Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 november 2022 av NorrNorr i valpforum
Re: Valpen blir stressad utomhus

Jag har också en liten bäbisvovve och bor i en (liten) stad (men precis intill järnväg/busstation). Har massor av hundar i min trappuppgång också så det är väldigt mycket dofter och ljud. Kul att det är tax dessutom, jag var själv inne på tax ett tag :)

Några av mina tankar angående ditt inlägg:
- jag har som sagt mycket hundar i min trappuppgång + kvarteret allmänt, i alla åldrar. Jag har INTE märkt av någonting att min valp undviker att kissa/bajsa där de andra gör ifrån sig. Däremot finns det "mycket att läsa i tidningen" för henne = sniffarimöjligheter. 
- har precis som du lagt märke till att hon får svårt att kissa/osv när det är för mycket distraktioner. Lite som en själv, svårt om man inte kan slappna av. 
- Jag har upptäckt att det känns som smidigast för både mig och valpen att sänka mina krav ang. kissplats och bara gå direkt till samma lugna lilla plätt jättenära hemmet, typ första bästa gräsplätt/lyktstolpe när hon är trött, belöna och sen gå hem (också en slags belöning för en trött valp). Dvs. inte sikta på parkerna. 

Små valpar sover mest (iaf min).
När hon är pigg får hon gå till ett fält intill som kanske kan liknas vid en park då typ alla hundägare går dit och rastar sina hundar :p
Men, dit tar jag bara henne när hon är som piggast och skarpast och har bäst förutsättningar för att få en bra upplevelse och känna sig trygg helt enkelt. 

De riktiga parkerna som är över 200 meter bort skulle jag inte drömma om att ta henne till än då det blir SÅ mycket intryck och läskiga saker. Skulle nog ta en timme dit och två hem.  

Hur har ni det på natten? Säger valpen till när den vill ut? Jag tänker att det kanske hos er också är lugnare på natten, har valpen lättare att göra ifrån sig då när ni far ut?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om NorrNorr och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur ska jag får kontakt med valpen?   [3] Igår: nybörjaren Igår: Anneli Kommer jag älska valpen som min gamla hund?   [9] 28 dec: Freddiesmatte 3 jan: Freddiesmatte Kommer valpen känna igen mig?   [3] 13 nov: Julia500 6 dec: Lighteninglog Stressad golden   [4] 27 mar: ZiggeR 25 maj: Mira och Esther Lugna stressad valp?   [1] 21 jan: NorrNorr 21 jan: pipilotta Stressad med flera personer på promenaden   [6] 22 okt: Sekts 25 okt: pipilotta Stressad mellanpudel (ångest, stress, oro)   [5] 8 jun: iokaste 16 jun: Heddiz Innan valpen kommer   [8] 28 maj: Kajsa_a81 3 jun: Kajsa_a81 Valpen har svårt att höra ifrån sig ute   [7] 27 apr: Simonk 28 apr: Simonk Hjälp stressad löptik   [1] 17 apr: XXIIXX 17 apr: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chinese Crested Dog | Dansk/Svensk Gårdshund | Schäfer | Chihuahua | Dobermann | Schapendoes | Jack Russell Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB