Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 april 2007 av z_Nathalie&Exit i övriga hundfrågor (6 svar)
angående rasen "coton de tuléar"
är det någon som har erfarenhet av rasen coton de tuléar?

Jag är väldigt nyfiken på denna ras och funderar på att skaffa en nästa år..

Hur är dom i sättet?
Något speciellt man ska tänka på?
Någon speciell sjukdom inom rasen?
o.s.v    



jag vill veta allt.. skriv gärna....

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Nathalie&Exit och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

***Tina***
Medlem 2007-01-26
#1 23 april 2007 av ***Tina*** Re: angående rasen
Hej!

Jag har själv ingen erfarenhet av rasen men jag tänkte jag kunde tipsa dej om att kolla in på rasklubbens sida. Den bör du kunna hitta via SKK:s sida.

Mvh Tina
Svara på detta inlägg

z_*Annsa&Teddy*
Medlem 2007-03-27
#2 23 april 2007 av z_*Annsa&Teddy* Re: angående rasen
Jag vet en gubbe här där jag bor som har en sån och den är ilsk av sig som 17, men den här har väll hamnat hos fel person , lite envisa har jag hört men vet inte så mycket om den. Pälsen under ögonen brukar bli ganska så missfärgad pga ögon som är lite rinniga.
Svara på detta inlägg

z_long gone
Medlem 2003-03-27
#3 25 april 2007 av z_long gone Re: angående rasen
Hejsan!

Mina föräldrar och även min syster har varsin coton och de är väldigt olika varann! Båda två är ganska så skälliga av sig iaf. Hanen är annars väldigt lugn, sover gärna. Tiken är mer stressad av sig, nervös nästan. Ingen av hundarna blir aktiverade mer än vanliga promenader och ingen av dem har blivit tränade mer än att de ska hålla sig lugna när deras pälsar tas omhand. Kanske om de blivit det så hade de skällt mindre, ingen aning.
Messa gärna om du vill veta mer, svårt att beskriva utan närmare frågor. =)

Jo, förresten, båda hundarna är väldigt tillgivna och jag de verkar väldigt lättlärda iaf. Min lillebror tränar småsaker med hanen, kom jag på. Sitt, dansa, kryp etc.
Svara på detta inlägg

z_Vicky
Medlem 2009-07-28
#4 13 augusti 2009 av z_Vicky Re: angående rasen
hej! jag har själv en coton. I stort sett alla cottar jag har träffat är skälliga (inklusive min egen). De har vaktinstigter i generna och är väldtigt uppmärksamma. Tänk på att träna bort skällningen TIDIGT! Själv har jag en känsla av att det inte går att tvinga en cotte utan man måste komma överens och få den att VILJA lyda dig.

sättet på en cotte ganske mycket, vissa är försiktigare medan vissa mer framåt.

Rasen är väldigt frisk och sjukdommar är inte vanliga. (vill du läsa mer om det ska du gå in på rasklubbens hemsida: http://www.cotondetulearclub.se/) .

Rasen anpassar sig perfekt efter hur du vill ha det. Den tar gärna en dag i soffan om du tex är sjuk och vill det men hänger även gärna med up på långpromenader och orkar mycket. Dem tycker även att det är kul och är duktiga i agility och freestyle eller vad som hällst. Gillar att lära sig saker och visa upp det :P.

många alergiker tåler rasen (ingen underull).

en cotte är lätt att ha med sig. och så är den väldigt lekfull! min är nu 6 år men fortfarande får hon "lekfnatt" där hon springer runt som en galning av bara ren glädje och leker med bollar i full fart!! hur härligt som hällst att se! de tappar lixom aldrig leklusten utan består lixom som valp xD       

en jättehärlig ras! rekomenderar den!
Svara på detta inlägg

z_Vicky
Medlem 2009-07-28
#5 13 augusti 2009 av z_Vicky Re: angående rasen
a just det glömde en sak! oftast kräver rasen mycket pälsvård.
Svara på detta inlägg

z_z_jennnis
Medlem 2007-03-21
#6 23 augusti 2009 av z_z_jennnis Min Cotte
Min Cotte skäller inte! Inte min uppfödares heller. Mina andra hundar skäller inte heller. Att hundar skäller har med hur man uppfostrar dem att göra.

Jag tränar agility, lydnad och kantarell sök med min. Hon är lätt lärd har en mjuk inlärningstil. En glad hund som gillar att träna.

Hemma är hon lugn, leker med sina leksaker när hon är rastlös.

Det finns två typer av pälsar: Den krulliga och den raka. Den krulliga behöver mer vård vissa borstas varjedag. Min har den raka och jag borstar henne en gång i veckan.

Jag har astma och allergi och min cotte fungerar bra för mig. Jag har inga besvär. Att man får astma och allergi har inte med underull att göra som någon innan skrev utan har med proteinerna. De är induvidiellt för varje hund.

Hoppas du inte tar åt dig av alla som skrev att det var en skällig ras, de flesta ägde ju inte ens en egen. De handlar helt om vad du tillåter hunden att göra.

MVH Jenny och Molly
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp angående Bullmastiff   [0] 28 jan: Wotan En fundering angående mjölktänder   [0] 23 jan: amanda__e Hjälp/tips angående koppel på valp   [8] 25 jul: HerrCharles 8 aug: ygdrsil Hur är rasen EURASIER?   [5] 27 jan: Sussane 30 jan: Sussane Info om rasen Chow chow   [11] 25 jan: Sussane 10 feb: Gurkans Viktigt beslut angående hundköp   [3] 4 nov: username 5 nov: Hortensia Behöver vägledning angående Pom 6 månader (osäker)   [2] 14 jul: uben 14 jul: EnSånDär Behöver råd angående min 5 månaders valp.   [9] 11 jul: eeviita 28 jul: Torparinnan angående min blandras shitzu/chihuahua   [12] 17 maj: Prutten 19 maj: Lona Rasen Sarplaninac   [10] 24 mar: puppyeyes 30 aug: Plock99
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Australian Kelpie | Anatolisk Herdehund | Anglo-Francais de Petite Venérie | Chihuahua | Schäfer | Labrador Retriever | Appenzeller Sennenhund
© 1998-2019 Enfinia AB