Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
31 januari 2024 av Sarakn i skaffa hund (8 svar)
Vilken/vilka hundraser skulle passa mig?

Jag vill skaffa en hund under 2025-2026 som kommer att få följa med mig på allt. Jag tränar mycket i form av löpning ute och längdskidor på vintrarna. Jag går även flera timmar promenader både själv men även med min kompis och hennes hundar. Jag håller redan på att läsa på om olika raser för att bilda mig en uppfattning.


Det här kommer vara min första egna hund men jag är uppvuxen i en familj som haft två schäfrar efter varandra, Så jag är medveten om vikten av tillräcklig psykisk och fysisk stimulans. Jag har svårt att banta ner mitt sökande till kanske 1-3 hundraser att fokusera på.


Jag söker en hund som är medelstor, en ras som väger mellan 7-20kg. Den ska kunna följa med när jag springer längre turer eller åker längdskidor (åka i ryggsäcken en stund skulle jag inte se som ett problem). Egentligen så vill jag kunna ta med hunden vart och när jag vill. En önskan är att hunden är så pass liten i vikt att man kan bära den ifall man behöver. Jag kommer inte att tävla eller träna hunden på hög nivå men skulle hunden gilla någon hundsport oavsett form så skulle jag absolut kunna prova det. Jag vill även ha en relativt lättskött päls då jag inte är van med mycket pälsvård.


Hunden ska vara pigg, glad, lättlärd , nyfiken, lekfull, trygg i sig själv, vänlig, . Helst inte en skälig ras men om den gör det ibland så är det ingen fara. Hunden får gärna vara arbetsvillig också med ett driv men inte till något extremt. Om rasen håller sig till en relativt lagom nivå så ser jag inga problem med raser inom varken vall eller jakt.


Jag kan erkänna att jag känner en viss typ av nervositet när jag tänker på mer krävande hundraser men samtidigt väcker det ett större intresse för mig än en hundras som är mindre krävande, så att man får arbeta tillsammans med hunden för att få en bra relation.


Nu behöver jag lite hjälp med förslag på några raser om eventuellt skulle passa mig. jag har dessutom ett ganska flexibelt jobb som gör att jag kan jobba hemifrån en del. Jag glömde även att tillägga att jag bor i en mindre stad och har väldigt nära till skog och natur


Tack för mig :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sarakn och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips på vilken hundras som passar?   [4] 8 jan: Walo 12 jan: Qela Blandras - vilka raser? (Bild)   [2] 23 nov: Manageit 21 jan: butterfly Vilken ras, besluts ångest   [4] 13 apr: Puttenutte 13 sep: Ayrin Vilken ras ska vi välja?   [14] 26 mar: Sofia78 22 apr: Dante1 Vilken ras passar oss?   [1] 25 mar: Lilltösen 26 mar: aenima Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Vilken ras bör jag para min blandras med?   [6] 14 jan: DogLover85 27 jan: Mira och Esther Urinvägsinfektion, vilken antibiotika används?   [4] 8 dec: Chocolate AK 9 dec: Puddingpastejn Vilken ras passar oss?   [12] 24 sep: Nokko 6 okt: Dimma Vilken hundras passar mig?   [11] 4 jul: VovveVovveVovve 5 jul: VovveVovveVovve
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Chinese Crested Dog | Schäfer | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Dobermann | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2024 Enfinia AB