Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 februari 2023 av bruno123 i övriga hundfrågor (6 svar)
Hund vaktar mig konstant mot andra hemma !

Hej! Min partner och jag har en hund Tor på 1 år 4 mån. Han skäller just nu på alla som kommer nära mig här hemma, som att han vaktar mig. Det är extremt jobbigt. Vi kan inte ha gäster alls längre för det är så jobbigt. Och senaste veckorna har det blivit värre, då han t.om reagerar på min partner (som är husse och bor här med!) De har annars en superfin relation men när jag kommer in i bilden så blir T nervös, ska min partner krama mig så hoppar han nästan på honom, och sitter vi bara och pratar på soffan så gnyr han eller skäller han, även när vi sitter längre ifrån varann. Vi kan absolut inte sitta nära längre utan T blir superängslig. Kommer nån mot mig snabbt så reagerar T blixsnabbt med att hoppa framför på skrämmande sätt. Det här gäller också andra som besöker oss. Ute på promenader är det lugnt utan det är bara hemma det är problem.


Det har förvärrats senaste veckorna.. Tex sedan han kom till oss 1 år sen har han ALLTID sovit i sängen med oss, men nu helt plötsligt får han panik på att husse är i sängen, låter honom inte prata eller röra sig, och har varit aggressiv/hoppat på honom lite typ för att skrämmas (typ bitit i luften framför honom). Det här skrämde oss så T har sovit i annat rum sedan dess.


Att se på TV i soffan ihop har absolut inte varit problem i början heller, utan problemet är nånting som successivt ökat de senaste veckorna.


Förstår inte varför han blivit så ängslig? Han går på hunddagis varje dag så han är ju van att va "utan mig" också. Vi tror att det här förrvärrades efter att han spenderade 1 natt på djursjukhus ett tag sedan (klaffar tidsmässigt), men förstår inte varför det skulle påverka så. Men han hade tendenserna att visa ängsligheten innan också, bara inte lika mycket.


Lite extra info är att han skäller också när han hör grannarnas läten i korridoren osv (bor i lgh) så just nu blir det så mycket SKÄLL överlag att vi håller på gå bananas hemma. Snälla hjälp!


Blir uppriktigt rädd hur vi ska göra, då det här betyder att vi ej kan ha besök från familj och vänner, och nervös hur det blir när vi ska ha en bebis snart. Har sån ångest 


Har ni några tips?? Har försökt avleda med godis men det funkar ju bara i några sekunder.


Lite bakgrund om T: Han är en rescue från spanien. Han hittades tillsammans med sin mamma och syskon bara en vecka efter födsel och bodde i fosterfamilj tillsammans med dom tills han kom till oss vid 4 mån ålder. Så han har med andra ord inte så mycket trauma från "gatulivet" för han var så ung när han hittades. Hans mamma var tydligen mycket snäll och lugn också. Han är väldigt social och att leka med andra hundar är det bästa han vet. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om bruno123 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Utmanar han andra hundar?   [3] 9 maj: Hallojan 18 maj: Mira och Esther 13 veckors valp rädd för andra hundar   [5] 8 maj: Nyblivenägare 10 maj: Ayrin Egna och andras korrigeringar   [5] 25 nov: NorrNorr 28 nov: Ayrin Tik som blir "tilltryckt" av andra hundar   [6] 30 okt: Myrina 18 feb: Mira och Esther Hundplats när vi andra äter   [2] 23 feb: Jooocke 24 feb: Jooocke Hund som vaktar människor   [3] 14 feb: Tessi11 28 apr: Mira och Esther När andra hundar skäller på min hund   [7] 6 aug: Sanmatte 31 okt: pipilotta Hur gör jag min hund trygg med andra?   [2] 19 jul: Humlan12 19 jul: Humlan12 Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma   [6] 2 jul: karfah 6 aug: ponys
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Pudel
© 1998-2024 Enfinia AB