit emot tabletten. Men det verkar inte ha hjälpt särskilt mycket. Dock verkar det som om när jag hos veterinären så accepterar hon mycket lättare att de ger henne tabletter i munnen.


Han någon något råd att ge hur man ska kunna få henne att lättare acceptera att jag lägger in en kapsel i munnen på henne? Som det nu är är det jättejobbigt! Tack för tips!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om mojji och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Fradga ur munnen   [0] 2 dec: Lulle Valp blöder ur munnen?!   [1] 31 mar: liberty 31 mar: Kalla Droppar ur munnen   [1] 19 jan: Simon 19 jan: Satmara tablett mot fästingar   [11] 14 jun: z_z_kungen 14 mar: LoneWolf Slickar sig om munnen helt hysteriskt!   [17] 5 jun: GITT@N 28 mar: ChrisM Genomskinligt segt slem från munnen?   [8] 27 apr: Uems 27 apr: snickarns Utslag i munnen hjälp!   [4] 6 mar: /// 7 mar: SanCha Rimadyl, hur lång tid emellan varje tablett?   [7] 1 mar: sendit 1 mar: Lona Slickar sig om munnen, kan inte sluta   [16] 2 feb: Krokodilen 4 feb: Krokodilen Få 9 årig hund att acceptera att plocka öronhår?   [8] 23 jan: Louies matte 24 jan: HUNDraelvan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Golden Retriever | Chihuahua | Nova Scotia Duck Tolling Retriever
© 1998-2022 Enfinia AB