Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 december 2006 av z_cane i övriga hundfrågor (19 svar)
Dåliga erfarenheter av uppfödare.
Jag har skrivit tidigare om mina problem med min amerikanska cocker och våra besök hos veterinärer och hundpsykologer.

http://vovve.net/Rastplatsen/display_message.asp?mid=2921413

Alla valpar utom en (som är uppfödarens) har ett beteende som stämmer in på beskrivningen av rage syndrome. Alla de drabbade utom min är idag avlivade. Flera hade bitit barn väldigt illa. Jag känner till ytterligare avkomma till min hunds pappa som uppvisat samma beteende.

När jag vände mig till uppfödaren för stöd sa hon att hon aldrig hört talas om något liknande och att min hund var den enda i kullen som hade det här problemet. Efter lite drygt ett år fick jag genom egna efterforskningar reda på att alla i kullen var avlivade utom min hund och en kullsyster. När jag kollade upp saken vidare fick jag veta att även de andra fick raseriutbrott. De hade avlivats efter attacker mot barn som resulterat i sjukhusvistelse och många stygn Jag fick dessutom veta att uppfödaren känt till kullsyskonens problem hela tiden trots att hon påstod att jag var den enda som hade problem med min hund.

På nytt kontaktade jag uppfödaren som spelade förvånad. Hon sa att de andra hundarna sålts till barnfamiljer och att det var orsaken till problemen. Jag har inga barn så det kunde hon inte skylla på när det gällde mig. Ragesyndrom hade hon aldrig hört talas om i hela sitt liv.

Hon hänvisade mig till en nära väninna som hon känt sedan barnsben, som också föder upp amrisar och som äger pappan till min hund. Det samtalet fick mig att må riktigt dåligt. Hon sa att jag skulle "banka upp" min hund. Att jag skulle "lyfta honom i nackskinnet så att jag hade honom i höjd med min överkropp." Sedan skulle jag "skaka honom tills han slutar skrika. Tills han ger upp totalt." Rage syndrome hade hon inte hört talas om och inga andra valpar som hon fött upp hade betett sig så. Hon sa dock att man fick räkna med "vissa problem" som amrisägare. T.ex. "när man har hunden invid sig i soffan och allt verkar mysigt." "Då är det ju vanligt att det smäller" Jag bad henne förklara. "Smäller" innebar att "hunden blir tokig. Rasande och biter."   

Chockad kontaktade jag min hunds uppfödare på nytt och återgav vad hennes väninna rått mig att göra. Hon tog inte avstånd från väninnans metoder men rådde mig inte heller att följa dem. Själv sa hon "Ta bort honom. Jag tycker inte att det är någon idé att springa och undersöka honom hos veterinärer. Ta bort honom bara." Jag blev mer och mer förtvivlad. Jag hade ju vänt mig till henne för stöd, hjälp och råd. För att min hunde skulle få leva.

Efter några dagar fick jag ett e-postmeddelande från uppfödaren som skrev att hon ändrat sig angående avlivning. Hon ville hellre köpa tillbaka honom för det såg så trist ut i statistiken med så många döda valpar.

Med tanke på hur hennes väninna, som hon hänvisat mig till för råd, berättat att hon gör med hundar, samt uppfödarens bristande ansvarskänsla och upprepade lögner såg jag inte ett återlämnande av min hund till uppfödaren som ett alternativ. Jag älskar ju min hund!

För några månader fick jag veta att ytterligare avkomma till min hunds pappa hade samma problem som min hund och att pappans uppfödare kände till de problemen så väl att hon bytt ut en valp på grund av de symtomen Ännu en gång kontaktade jag uppfödaren som alltjämt hävdar att problemen inte är av genetisk karaktär ut bara ren och skär otur. Dessutom ska det avlas på min hunds kullsyster. Alltså den enda i kullen som lever förutom min hund. Hon medgav dock att hon fram till detta samtal ljugit när hon påstått att hon inte kände till min hunds kullsyskons problem samt avlivningar. Anledningen: "Jag tyckte det var onödigt att oroa dig." "Jag har ingen skyldighet att berätta sådant för dig."
Enligt mig hade en seriös uppfödare berättat om kullsyskonens problem eftersom det på ett ännu tidigare stadium hade varit värdefull information för veterinärer och hundpsykologer.

Att veterinärer vi har varit hos säger att problemen enligt deras bedömning beror på antingen rage som är en form av epilepsi eller tidigt trauma är enligt min hunds uppfödare helt absurt. "Hur kan de veta det?"

Kan bara råda alla att välja uppfödare med omsorg. Det är inte roligt att vara i min situation.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_cane och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

z_cane
Medlem 2006-07-15
#11 18 december 2006 av z_cane Re: Dåliga erfarenheter av uppfödare.
          Re: Dåliga erfarenheter av uppfödare.
          får den sk raseriutbrått nu å då så hoppas ja att ni låter den bära munkorg då ni är ute och är bland mäniskor,..

Sen om de visar sig att det är genetiskt betingad sjukdom har ja för mig att man kan gå via ssk å få avelsförbud på föräldrarna och de som har sjukdomen men ja är inte helt säker...
Jag är mycket noggrann med att se till att han inte får möjlighet att skada andra. Naturligtvis är detta mycket svårt och innebär en stor begränsning av både hundens och mitt liv. Det är det som gör att situationen är ohållbar. När jag inte orkar vakta och planera och avstå från så mycket så kommer jag tvingas låta min hund somna in. Precis som de mattarna och hussarna till hans kullsyskon.
Svara på detta inlägg

z_cane
Medlem 2006-07-15
#12 18 december 2006 av z_cane Re: Dåliga erfarenheter av uppfödare.
          Re: Dåliga erfarenheter av uppfödare.
          Jisses jag skulle ju absolut inte vilja vara i din position, snacka om att bli totallt sviken och bedragen av sin uppfödare och andra rasälskarfränder!
Hur man kan fortsätta avla på hundar med så tydlig kullstatistik är något som helt övergår mitt förstånd!
Skulle jag vara du skulle jag anmält detta till SKK och hoppas på hårda reprimander. Detta hjälper ju inte dig personligen men skyddar förhoppningsvis framtida valpköpare från att råka ut för liknande.

Hoppas verkligen att allt ordnar sig för dig och din älskade hund, oavsett vilket beslut du tar
För mig är uppfödning under dessa omständigheter plågeri av både hundar och människor.
Om en anmälan skulle innebära att andra slapp råka ut för det här så är det ju väldigt bra.
Svara på detta inlägg

Lupe Fine
Medlem 2004-12-02
#13 18 december 2006 av Lupe Fine Re: Dåliga erfarenheter av uppfödare.
håller med dig till hundra procent, önskar dig lycka till med detta och håller tummarna för att detta slutar nu, tack vare dig och de andra valpköparna från din hunds kull >-<
Svara på detta inlägg

z_cane
Medlem 2006-07-15
#14 18 december 2006 av z_cane OK!
          Re: Anmäl till SKK
          det kan det verkligen, för med alla bevis du har (vet utlåtanden, de andra valpköparna, din egen hund osv) är skk säkert snabba med att sätta avels förbud på dessa hundar.

Lycka till
Om SKK verkligen agerar så vill jag självklart anmäla.
Svara på detta inlägg

z_cane
Medlem 2006-07-15
#15 18 december 2006 av z_cane Re: Dåliga erfarenheter av uppfödare.
          Re: Dåliga erfarenheter av uppfödare.
          håller med dig till hundra procent, önskar dig lycka till med detta och håller tummarna för att detta slutar nu, tack vare dig och de andra valpköparna från din hunds kull >-<
Tack så mycket! Jag försöker göra vad jag kan. Det är min skyldighet som hundälskare och vän av rasen.
Svara på detta inlägg

z_pinsch me
Medlem 2006-10-09
#16 19 december 2006 av z_pinsch me Re: Dåliga erfarenheter av uppfödare.
Fy vad hemskt! Finner inga ord...

Men håller med de andra. Kontakta avelsrådet och skk och tala om allt för dom. Du har ju bevis att styrka med, din egen hund, vet. intyg, kullsyskonen osv..
Sådant här ska inte få förekomma..

Lider med dej..
Svara på detta inlägg

z_cane
Medlem 2006-07-15
#17 19 december 2006 av z_cane Tack allihopa för era råd och ert stöd!
Svara på detta inlägg

z_Montytjejen
Medlem 2007-12-19
#18 1 juli 2008 av z_Montytjejen Re: Dåliga erfarenheter av uppfödare
Fy vad lågt! :@
Anmäl till SKK bums!!
Tycker att såna uppfödare borde inte få avla!!
Svara på detta inlägg

Peppis från Pawshop
Medlem 2006-01-19
#19 1 juli 2008 av Peppis från Pawshop ingen idé att ens försöka med sådana uppfödare
anmäl till skk direkt ist me allt underlag du kan finna- försök även kontaktya andra ur kullen som fått avliva.
rage syndrome är vanligare bland den rasen än andra raser och bör ses på med största försiktighet och allvarsamhet.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundskor -erfarenheter och tips?   [2] 7 apr: effinala 8 apr: effinala Söker uppfödare av svart schäfer   [0] 2 mar: Silver_ Söker uppfödare.   [2] 19 feb: ritanil 19 feb: Torparinnan Uppfödare av english cream (blond) tax   [1] 16 feb: Doggiluv 23 feb: Estrid Uppfödare?! hjälp. råd!   [2] 30 jan: Vovve18 31 jan: Gurkans Veganhund - erfarenheter???   [22] 23 jan: Anneli 18 apr: hundöga återkomst Syringomyeli - Erfarenheter?   [4] 21 dec: emmeli_wikman 8 feb: ItaKnattåLego Goberian uppfödare i Sverige med omnejd   [1] 20 dec: ebbasiglite 20 dec: Ayrin Erfarenheter skaffa en till hund?   [7] 16 dec: darkosbobbo 18 dec: darkosbobbo Cavapoo -uppfödare, någon som vet?   [3] 4 nov: Ellabella10 4 nov: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Fransk Bulldogg | Shih Tzu | Grand Danois | Dvärgschnauzer | Schäfer | Dvärgpinscher
© 1998-2019 Enfinia AB