Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 april 2007 av sparrowcrazy i övriga hundfrågor (6 svar)
R.R., Welsh Springer Spaniel & Airedale Terrier.
Skulle vilja veta mer om dessa raser gärna från nån som har upplevt rasen själv.
Det är ingen "nu ska jag köpa hund" fråga mer av intresse då jag har gått ut med ett exemplar av varje ras i en vecka nu och är intresserad att veta lite mer om dom.

Hmm, ja och Stabyhound också.

tack på förhand.>-<

Som medlem kan du här läsa lite kort info om sparrowcrazy och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Zmula med RR
Medlem 2003-05-03
#1 23 april 2007 av Zmula med RR Re: R.R., Welsh Springer Spaniel & Airedale ...
Ridgeback är en gensinnig och smart ras med amssor av vilja och motor men funkar inte alltid helt som man vill :) Det är en signalkänslig ras som tänker mycket själv och behöver mycket motivation till att utföra saker.. En övning som inte fyller någon som helst funktion brukar en RR inte utöva speciellt länge. Kelig och underbar flockmedlem med massor av humor och jävlaranamma :)
Svara på detta inlägg

Emmah
Medlem 2006-01-31
#2 23 april 2007 av Emmah Welsh Springer Spaniel
Welshen är onekligen den vackraste av fågelhundarna. Den är inte avlad i 2 "former" -den du ser på utställningen ena dagen, är ute i fältet och jobbar dagen efter. De har bra päls, som skyddar mot väder och vind, men samtidigt inte är för "yvig" och överdriven för effektivt arbete i terräng och vatten.
De används både till "uppflog" och sedan till att apportera bytet på land eller vatten. En mer "allround" fågelhund, klarar lite av varje.
Welshen har lite mer egen vilja (jag kallar det intelligens ) än de andra Spanielraserna. De har även mer energi och har lite större krav, vad gäller aktivering och motion, än t.ex. Engelsk springer.
Welshen passar till mycket annat än bara fågelarbete. De är oftast mycket skickliga i spåret och älskar farten i Agility.
Som ren sällskapshund, eller utställningshund utan annan aktivitet passar Welshen INTE.
De är mycket "kära" i sin familj, men älskar oftast alla som vill gosa. Welshen är en utomordentlig familjehund för den aktiva familjen. De trivs inte ensamma helst vill de vara med överallt. Därmed inte sagt att de inte klarar ensamhet -självklart kan de överleva utan att man spenderar varje sekund med dem -de bara föredrar att vara med.
Mjuk men tålig, tycker jag beskriver Welshen bra. Inte "mjuk" som Setter utan "mjuk" som mild och "gosig".
Welshen är dessutom behändig i storlek -faller mellan cockern och Engelsa springern.
Perfekt och underbar.

MVH
Emma

Skicka meddelande om du vill veta mer
Svara på detta inlägg

Ridgebackgänget
Medlem 2003-04-28
#3 23 april 2007 av Ridgebackgänget Re: R.R.
Du kan läsa om rr här: http://www.srrs.org
Det är lättare att svara om du ställer frågor om de raser du undrar över. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst då jag just nu har 4 rr och har haft 2 tidigare, men Zmula sammanfattade det bra.
Svara på detta inlägg

z_Rod Ridgebäcks matte
Medlem 2005-03-06
#4 23 april 2007 av z_Rod Ridgebäcks matte Re: R.R.
          Re: R.R., Welsh Springer Spaniel & Airedale ...
          Ridgeback är en gensinnig och smart ras med amssor av vilja och motor men funkar inte alltid helt som man vill :) Det är en signalkänslig ras som tänker mycket själv och behöver mycket motivation till att utföra saker.. En övning som inte fyller någon som helst funktion brukar en RR inte utöva speciellt länge. Kelig och underbar flockmedlem med massor av humor och jävlaranamma :)
Kunde inte sagt det bättre själv! ;-)
Svara på detta inlägg

såffan
Medlem 2002-10-27
#5 23 april 2007 av såffan Airedale
är en ras som har mycket energi och uppfinnigsrikedom. Man bör se till att man har många olika belöningsmetoder till hands - de blir ofta lätt uttråkade och kan tycka att det är mer spännande att gå sina egna vägar än att hålla hålla koll på vart matte/husse är på promenaderna.

De är ofta mycket intresserade av lite hårdare lekar, brukar gilla att kampa med trasor och brottas med andra hundar (eller matte ;-)). De har också väldigt ofta en stark jaktinstinkt och har också ofta mycket "gripande" och det har hänt mer än en gång att mindre djur fått sluta sina liv i ariedalemunnar Så inkallning/viltrenhet är a och o i airedaleuppfostran (anser jag).

Airedales är ofta öppna och vänliga mot andra människor, men tyr sig oftast mycket till sin familj och många har en tendens att vakta en del.

De flesta gillar att spåra och söka.

Hmm... Vad mer? De är underbart roliga att ha att göra med, hittar på nya saker att överraska en med och är ofta barnsliga och busiga hela livet.

Clowner med lite skärpa

Tyvärr måste jag väl säga att det är lite si och så med mentaliteten på airedles [i sverige] idag och att jag tror att en airedale var självsäkrare/tryggare i sig själv för några decennier sedan. Vilket såklart kan kännas lite oroande om de behåller skärpan... Men nu satsar rasklubben på att få uppfödare att i större utsträckning mentalbeskriva sina hundar så förhoppningsvis kommer det nåt gott ur det i slutändan...

Överlag är det en helt underbar ras tycker jag, och jag kommer garanterat att ha en vid min sida större delen av resten av mitt liv {>
Svara på detta inlägg

sparrowcrazy
Medlem 2006-01-15
#6 23 april 2007 av sparrowcrazy Tack!
Tack för svaren! Verkar passa ganska bra in på det jag fått uppleva av dom få exemplaren jag träffat.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp som springer hem   [4] 28 maj: Sussane 1 jun: Sussane Springer spaniel eller Welsh?   [2] 25 apr: Adina E 25 apr: Puddingpastejn Cocker spaniel till äldre par?   [2] 31 dec: fridajohanna97 31 dec: aenima Valp 4mån springer efter bilar   [1] 19 okt: Chin86 19 okt: aenima Bästa täcket för spaniel som lätt får vattensvans?   [2] 12 sep: C-HD 12 sep: Ayrin Welsh springer spaniel under träning   [0] 11 mar: Lindamarita Welsh springer spaniel som aktiv sällskapshund?   [1] 11 mar: Lindamarita 13 mar: Anneli Border terrier med anfall (inte epilepsi)   [2] 1 mar: Ugglan 3 mar: Ugglan Köpa cavalier king Charles spaniel trots riskerna?   [3] 22 feb: HappyoMois 26 feb: pipilotta Hund tvärstannar när vi springer   [6] 11 feb: RobbG 23 mar: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Eurasier | Border Collie | Borderterrier | Bullterrier | Dansk/Svensk Gårdshund | Bolognese | Chihuahua
© 1998-2020 Enfinia AB