Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 januari 2023 av BorderC i vallningsforum (3 svar)
Går det i rätt riktning med vår border collie?

Jag vet att det inte är en helt smart idé att köpa en border collie som sällskapshund och när man har begränsad hundvana, så vi skippar det snacket. Valpen är redan här och är 16 veckor och är den finaste hunden, i vart fall när han sover.


Valpen har lärt sig de grundläggande tricksen som sitt, ligg, snurra runt, tass och buga. Han går fint i koppel och håller sig nära en när man går med den löst. Han reagerar bra på inkallningar. 


På sikt är tanken att den ska få träna agility men i nuläget så är det vanlig motion och lite mental träning som gäller. Totalt på en dag blir det ca 4-5 promenader på 10 min och en längre promenad på ca 30-60 min. 


Det som dock är väldigt frustrerande är att han mellan promenader och annan stimulering alltid ska hålla på med massa hyss. Det bitts, det leks, det skälls. Det är helt enkelt svårt att koppla av i hans närvaro. 


Får valpen normalt med aktivering eller bör vi växla upp något och isf vad?


Ligger vi efter med tricksen, dvs vad bör en border collie på 16 veckor kunna?


Är en border collie valp verkligen som vilken annan hundvalp som helst (det känns inte så)? 


Bitandet är väldigt frustrerande då det förstör allt och vi vet inte riktigt hur vi ska göra oss åt för att träna bort det, går det ens?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om BorderC och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
polski owczarek nizinny och bearded collie   [0] 30 apr: Nalle och Tindra Vågar man skaffa en Border collie?   [9] 27 mar: Ayrin 6 apr: Ayrin Är vår border collie kort, mellan eller långhårig?   [3] 12 nov: Hundvovve 13 nov: Gurkans Border collie smarta?   [9] 4 jan: Åkeärbäst 9 jan: Salawexe Omplacering 5-årig Collie-tik?   [6] 11 aug: Cassie14 20 jan: Zimbast Border terrier med anfall (inte epilepsi)   [2] 1 mar: Ugglan 3 mar: Ugglan Collie eller annan hundras   [2] 5 mar: Livet 14 apr: Livet Briard? Bearded collie? Schapendoes? Puli?   [10] 5 feb: Sunniva 12 feb: Odåganidun Storlek på saker till en border collie   [5] 15 sep: Leeena 25 sep: Leeena Döv Border Collie   [5] 4 mar: Fisher 4 mar: bes
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Rottweiler | Golden Retriever | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB