Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 mars 2024 av Haggesto i foderforum (5 svar)
Byta foder eller inte??

Hej!


Jag har väldigt svårt att veta vad jag bör göra och väljer därför att ta emot era tips, råd, tankar och idéer. Min valp är nu 5 månader och jag vet inte riktigt hur jag ska gå vidare.


Min valp åt Bozita Robur Mother & Puppy när vi fick hem honom. Jag upplevde redan från start att han kliar sig mer än normalt, vilket han fortfarande gör men det är inte det största problemet.


Jag har själv ställt till det och fått valpens mage i obalans genom att göra olika saker som orsakat diarré:   • Testat att försiktigt byta foder 

  • Gett honom tuggben

  • Kompletterat med färskfoder 


Samtliga dåliga val har resulterat i att jag tagit bort det som orsakat diarrén, gett Dirsanyl och Fortiflora och så har det blivit ordning på magen igen.


Men jag tycker inte att magen blir helt bra! Minst en gång i veckan blir han lite lös i magen (typ som gröt) han kräks lite nu och då, han har perioder då magen mullrar väldigt, något fisig och jag tycker sällan att han bajsar fina fasta korvar. Han är normalt "mjuk i magen" (korvarna alltså) och bajsar ofta först en hyfsad korv och sedan löst efteråt.


Nu är det snart en månad sedan jag stökade med färskfoder och han blev dålig av det, så senaste månaden har han bara ätit samma foder men utan att den ännu blivit riktigt bra. Hela förra veckan var han perfekt i magen, men nu är det åter dåligt igen.


Min uppfödare tycker att det är normalt hos en valp att det är lite upp och ner, själv vet jag inte annat än att det inte känns bra. Veterinären tyckte att jag skulle prova att byta till ett valpfoder för känslig mage om det inte blir bättre. Så jag har köpt hem en säck med Purina Pro Plan Medium Puppy Sensitive Digestion Lamm, som står där OM jag bestämmer mig för att byta. Dessutom svårt att veta vad jag ska byta till om Jag byter..


Valpen får nu Fortiflora dagligen och har fått det i tre veckor (fortsätter ge i några veckor till). Han är i övrigt pigg, matglad och fin i kroppen.


Jag vet inte hur jag ska gå vidare!! Byta eller inte byta foder 🤷🏼‍♀️


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Haggesto och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Viktreducerande foder, fungerat??   [9] 16 jan: pipilotta 19 jan: Ayrin Ang viktreducerande foder...   [10] 8 dec: pipilotta 13 dec: pipilotta Dr Clauder`s Foder   [2] 6 okt: duende 6 okt: pipilotta Svensktillverkade foder   [3] 25 sep: saraleppanen 6 dec: Lighteninglog Foder för kastrerade   [6] 29 aug: Superhoven 31 aug: Gurkans Smuts öronen foder   [13] 25 jul: Recard 26 jul: Puddingpastejn Foder till valp   [19] 19 jun: Fjärilsligan 26 jun: aenima Vad får din jaktlabbe för foder?   [0] 6 maj: Nalle och Tindra Hur mycket foder ger ni era jakt labradorer?   [0] 25 jan: Nalle och Tindra Foder för kastrerade kontra lightfoder   [2] 15 maj: Superhoven 16 maj: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Boxer | Shetland Sheepdog | Samojedhund | Cavalier King Charles Spaniel | Coton de Tuléar | Chihuahua
© 1998-2024 Enfinia AB