Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 april 2024 av Sezziyanen i jaktforum (13 svar)
Jaktgolden i jakt (vs jaktlabbe..osv?)

Okej, letar efter folk med erfarenhet att prata med.

Har ingen brådska, men letar och läser på om raser. Är jägare sen några år tillbaka, och nästa hund ska förstås integreras i det intresset så långt som möjligt.

Jag har hamnat in lite på retreiver pga flera anledningar, men är inte helt fast än. Dels har ena marken jag jagar på en betydande gråbens-närvaro, dels är jag lockad av att ha en hund som jag kan arbeta närmre med. Är mao inte särskilt intresserad av långdrev, eller ens mellandrev.. i framtiden kanske det blir en tax någon gång, men inte nu.

Dessutom gör jag ju andra saker i vardagen, och tror att en hund som är mer benägen att hålla sig närmre = smidigare i livet. Ni behöver inte påpeka att det är en individ/träningssak också, är medveten om det :)

Den huvudsakliga seriösa aktiviteten blir jakt. Har tillgång till fågeljakt, sen ska jag träna hunden till vanliga dödsök/eftersök också såklart. Men inget absolut tvång att de ska kunna avfånga rådjur själva eller nått.

Överlag vill jag ha en hund som jag kan ha med på "allt". Lockas av att en del som har retreiver också tar med dem i smygjakterna, även om de inte används så aktivt där så är det en gemenskap och en vän med på turen. Vet att en del kör sina retreivers stötande när de blir lite äldre, det kanske blir aktuellt, beroende på hur hunden är.

Mitt övriga fritid innebär friluft i div former, det kan man förstås ha med de allra flesta hundar i.

Men, som titeln lyder, vill höra mer om just jaktgolden för JAKT. De flesta håll när jag läser om dem, så är det 90% om hur folk använder jaktgolden (och förvisso även jaktlabbe) till räddningssök, annan hundträning. Är det nån som har nått att säga här? Skillnader mot jaktlabbe? Är det dumt eller helt okej att även fundera på golden?

På nått vis har jag gillat de jaktgoldens jag träffat lite mer än labbarna (som jag ibland upplever som lite mer... "robotiska" ?) men ska träffa fler innan  jag dömer.. kan vara en dum tanke jag bara råkade få nångång utan att riktigt tänka efter.

Funderar lite på jaktspringer också. Men undrar om de inte har lättare till skall, är mer "flamsiga" och vore mkt svårare att ta med på smygjakt/pass?Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sezziyanen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vad får din jaktlabbe för foder?   [0] 6 maj: Nalle och Tindra Jaktlabbe eller Rhodesian Ridgeback?   [1] 17 maj: aniky 17 maj: Lona Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin Jaktlabbe eller ”vanlig labbe”?   [3] 18 jan: Erikbeijer 21 jan: cio Hur pass krävande är jaktgolden?   [2] 13 jan: Lindamarita 14 jan: Lindamarita fundering på jaktgolden   [0] 1 aug: juni1 Skaffa hund: staffe eller jaktlabbe   [3] 26 aug: kalo 29 aug: Hortensia bra foder till jaktlabbe?   [2] 19 apr: Emma & Emil 23 apr: Emma & Emil Jaktgolden med lindrig AD   [6] 13 sep: Philmelin 22 sep: Tess2 jaktgolden, laktlabrador vs "vanlig"   [7] 7 sep: Chiliheart 29 sep: dandylion
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Rottweiler | Pudel | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever | Boxer | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB