Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 maj 2024 av LitenLoppa88 i skaffa hund (4 svar)
Att äga en Grand Danois

Jag och min sambo har äntligen hamnat i ett läge där vårt liv tillåter hundägande igen. Vi har tittat på raser och landat i att vi bägge vill ha en grand danois, sambon gillar dem och jag har drömt om en sedan jag var barn. 


Vi är båda uppväxta med hundar och har ägt hund tillsammans innan. Motion, träning och hantering bekymrar oss inte men vi funderar lite på hälsoaspekten hos rasen. 


Ni som har grandisar, hur svårt är det att hålla dem friska? Vi har läst på och är på det klara att de ej ska motioneras första året utan rastas och "hänga med" i vardagen. Därefter sakta öka längden på promenader och svårighet på terräng. Men, magomvridning? Bra foder(magnussons ska vara bra har jag förstått?), inget vatten 1 tim före och efter motion/måltid och inte för stora mängder mat/vatten åt gången. Kan man vara hyfsat säker på att undvika magomvridning då? 
Vårt googlande ger blandade bilder. Antingen personer som minsann aldrig hört talas om någon grandis som faktiskt drabbats, inte ens uppfödare som haft rasen 20+ år. Eller de som menar på att det drabbar så gott som varenda individ inom rasen och det räcker minsann med några torra foderkulor så är det kört. 
Sanningen brukar ju ligga mellan extremerna tänker jag. 


Så med ett bra torrfoder(kanske komplementerat med färskfoder?), inte motionera precis innan/efter samt tänka på att plocka bort vattenskålen innan - kan man känna sig relativt säker då?


Givetvis har vi råd att ta våra djur till veterinären men helst vill man ju slippa både för plånbokens och djurens skull. Risken med magomvridning hos grandisarna är vad jag förstår också att chocken av smärtan kan bli för mycket för deras hjärta och man inte får hem sin hund nåt mer... 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om LitenLoppa88 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Grand Danois hoppar högt?   [5] 8 jul: fonzy 9 jul: fonzy Petit basset och Grand basset?   [8] 15 nov: Voff 92 16 nov: Voff 92 Osteosarkom Grand Danois   [2] 5 aug: leanita 7 aug: leanita Grand danois sökes   [2] 14 jun: Yahiko 15 jun: Goldendog Grand danois valpar   [2] 24 maj: trike 25 maj: trike Grand danois i Vollsjö 2005   [0] 21 maj: trike Grand Danois fodervärd   [8] 28 feb: Acizzej 4 mar: MikaelaGeorgsson Efterlyser ägare till Vilma, grand danois/vallhund   [2] 25 maj: Margarita 26 maj: Satmara Ni som har vana vid grand danois...   [26] 22 jun: Snofsan1965 2 jul: Cahira Läste att man nu får ställa ut merle Grand Danois   [6] 14 jun: Korthårig Collie 15 jun: Tugga Terrier
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Australian Shepherd | Grand Danois | Chihuahua | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB