Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 december 2007 av z_Yllet47 i vård & skötsel (12 svar)
Klippa min pudel elelr inte?
Min dvärgpudelflicka är 4 ½ mån. och är aldrig klippt. Hade tänkt låta henne förbli oklippt över vintern,förutom ansikte och tassar - hon fryser ju, det lilla livet - men de hundägare jag möter på promenaderna verkar tycka att det är snudd på djurplågeri att inte frisera henne...frågan är för vems skull man gör det!?
Raser: Pudel

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Yllet47 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Hårboll
Medlem 2006-07-19
#1 5 december 2007 av Hårboll Re: Klippa min pudel elelr inte?
Vi har vår pudel nedklippt nu på vintern, fast hon har längre päls än på sommaren. När hon är långhårig tar det så lång tid innan hon torkar om hon blir blöt ute och vi måste föna. Vi tror också på att snön är mindre jobbig om hon är någorlunda kortklippt men om det råder det delade meningar vad jag förstått. Nyligen var hon långhårig och det vi märkte var att hon inte trivdes inne. Hon drack mycket, låg jämt vid dörren och sällan hos oss. På nätterna hade hon svårt att sova (hon sover i sängen och det ville hon väl göra även om hon var varm). När vi klippte ner henne försvann allt direkt.

Jag vet inte vad som är bäst. Det märker du nog själv vad din pudel
Svara på detta inlägg

sofiia
Medlem 2007-09-11
#2 5 december 2007 av sofiia Re: Klippa min pudel elelr inte?
klipper du henne aldrig?

Nej inte är det ju djurplågeri så länge man orkar borsta och hålla tovor borta. Och det är ju betydligt jobbigare att hålla en långpälsad pudel tovfri. Själv klipper jag ned min 2-3 gånger per år till sommaren, på sommaren och slutet av sommaren på vintern får hon ha mera päls så att hon slipper frysa.

Man klipper nog både för sin egen skull, lättare att sköta en kort päls och för hundens skull sommartid så den inte behöver ha så hett speciellt då min är (eller var för några år sen) svart så blir det hett på sommaren. Men skulle jag va du skulle jag nog klippa ned hunden till våren så det inte blir kallt i vinter
Svara på detta inlägg

z_Yllet47
Medlem 2007-11-23
#3 5 december 2007 av z_Yllet47 Re: Klippa min pudel elelr inte?
Hon är bara 4.5 mån gammal ännu, och jag fick henne för 6 veckor sen. Så nej, jag har inte klippt hela henne. Dock borstar och donar jag med pälsen dagligen så den inte tovar sig. Men detta att få rent mellan tårna är inte helt lätt...
Svara på detta inlägg

sofiia
Medlem 2007-09-11
#4 5 december 2007 av sofiia Re: Klippa min pudel elelr inte?
jo, jag läste först 4,5 år så därför tänkte jag det var lustigt att aldrig ha klippt henne. Nej jag fick min hund mitt i vintern så jag klippte nog henne inte förrän till sommaren. och då va hon kanske 6 mån. Jo den växer som ogräs den där pälsen, men samtidigt så gillar jag att att klippa och pyssla med pälsen.
Svara på detta inlägg

Tugga Terrier
Medlem 2004-03-15
#5 5 december 2007 av Tugga Terrier Re: Klippa min pudel elelr inte?
Håll rent runt nos, kinder och under öronen samt tassarna. Dessutom bör du hålla pälsen kort runt baken så det inte fastnar kiss och bajs i pälsen. Valppälsen är vanligen ganska lättskött men när pälsen blir för lång så tar det bl.a tid för den att torka och det fastnar mycket skräp och snö i den.

Vill du ha en pälsboll så är det upp till dig. Jag tror du märker själv när pälsen börjar bli för lång.
Svara på detta inlägg

Fluffmonster
Medlem 2005-08-16
#6 5 december 2007 av Fluffmonster Re: Klippa min pudel elelr inte?
Jag anser att det inte är djurplågeri så länge man sköter om pälsen och att hunden inte mår dåligt av det. Jag har välfriserade pudlar och får ibland höra om "vilket djurplågeri det är att ha dem i sån päls och att jag borde raka ner dem osv".

Se till att raka tassar,nos och klippt rent vid baken så ska det inte vara några problem. Tycker du pälsen blir lite för lång men du inte vill raka ner helt, så är det bara att toppa pälsen lite.

Lycka till.
Svara på detta inlägg

z_maggan_gbg
Medlem 2007-10-07
#7 6 december 2007 av z_maggan_gbg Re: Klippa min pudel elelr inte?
Om du ska låta henne ha kvar sin päls, så får du borsta henne varje dag för pudelns päls blir snabbt onda tover...
Annars så finns det varma vintertäcken att ha på dom *L*
Svara på detta inlägg

z_linol329
Medlem 2007-12-04
#8 7 december 2007 av z_linol329 Re: Klippa min pudel elelr inte?
Klipper mina pudlar var 3:e månad året om. Är det kallt på vintern sätter jag på ett täcke. Mina trivs helt klart bättre i kort hår, man märker det på hela deras sätt. Mer energi å mer upp i siffan å gosar. MEn detta är individuellt och jag kan bara skriva vad som fungerar bäst för mig. När det är tö-snö ute fastnar det VÄLDIGT mycket snö i pälsen när de är långhåriga å då blir det i badkaret å skölja bort allt för att det inte ska bli JÄTTE kallt på tassar å ben när snön smälter å badkaret är INTE mina hundars favoritplats :) Så ja gföredrar ett täcke och korthåriga hundar.. men djurpålgeri med långhåriga tycker jag absolut itne att det är.
Svara på detta inlägg

z_Issan
Medlem 2007-12-11
#9 11 december 2007 av z_Issan Re: Klippa min pudel elelr inte?
Jag har en av var. En nerklippt och en fullpälsad. Måste erkänna att det är betydligt lättare att hålla en nerklippt hund. Finns ju superfina täcken att ha på. Men häller med de andra som skrivit...bara du håller efter pälsen i huvdet, tassar och rumpan så är det väl ok att vänta med att klippa valpen. Glöm inte att ta bort håren i öronen med, så är det lättare att slippa problem med öronen.
Svara på detta inlägg

Trollebba!
Medlem 2002-11-27
#10 11 december 2007 av Trollebba! Finns det något värre
än en ovårdad pudel??
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Klippa en golden retriever?   [2] 10 jul: madfor4 9 aug: Mitt gäng & jag Hur ska jag klippa min hund ?   [2] 26 maj: Manni 1 jun: Hrímnir Pudel klippare   [4] 23 jan: Tombocarina 25 jan: Tombocarina Klippa runt ögonen eller inte?   [2] 3 nov: ollef 5 nov: hundöga återkomst Klippa ner chihuahuablandras   [2] 26 jun: Chillin 3 jul: Ayrin Pudel lagotto blandning   [8] 8 apr: pugotto 2 okt: pugotto Klippa en Briard, "lagom"?   [11] 20 mar: Sezziyanen 22 mar: Floyd Kan inte klippa valps klor   [6] 8 mar: Recard 9 mar: Ayrin Pudel+mygg och snö?   [8] 20 feb: Ayrin 23 mar: Ayrin Klippa toypudelvalp?   [3] 4 jan: heka 11 jan: Madde88
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Chihuahua | Airedaleterrier | Schäfer | Pudel | Jack Russell Terrier | Afghanhund
© 1998-2018 Enfinia AB