Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 maj 2023 av PD52 i övriga hundfrågor (4 svar)
Känslor efter omplacering

Hej, 


För 3,5 vecka sedan så omplacerade jag min hund. Detta var inget hastigt eller lätt beslut. Han var en pomeranian och jag hade honom i över två år(vi bodde ensamma jag och han), men han var en väldigt stressad och reaktiv hund från första dagen jag hämtade hem honom som valp. Efter otaliga veterinärbesök, arbete med flera olika instruktörer/hundpsykologer så insåg jag helt enkelt att den miljö jag lever i(stadsmiljö) innehöll alldeles för mycket stressorer för att jag skulle kunna träna honom och lyckas få honom att må bättre.


Jag mådde otroligt dåligt veckorna innan jag skulle lämna honom och ångesten varje gång han tittade mig i ögonen var väldigt påtaglig. Jag trodde att jag skulle bryta ihop och inte kunna vara ensam efter att ha lämnat honom men jag har reagerat på ett sätt jag inte riktigt väntade mig. Jag vill inte prata om hur jag mår med någon, får panikångest i vissa områden där vi brukade promenera och har helt och hållet tappat allt intresse och motivation för att äta ordentligt, sova, göra bra ifrån mig på jobbet och allt som behövs för att ha ett fungerande liv. 


Jag klarar av att umgås med vänner och göra aktiviteter, så länge ingen pratar om hur jag mår eller om min hund, om dom helt enkelt låtsas som ingenting. 


Det jobbiga är att jag inte ens kan identifiera mina känslor. Jag känner skuld och skam över att det kunde bli såhär samtidigt som jag känner en enorm sorg varje gång jag är hemma och förväntar mig att han ska komma springandes mot mig. Men min förväntan på reaktion vara att sitta hemma ledsen och behöva stöd från mina vänner och familj. Inte helt och hållet tappa rutiner och undvika personer som försöker trösta mig. 


Detta blev ett långt inlägg för jag har väldigt svårt att sätta ord på detta. Men ni andra som gått igenom detta, hur reagerade ni? Känner ni igen något av detta? Hur länge hade ni det i så fall såhär? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om PD52 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Omplacering hund   [7] 6 feb: Humlan12 15 feb: Mira och Esther omplacering vuxen hund kontrakt   [2] 16 jul: Vargtassen 19 jul: Gurkans Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272 Omplacering - försiktig stövarblandning 7månader   [2] 30 okt: majsan16 31 okt: Anneli Omplacering/adoption   [3] 21 okt: XXIIXX 21 okt: Anneli LABRADOR-HANE FÖR OMPLACERING SÖKES!   [5] 30 mar: BellaValkyria 31 mar: Torparinnan Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin Omplacering 5-årig Collie-tik?   [6] 11 aug: Cassie14 20 jan: Zimbast
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Långhårig Collie | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Schäfer | Jack Russell Terrier | Bichon Havanais | Chihuahua | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB