Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 mars 2023 av Flasktratt i sjukdom & hälsa (4 svar)
Kan diarrén vara stress?

Hej forumet! Tänkte fråga er vad ni tror om en sak, och om ni tror att orsaken kan vara stress, eller mer sannolikt helt vanlig smitta.Börjar med symptomen ...


Under en 2-3-veckorsperiod med start för 4-5 veckor sedan hade Steve (min Golden) problem med vad som bäst kan beskrivas som varannandag-diarré. D.v.s. ena dagen vattniga diarrér som han hade bråttom att få ut, nästa dag ingenting eller vad som såg ut att vara något fastare. Sedan samma visa med vattnig diarré igen dagen därpå.

Först tänkte jag att han smittats i parken där jag bor (måååånga hundar som använder en alldeles för liten park som toalett). Gav honom ris-och-torskdiet och tänkte inte mer på saken. När det inte hjälpte blev det besök hos veterinären, test för att utesluta parasiter osv, och därefter åka hem med en massa dyrt veterinärfoder.

För att slippa eventuell smitta i parken passade jag samtidigt på att åka till landstället. Det här var för två veckor sedan. Där blev han omedelbart kry igen, redan andra dagen var det perfekta korvar igen.

Förra helgen kom jag hem till Stockholm igen. Var orolig att han skulle bli risig efter att ha sniffat runt i parken, men inga problem på en vecka. Tills imorse, då det blev tidigt väckning av en grabb som hade bråttom ut att göra ifrån sig. Med samma symptom som förrut. Först vanliga korvar, därefter sprutlackering av snön.

Det kan förstås vara att han hittat någon olämpligt att trycka nosen i ute i parken. Det kanske rent av är det mest sannolika. Men när jag satt och funderade hittade jag en stress-koppling som jag inte kan slå ur huvudet.Den potentiella stress-kopplingen ...

Jag har en bakgrund som spelnörd, och även om jag inte spelar lika mycket längre så är det genom TV-spel som jag umgås med mina vänner.

Med start nästan exakt samtidigt som Steve fick sina diarrér började jag och mina vänner spela ett gammalt favoritspel. Väldigt tävlingsinriktat, vilket innebär att jag om kvällarna suttit och småskrikit och svurig framför datorn 4-6 timmar i sträck, nästan dagligen. Jag har förstås haft koll på Steve, som legat och halvsovit i sängen bredvid mig. D.v.s. inga yttre tecken på stress, men vem vet vad som försegår bakom de bruna ögonen?

När vi åkte till landstället blev det av naturliga skäl stopp på spelandet. Och stopp på diarrén. Fram till igår kväll, då det blev en hel del skrikande och svärande framför datorn igen. Och, som sagt, diarrér nu på morgonen.

Nu tänker jag ta spelpaus i en knapp vecka för att se vad som händer, om Steve blir frisk igen. Därefter ska jag planera in en extra hetsig spelsession för att se hur han reagerar, om det blir diarrér igen.

Vad tror ni? Kan det finnas någon koppling? Eller är det mer sannolikt att han lyckats sniffa i sig diarrébakterier i parken igen?

(Finns kopplingen ska jag förstås se över mina vanor, alternativt undersöka omplacering inom familjen. Oavsett vilket ska grabben inte behöva utstå stress.)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Flasktratt och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Stressad mellanpudel (ångest, stress, oro)   [5] 8 jun: iokaste 16 jun: Heddiz Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)   [7] 29 jan: Chocolate AK 17 apr: BondBrud Solkatter och stress   [1] 27 aug: frefed 28 aug: Ayrin Hjälp!Avlivning pga stress?   [9] 14 dec: missies 7 mar: Voff 92 6mån valp nafs/stress hur hanterar jag honom?   [4] 5 jul: Aumandan 6 jul: hundöga återkomst Hoppar och bits vid stress   [12] 3 feb: flatågolden 26 apr: Sezziyanen hur mkt påverkas min stress på hunden   [7] 8 nov: kodathehusky 10 nov: Torparinnan Valp kräks av nervositet/stress?   [1] 17 dec: elinpelinb 21 dec: Mattetillmaya Få bort stress   [1] 30 nov: EmelieR 2 dec: En Flattes matte Provat Stop Stress?   [0] 10 jun: Snäll matte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Labrador Retriever | Chinese Crested Dog | Grand Danois
© 1998-2024 Enfinia AB