Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 mars 2006 av Imse i övriga hundfrågor (5 svar)
lösa broskbitar i armbågen
Är det någon här som opererat sin hund för lösa broskbitar i armbågen?
Blev hunden bra efteråt? Hur lång konvalecens var det? Vad får dom göra och inte göra under den tiden? Många frågor men har just idag fått svar på min hunds röntgenplåtar ( via mail )från en ortoped men ännu inte hunnit prata med henne.
Tänkte det var någon här som op. och kunde ge lite förhandsinformation. Ska prata med ortopeden i morgon.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Imse och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Trollebba!
Medlem 2002-11-27
#1 22 mars 2006 av Trollebba! Re: lösa broskbitar i armbågen
En bekant har precis opererat en hund med lösa benbitar i en armbåge.

Det är lite olika konvalecens beroende på hur man opererar, öppen kirurgi= minst 3 månaders total vila, titthålskirurgi =1 månad ca. (Låååång väntetid på op.)

Hunden ska hållas HELT stilla, får absolut inte gå i trappor och ska helst ligga i bur om den lämnas ensam, för att den inte ska kunna röra sig mer än den får...
Svara på detta inlägg

Imse
Medlem 2004-01-14
#2 22 mars 2006 av Imse Re: lösa broskbitar i armbågen
jag bor ju på Åland och kan vända mig både till Finland och Sverige. Här i Finland var det bara ca 2 veckors väntetid. Så får jag vänta väldigt länge i sverige så blir det nog att fara till Finland.
Svara på detta inlägg

z_.alexandra.
Medlem 2004-11-30
#3 22 mars 2006 av z_.alexandra. Re: lösa broskbitar i armbågen
Saga blev opererad för lösa broskbitar i knät nu i januari. Vi fick tid till titthålsoperation dagen efter röngen.
Titthålsoperationen misslyckades så de fick öppna hela knät.

Vi hade lite mer otur när Saga 10 dagar efter operationen halkade och slog upp stygnen inne i knät. så första mars opererades hon igen.

Hon var tvungen att vara helt stilla 2 dagar. sen i 10 dagarr fick hon bara röra på sig innomhus men hon fick inte gå ut på promenader utan fick göra av sig direkt utanför dörren.

Efter det fick vi gå små , små promenader och hon fick börja röra sig helt hemma, dvs försiktigt hoppa upp och ned från soffan osv.

Nu när det gårr 3 veckor sen operationen så är hon sog själv innomhus, det finns inga begränsningar (förrutom att hon inte får springa)
Utomhus gäller 10 minuter promenader (max) och hon får inte gå lös.

Vi ska till veterinären på måndag och då får vi höra hur vi ska fortsätta, men vi har redan fått veta att hon inte behöver någon sjukgymnastik.

har du några frågor så skriv gärna till mig i min gästbok eller mess - kollar sällan alla trådar jag skrivit i.

Lycka till!

//alexandra och saga
Svara på detta inlägg

victoria22
Medlem 2020-01-07
#4 14 april 2020 av victoria22 Re: lösa broskbitar i armbågen

Hej!


Jag har en golden retriver på 7 år..gjorde en ct röntgen i februari.Jag hade 2 alternativ..eftersom jag är väldigt tveksam till hans operation som troligt skulle vara titthålskirurgi.Han har på båda framben påtagligt på vänster men tyvärr mer på höger.Jag ser ju själv oxå att benställningen på min hund är inte heller den bästa.Vi hade en stunds diskution jag och min veteriänr ang hur jag ska göra.Han gav 2 alternativ.Antingen testar vi att ge han smärtstillande då han är riktigt dålig eller en operation som han sa 60 bättre 0 40 sämre..Eftersom jag mistänker själv att min hund har haft detta några år vilket jag tyvärr inte har upptäckt förrän förra året då han blev halt ,efter en jakt på en katt på en gård.Redan då åkte jag o röntga han och inget visade där..efter ca 9 veckor med smärtstillande o korta promenader blev han plötsligt bra.Samma hände nu ett par veckor innan jul..och fick en tid i jönköping i februari..där jag först fick prata med en veterinär där som var mkt kunnig.Eftersom min hund är 7 mot 8 år..så är jag mer rädd att detta med lösa benbitar har varit där ett bra tag..Om jag nu har läst rätt här ute på nätet.. så är det svårare att få bättre om det inte görs när det upptäcks med en gång.Jag förstår att när det är hundar från valp o uppåt har lättare för att bli återställd helt eftersom dom växer..Men jag själv undrar hur detta med min operation skulle gå,,eftersom jag har läst att det oxå kan bli sämre efter om det har varit där ett bra tag.Jag skulle själv vilja komma i kontakt med ni som har gjort detta på äldre hundar runt 7-8 års ålder..för just nu så vet jag varken in eller ut själv..har någon måand kvar o tänka om jag gör rätt eller fel att inte göra operationen.Vill poängtera att i dag går han helt vanligt det enda som är..när han har legat still att han kan markera dom första stegen..så om din hund är ung så skulle jag operera,men vet att det tar lång tid beroende vilken operation det blir.


 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#5 14 april 2020 av Anneli Du har fått svar

Du gjorde ditt första inlägg i januari. Då var hunden halt och du visste ännu inte vad detta berodde på. Nästa inlägg i början av mars var hunden röntgad och du fick besked om lösa broskbitar i båda frambenen. På din fråga om någon framgångsrikt  låtit operera bort sådana broskbitar på sin hund svarade jag att jag kände till en ung hund som med gott resultat opererats och signaturen Gurkans svarade att en chowchow 8 år gammal av hennes egen uppfödning framgångsrikt fått lösa broskbitar (som hunden länge haft) bortopererade medelst titthålsoperation. Din hund bör ha fem år kvar att leva - minst och jag vet inte varför du tvekar. Har du hittat en duktig kirurg skulle jag inte tveka. Det är rehab som tar tid och kan vara något besvärlig. Den veterinär du konsulterat bör ha patientberättelser.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Artroskopi på armbågen   [1] 5 sep: LufsenochSantos 9 sep: Mell¿® Hund märken på armbågen   [9] 19 sep: Malin_87 21 sep: SanCha ont i armbågen kanske OCD/FCP   [19] 25 apr: bullen 28 apr: bullen Torr på ena armbågen   [1] 14 apr: SofiaO 14 apr: A-K Fragmenterad processus coronoideus (armbågen)   [2] 17 dec: Lisaflisan 18 dec: Rummeltass Svamp? Eller liknande på armbågen   [11] 18 jul: Vanessa & Izor 19 jul: Vanessa & Izor Operation på armbågen böld - svår efterbehandling?   [4] 19 sep: Maximus 19 sep: Maximus Avlång knöl på sidan av magen vid armbågen . .   [1] 14 sep: Maximus 14 sep: SanCha Kal fläck på armbågen?   [6] 2 aug: AnnaA 2 aug: Minkan Veterinären idag med Maximus bula på armbågen . .   [2] 3 maj: Maximus 3 maj: Maximus
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Dvärgpinscher
© 1998-2020 Enfinia AB