Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 januari 2024 av Daniel_S i sjukdom & hälsa (2 svar)
Orolig ägare nack/muskel/ryggskada?

Hej
Ledsen för ett så långt inlägg, jag är otroligt orolig över vår hund och vill höra om det är någon som har kunskap/erfarenhet av vår händelse.


Vår lilla frallatik på 4 år råkade i torsdags ut för en riktig olycka. Hon var ute och kissade och sprang med full fart in, men felbedömde tröskelns höjd troligen pga snön. Det resulterade en rejäl krock, vi tror hon träffade höger sida. Det gick väldigt fort. 


Efter krocken stod hon helt still och skakade av smärta. Vi åkte till veterinär som gjorde en okulär undersökning och såg att hon kunde gå normalt, inte hade någon svullnad, inga "synliga" frakturer, ingen smärta i benen, troligen ingen inre blödning eller vätskeansamling eller liknande. Andning normal o.s.v. Däremot verkade hon ha ont i nacke/rygg.


Hon fick direkt två injektioner smärtstillande och vi fick ett recept på norocarp att ta i 10 dagar.


Dagarna efter detta trauma så har det blivit bättre med smärtan och hon fungerat nästan som normalt. Äter, går runt i hemmet o.s.v. Hon är inte särskilt aktiv, men det var hon inte innan traumat heller. Uppvisar inte något som helst tecken på att hon har ont på något sätt. Skillnaden är typ att man märker att hon drar sig från att gå upp för trappor, vilket hon alltid gjort tidigare (men vilket vi självklart inte skulle låta henne göra nu ändå, även om hon skulle försöka).


De stora problemen som oroar mig något enormt just nu, uppstår när hon ska ut och göra sina behov. Just nu så bär jag ut henne och hon tar en kortare runda på tomten (vi pratar några meter) och sen bär jag in henne igen. När vi kommer in så får hon en så otrolig smärta, spänner sig i kroppen och skakar, vankar runt i huset, ställer sig i konstiga positioner (framkropp med framben ned i golvet och rumpan upp) och blir personlighetsförändrad, uppenbart har hon jätteont.Jag brukar ta upp henne och vagga henne försiktigt, det verkar lugna henne. Denna våg av smärta håller i sig typ 15-20 minuter  tills hon sen lyckas hon finna ro och lägga sig och sova. Därefter är hon som ovan beskrivet, typ som vanligt igen.


Jag har en teori om att smärtan blir värre pga kylan som råder, att hon spänner sig i kroppen av kylan och att det ställe på kroppen som hon har ont i då också spänns/ansträngs mycket mer.


Mina funderingar är:


Röntgen har inte gjorts (veterinären tyckte vi skulle avvakta och se hur det utvecklades), vad kan det vara som hänt henne? Skada på muskel, sena annat? Förstår att det kanske är omöjligt att svara på, men kanske nån känner igen beteendet som beskrivet.


Om hon fått en hård smäll utan att denna smäll gett några allvarligare skador invärtes - hur länge kan hon då ha ont? Förstår att det är individuellt, men pratar vi dagar, veckor, månader?


Och om det skulle vara något allvarligt, vad kan det då vara, kan vi se/försöka tyda det på något sätt?


Har ni några andra generella råd till oss? Veterinären trodde att det skulle bli bättre efter en veckas behandling med norocarp och det har det ju iofs blivit efter fyra dagar nu, men stunderna efter utevistelserna är hemska för oss och inte minst för vår stackars lilla hund.


Behöver ni veta mer, så ställ gärna frågor! Jag ska försöka vara inloggad så mycket som möjligt nu för att kunna följa tråden.


Jag är tacksam för alla svar, även om ni bara tänker er att ni kan svara på en av mina funderingar så gör mer än gärna så, all information är jätteviktig för mig just nu.


Mvh
Daniel


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Daniel_S och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kastrerad tik, orolig   [1] 3 feb: Bichontant 4 feb: Gurkans Sår? Böld? Behöver jag vara orolig   [4] 5 okt: Solrosen0922 6 okt: pipilotta Är jag orolig i onödan?   [10] 6 okt: Busterbuster 2 feb: Krokodilen Orolig över sned tå hos unghund   [8] 20 jan: LilleAlvin 1 feb: Lona St Bernhard/ Nuffe ägare i Malmö?   [2] 3 aug: Frederike 4 aug: Frederike Har min valp ''bytt'' ägare?   [6] 4 maj: OliviaochPixie 19 maj: Halvtand Orolig matte....   [5] 1 jan: Gladtjej 2 jan: Hortensia Chihuahuavalp + orolig katt?   [3] 17 maj: anna354 18 maj: hundöga återkomst HD grad - orolig   [18] 3 apr: petracecilia 4 apr: petracecilia Parson Russell vaken och orolig på natten?   [2] 8 nov: andreasonfire 8 nov: andreasonfire
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Bichon Havanais | Chihuahua | Grand Danois | Jack Russell Terrier | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB