Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 augusti 2022 av Matte65 i valpforum (0 svar)
Valp 10 dagar med kolik

Vår tik fick två valpar för 10 dagar sedan. Efter 6 dagar fick den en valpen kraftig symtom på magont. Kom inte till ro ock skrek mer och mer ihärdigt. Besökta veterinär och de konstaterade att det inte var några problem med analöpnningen och att avföring fanns i tarmen. Gaskolik trodde veterinären. Inga tecken på uttorkning, fina slemhinnor, gått upp i vikt, pigg och bra i hull. 


Fick rådet att ge Minifom (samma som ges till bäbisar med kolik) samt fortiflora. Hjälper inte alls. Tiken får tik/valpfoder som hon vants in med ganska långt innan hon skulle få valparna. Tiken slickar valparna duktigt. 


Det har varit lite till och från sedan i torsdags då vi var på Evidensia.  Det hjälper oftast att massera magen men sällan för en längre stund. Även hanvalpen kan få lite symtom på ont i magen men inte i närheten av samma och det ger sig fort. Kommer efter att de ätit. De är ju bara två så det gör väl inte saken bättre med god tillgång på mat. de är som små bollar båda efter di. 


Koliken börjar alltid på eftermiddagen och håller på i flera timmar. I eftermiddags var det riktigt ont igen. Ringde djurkliniken igen för att höra om det inte finns något annat att göra. Fick rådet att pröva med mjölkersättning. Det innebär att jag måste ge det även till hanen och "stänga" till mjölken hos tiken om jag ska ge tikvalpen ersättning. Känns inte helt bra. Har i varje fall inhandlat mjölkersättning hos veterinären (getmjölk). Att undersöka tiken ytterligare när hon är så liten var inget veterinären trodde på. 


Är det någon som varit med om liknande och som har några tips på vad vi kan göra för att hjälpa henne. 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Matte65 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
17 dagars valp slutat äta   [1] 17 dec: LNN 18 dec: Gurkans 3 dagars regeln   [1] 1 feb: nj9024 1 feb: Anneli Valp med diarré i flera dagar   [1] 15 okt: hejsansvejsan 16 okt: Anneli Valpens första möte och dagar med den äldre hunden   [2] 3 sep: Ulrika 11 sep: pipilotta ”Det var ett par hemska dagar, hennes hund är...   [5] 28 apr: Hortensia 30 apr: Lona Banta hund 2 kilo på 4 dagar?   [9] 11 mar: STB 15 mar: Lona Hanhund ylat i 4 dagar   [8] 9 jan: Ingrid W 11 jan: Lona Vad är "3 dagars regeln"?   [5] 7 jan: Johanna-Spirit 13 jan: Vitryska vovvar nåt för varma dagar...   [0] 4 jul: Obelix Vissa dagar känns hopplösa...   [10] 14 mar: -tjejligan- 15 mar: -tjejligan-
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Chinese Crested Dog | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Pudel
© 1998-2024 Enfinia AB