Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 maj 2007 av z_Terese Zaxon & Pixie i övriga hundfrågor (5 svar)
Kan föräldrarnas vovve ha epilepsi? Andra förslag?
Jag pratade nyss med mamma och deras vovve har haft några konstiga anfall nu två dagar i rad. Har ni några ideér om vad det kan vara? De ska till veterinären i annat ärende på torsdag och kommer såklart ta upp det då.

Så vovven är en amerikansk cockerspaniel på 3 år. Han har alltid varit vild, pigg och frisk. Han har inte fått någon medicin nyligen, de har inte sett till några fästingar alls.

Det som hände var att igår var han ute med min pappa. Helt plötsligt springer vovven allt han har, med krokig rygg, upp till pappa. Han halvlägger sig en bit ifrån. Bakbenen stod liksom, men huvudet låg platt på marken och ena tassen var över huvudet. Han krampade inte eller så, men var stel och krokig i ryggen. Min pappa trodde han höll på att dö. Efter anfallet fick hunden syn på en annan hund så han sprang däråt, men skällde inte som han brukar. Han satte sig och bajsade istället.

Sen imorse kom nästa. Pappa låg i sängen och vovven på golvet. Helt plötsligt rusar vovven fram till pappa och hoppar upp i sängen. Han är helt groggy och vinglig, gungar liksom fram och tillbaka. Även då blir kroppen och benen liksom krokiga, men inga kramper eller ryck.
Hunden blir "borta" en stund, men inte så att han är slapp i kroppen. Han krampar inte, flåsar inte eller så, utan ramlar ihop och är stel. Pappa försökte känna på pulsen men kände inget speciellt. Han är som en packad människa liksom, har ingen koll alls på kroppen utan snubblar fram. När anfallen är över är vovven lite vilsen och seg. Inget ylande eller skällande dock.

Föräldrarna har kollat igenom kroppen men inte hittat några bett. Han reagerar inte när de har klämt och kännt på honom. Förutom de två anfallen är han som vanligt, äter och dricker, magen funkar och hunden är lika pigg och vild som vanligt.

Så några gissningar? Spontant tänkte jag epilepsi, men kan något annat ge liknande symtom? Förgiftning, bett, nerver i kläm, virus?

Hunden ska som sagt till veterinären i veckan men jag lovade kolla runt lite åt föräldrarna. Han har aldrig fått såna här anfall förut (om han inte fått det när han varit ensam) och båda gångerna uppsökte han pappa och verkade ha panik.

Tacksam för alla förslag. Om ni har hund med EP kanske ni kan berätta lite om det också? Medicinering? Livskvalité osv.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Terese Zaxon & Pixie och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Fieldies
Medlem 2006-11-08
#1 27 maj 2007 av Fieldies Re: Kan föräldrarnas vovve ha epilepsi? Andr...
Min gamla tik fick något liknande en gång - hon böjdes liksom i hela kroppen och var lite väck i blicken ett tag som om hon inte såg mig det hände under ca en kvarts tid och hunden kom till mig. Jag kontaktade veterinären som kom hem till mig på studs. Hennes diagnos på hunden var att hon hade en kraftig öroninflammation i mellan örat.. alltså långt in och att detta störde balansen.... Men samtidigt skrev hon också ut kortison och något mot öroninflammationen. Har inte hänt efter det och det var kanske tre år sedan eller så.
Svara på detta inlägg

z_mindiesel
Medlem 2007-04-28
#2 27 maj 2007 av z_mindiesel epilepsi..
Det finns en border collie hane på ca 2år på hunddagiset där jag extra jobbar som har fått några epilepsi anfall, dem sa också att han var helt vanlig åt och allt..
Mer vet jag inte..

Det är är det jag läste :
http://www.svak.se/_Sidor/hundarna/epilepsi.html

Men det är ju border collie det kanske är annorlunda med din ras.
Svara på detta inlägg

z_vallhund
Medlem 2002-02-14
#3 28 maj 2007 av z_vallhund Låter inte som Epilepsi
Inte en typisk sådan iaf.
Kollade lite om rasbundna genetiska sjukdomar o hittade inget som stämde.

http://www.upei.ca/~cidd/breeds/cockerspaniel2.htm

Här en filmsnutt med en hund som har EP anfall (ej för känsliga)
http://www.youtube.com/watch?v=UPk3BYPoMIU

Hoppas ni kommer på vad det är.

mvh
Svara på detta inlägg

Daizie
Medlem 2006-10-23
#4 28 maj 2007 av Daizie Re: Kan föräldrarnas vovve ha epilepsi? Andr...
Min hund fick epilepsi för ca 7 månaders sedan första anfallet på henne var precis så som du beskriver var hos vet. och nu äter hon medicin som skall göra att hon i får anfall så ofta. Det är samma medicin som människor äter Fenamal.
Veterinären tog massor med prover på henne för att utsluta förgiftningar, fästings burna sjukdomar kommer ej ihåg om det var något mera. Tänk bara på att om hunden har anfallen längre än 10 - 15 minuter eller har många korta anfall efter varandra så bör ni åka till veterinären. Hoppas att allt blir bra med vovven.
Svara på detta inlägg

A-K
Medlem 2005-05-28
#5 28 maj 2007 av A-K Re: Kan föräldrarnas vovve ha epilepsi? Andr...
Det låter som en beskrivning av min första ep-hund i början när han fick sina anfall. Ibland kan de ha så små anfall att de bara stannar upp några sekunder och står o stirrar frånvarande. Vet en ep-hund som började sina anfall med att springa runt och bita i alla krukväxter innan han ramlade omkull och krampade. EP kan yttra sig på massor av olika vis både hos djur och människor.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
TACK Vovve-Mats!   [0] 5 jul: Lona Dvärgscnauzer eller förslag på annan ras   [10] 13 maj: z_eydna 15 maj: Torparinnan Förslag på kennlar för Bordernese?   [0] 31 mar: JennyMid Border terrier med anfall (inte epilepsi)   [2] 1 mar: Ugglan 3 mar: Ugglan vovve.net dö ut?   [10] 14 jan: Sevgilim 23 jan: pipilotta Epilepsi gammal hund   [1] 14 dec: buviti 15 dec: bes Hunden vill ej hälsa på andra hundar, hjälp   [7] 27 nov: jenniesen01 1 dec: Juno Valp kissar inte ute hos andra   [2] 23 aug: goldentik2018 26 aug: ygdrsil Hej ny här på vovve.net :)   [0] 7 aug: Marcus81 Plötsligt aggressiv mot vår andra hund   [3] 19 jul: GDJR 10 aug: ygdrsil
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Shih Tzu | Dvärgschnauzer | Schäfer | Chihuahua | Dvärgpinscher | Grand Danois
© 1998-2019 Enfinia AB