Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 oktober 2006 av Rex05 i sjukdom & hälsa (16 svar)
Konstiga inandningar, nu har vi fått svar
Hej! Skrev i förra veckan ett inlägg om min hund som håller på med konstiga inandningar ibland, då förra veckan var det varje dag. Började ju fundera på om han hade något hjärtfel eller annat problem med blodcirkulationen. Nu har vi varit hos veterinären och fått svar, något som dom kallar bakåtvänd nysning som tydligen är väldigt vanligt hos hundar, blir som något slags spasm i struphuvudet. Kan förvärras om hunden är förkyld. Han hade lite röda tonsiller. Det känns skönt att det inte var något med hjärtat i alla fall. Det ser ganska otäckt ut när han får dessa "nysningar", det ser ut som om han inte får tillräckligt med luft. Finns det någon annan som har samma problem med sin hund?
//marie

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Rex05 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

z_z_z_bisan
Medlem 2006-03-10
#1 5 oktober 2006 av z_z_z_bisan Re: Konstiga inandningar, nu har vi fått svar
ja mär du beskriver de kan jag minnas att torraz åxå har haft något liknande1 de kommer då och då! mvh
Svara på detta inlägg

z_Karmenzita
Medlem 2004-07-05
#2 5 oktober 2006 av z_Karmenzita Inåtsnorklingar = ofta är det noskvalster /NT
-
Svara på detta inlägg

z_Kira
Medlem 2003-10-21
#3 5 oktober 2006 av z_Kira Re: Konstiga inandningar, nu har vi fått svar
japp, Kira får så ibland, men jag har lärt mig i vilka situationer de oftast uppstår och undviker dessa. Första gången trodde jag att hon höll på att dö, det var riktigt läskigt! Jag försöker hålla mig så lugn som möjligt när det händer och försöker få henne att lugna sig, för hon verkar bli stressad av det. Paniken jag får måste jag vänta med till efteråt
Svara på detta inlägg

Rex05
Medlem 2005-09-02
#4 5 oktober 2006 av Rex05 Re: Konstiga inandningar, nu har vi fått svar
Precis som du skriver så verkar hunden också tycka det är otäckt. Vi har kommit på ett sätt att lugna honom och det är genom att stryka honom på bröstkorgen eller bringan, då verkar han lugna ner sig. Nu när man vet vad det är och att han inte håller på att dö av andnöd så kanske man själv inte blir så rädd längre.
/marie
Svara på detta inlägg

z_Kira
Medlem 2003-10-21
#5 5 oktober 2006 av z_Kira Re: Konstiga inandningar, nu har vi fått svar
ser ni något samband mellan gångerna som han får så? Jag har märkt att Kira ofta får det när hon tittar upp, när jag håller i något som hon vill ha och hon böjer bak huvudet. Fast kanske handlar det inte om just att hon böjer tillbaks huvudet, utan något annat just när hon vill ha det man håller i.
Svara på detta inlägg

z_elmoias
Medlem 2006-06-19
#6 5 oktober 2006 av z_elmoias Re: Konstiga inandningar, nu har vi fått svar
Det brukar vara vanligare bland kortnosade hundar som min ras Tibetansk Spaniel.
Jag brukar göra så att jag klappar försiktigt i sidorna på hunden så dom kommer av sig och det har fungetat hos mina hundar man kan även stryka dom på halsen om dom tycker det är ok.
Det som är allra viktigast tycker jag är att du sitter brevid hunden när det händer så den vet att du finns där
Lycka till!!!!!!!!!
/Carina>-<
Svara på detta inlägg

z_Kira
Medlem 2003-10-21
#7 5 oktober 2006 av z_Kira Re: Konstiga inandningar, nu har vi fått svar
Jag brukar sätta mig ner bredvid henne, prata lugnande och stryka henne. ofta går det över ganska snabbt, men sist höll det på ett tag och jag blev mer och mer orolig men blev efteråt förvånad av hur lugn jag hade varit, det är bra att det inte alltid syns vad man känner
Svara på detta inlägg

z_Filippa D
Medlem 2006-01-31
#8 5 oktober 2006 av z_Filippa D Re: Konstiga inandningar, nu har vi fått svar
Hej, tack för att du skrev in ditt svar från vetrinären. Det var verkligen bra att jag fick svar direkt på min undran. Jag har en liten Bichon Frisé som har börjat göra så som du beskriver lite då och då och nu senast i natt vilket fick mig att oroa mig. Nu kan jag slappna av igen, nysningar låter ju inte farligt ;-)
Svara på detta inlägg

Rex05
Medlem 2005-09-02
#9 5 oktober 2006 av Rex05 Re: Konstiga inandningar, nu har vi fått svar
          Re: Konstiga inandningar, nu har vi fått svar
          ser ni något samband mellan gångerna som han får så? Jag har märkt att Kira ofta får det när hon tittar upp, när jag håller i något som hon vill ha och hon böjer bak huvudet. Fast kanske handlar det inte om just att hon böjer tillbaks huvudet, utan något annat just när hon vill ha det man håller i.
Jag märker inte att Rex gör det vid något speciellt tillfälle, det bara kommer. Veterinären sa ju också att det är en slags kramp i struphuvudet så kanske att en del hundar kan få det när dom böjer huvudet uppåt/bakåt. Vi har börjat göra så att när han får dessa "anfall" så stryker vi honom på halsen eller där nedanför så brukar han lugna sig ganska snabbt. Det viktiga tror jag är att man inte gör någon stor affär av det för då blir hunden ännu mer rädd.
/marie
Svara på detta inlägg

z_vorstehdrag
Medlem 2005-07-31
#10 5 oktober 2006 av z_vorstehdrag Stämmer inte
Många tror att det är så men tyvärr så behandlas hundar för noskvalster alldeles för ofta då det är svårt att ställa diagnos. De reverserade nysningarna är även symtom för kennelhosta och kan även bero på att andningen halkat snett då kan man täppa till nosen på hunden någon ssekund för att h*n ska få ordning på det. Jag tror personligen att vi kommer få hårdare regler vad gäller medicinering mot noskvalster då risken är att vi får resistens mot behandling annars.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Konstiga märken i ljumsken (whippet)   [10] 14 jun: Fritzz 15 jun: Fritzz Min hund gör konstiga oroande ljud   [2] 18 apr: S_b 18 apr: SanCha Konstiga papper   [1] 20 aug: Narii 20 aug: Lona konstiga utslag, skabb?   [2] 31 maj: Goldendog 31 maj: Goldendog Valp med konstiga anfall. Hjälp tack!   [5] 11 mar: Lolloh91 12 mar: Floyd Konstiga rädslor.   [2] 1 feb: Fisher 2 feb: VivekaR konstiga allmänna symptom   [24] 16 feb: majaerlandsson 23 feb: majaerlandsson vad har era hundar för konstiga/tokiga saker för..   [34] 22 sep: -tjejligan- 24 sep: alexlinn Konstiga bitande flygodjur i skogen   [23] 20 maj: vinthundsfeber 23 maj: Flatteligan Konstiga symtom lymfkörtel och blodblåsor   [1] 19 apr: z_Yegua 19 apr: SanCha
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Havanais | Fransk Bulldogg | Grand Danois | Golden Retriever | Border Collie | Berner Sennenhund | Dobermann
© 1998-2022 Enfinia AB