Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 december 2007 av z_Karolina&Agnes i övriga hundfrågor (11 svar)
Någon som har erfarenhet av pälsallergi och tax?
Min nuvarande pojkvän är allergisk mot pälsdjur, men rottweiler går tydligen bra, medan typ schäfer går mindre bra. Vi drog slutsatsen att det var långhåriga pälsdjur som var problemet. Så då tänkte jag att om man har en korthårig hund som man duschar ibland så kanske det skulle kunna fungera? Är det inte kvalster i pälsen man reagerar mot om man är allergisk? Kan ju inget om det här med pälsallergi.
Har ju haft hund förut så jag är såååååå sugen på en ny, men jag tänker ju inte köpa en hund för att det sedan inte ska fungera och den måste omplaceras. Då är det ju bättre att ta reda på om det går först.

Har funderat lite på tax eftersom den verkar passa oss bra! Så jag undrar lite om vad pälsallergi innebär och hur det "fungerar". Och om någon pälsallergiker har umgåtts med en korthårig tax? Haha! Krångliga frågor kanske. Annars kanske någon vet vart man kan vända sig för att få reda på de här sakerna och mer allmänt om allergi.

Tack på förhand!

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Karolina&Agnes och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

z_Flisa
Medlem 2007-08-11
#1 8 december 2007 av z_Flisa Re: Någon som har erfarenhet av pälsallergi ...
Det jag skulle råda till är att ta kontakt med någon kennel i närheten och besök den. Låt pojkvännen utsätta sig för en drös taxar. Rekomenderas inte om han får anningsstillestånd förstås. *ler*
Då lär ni märka om det funkar eller inte.

Lycka till!!
Svara på detta inlägg

Annzo
Medlem 2004-05-26
#2 8 december 2007 av Annzo Re: Någon som har erfarenhet av pälsallergi ...
har en korthårig schäfermix som jag vet att många allärgiker ej tål, jag tror att de är för att hon hårar väldigt mkt.

Vet inte så mkt om tax men är de en sån ni vill ha tycker jag att ni ska besöka en kennel för att se hur han reagerar
Svara på detta inlägg

Sandra&bojje
Medlem 2006-06-03
#3 8 december 2007 av Sandra&bojje Re: Någon som har erfarenhet av pälsallergi ...
Det är olika vad man är allergisk mot på pälsdjur.. Vissa tål inte salivet och får utslag av att en hund slickar osv.. Andra tål in dammet från pälsen.. och vissa är allergiska mot själva hudavlagringarna som flyger runt.. Andra är allergisk mot allt!

Kan ni inte pröva en ras som kanske inte fäller då? typ pumi eller pudel.. finns ju en del raser som vissa allergiker tål.
Svara på detta inlägg

German shepherd
Medlem 2002-12-20
#4 8 december 2007 av German shepherd Re: Någon som har erfarenhet av pälsallergi ...
Jag tror inte taxen räknas som en generellt sett speciellt allergivänlig ras.
En av mina äldre systrar är lite allergisk mot pälsdjur... Lite, eftersom hon verkar tåla vissa individer helt, andra får hon klåda och svullna ögon av och vissa sväller hon upp helt och hållet av och får dessutom andnöd.

Min gamla schäfer tålde hon utan vidare men vår andra systers rottis håller hon på att klia sönder sig totalt av att bara vistas i samma rum som.. Hennes väninnas labbar tål hon inte alls.
Hennes ex hade en strävhårig tax som det fungerade alldeles utmärkt med, men den taxens kullsyster fick hon andnöd av...

Det kan alltså även försvåras på det sättet, för henne handlar det inte om att hitta en RAS hon tål utan en INDIVID. Hon tål alltså inte alla schäfrar även om hon inte reagerade på Rock och hon kan definitivt inte umgås med alla taxar även om hon kunde kela gränslöst med den de hade..

Vill ni försöka er på att ha hund så skulle jag nog ändå rekomendera en ras som är mer "känd" som allergivänlig. Det är inte säkert att det fungerar ändå men det känns som man kanske ändå ökar förutsättningarna för att det ska gå bra lite iaf...
Jag skulle ocksp rekomendera att din pojkvän försöker få möjlighet att träffa så många som möjligt av den ras ni fastnar för, för att på så sätt försöka eliminera risken för att det bara är ngn enstaka individ han tål...
Svara på detta inlägg

z_winterangel
Medlem 2006-12-17
#5 8 december 2007 av z_winterangel Jag reagerar som på katter..
Den korthåriga taxen jag har träffat reagerar jag mer på än katter som är mitt stora allergiproblem. Taxen i fråga har jag träffat flera ggr och jag klarar inte av att ha honom bredvid mig då reagerar jag direkt med kli i ögon och hals.

Men när det gäller allergi är det ju så individuellt vad som fungerar och inte. Det bästa är att testa sig fram genom att besöka olika kennlar.

Lycka till!
Svara på detta inlägg

z_flatcoated jessica
Medlem 2007-12-07
#6 8 december 2007 av z_flatcoated jessica Re: Någon som har erfarenhet av pälsallergi ...
Detta kanske inte är direkt svar på din fråga men min mamma är lite av en pälsallergiger vissa hundar tål hon och vissa inte.
vi har haft soft coated whetern terrier i våran familj och den tålde hon utmärkt, det som är speciellt med den rasen är att de inte fäller något, men jag är inte riktigt säker men det blir inte allergitårliga förren de är 1,5 eller 3 år kommer inte ihåg vilket det var.
en fick jag höra igår att en kompis till familjen skulle skaffa en lagotto för dom tydligen är allergivänliga så den rasen finns också.

Hoppas det kan hjälpa något.
MVH Jessica
Svara på detta inlägg

z_flatcoated jessica
Medlem 2007-12-07
#7 8 december 2007 av z_flatcoated jessica Re: Någon som har erfarenhet av pälsallergi ...
Detta kanske inte är direkt svar på din fråga men min mamma är lite av en pälsallergiger vissa hundar tål hon och vissa inte.
vi har haft soft coated whetern terrier i våran familj och den tålde hon utmärkt, det som är speciellt med den rasen är att de inte fäller något, men jag är inte riktigt säker men det blir inte allergitårliga förren de är 1,5 eller 3 år kommer inte ihåg vilket det var.
en fick jag höra igår att en kompis till familjen skulle skaffa en lagotto för dom tydligen är allergivänliga så den rasen finns också.

Hoppas det kan hjälpa något.
MVH Jessica
Svara på detta inlägg

RetrieverGalen
Medlem 2007-02-04
#8 8 december 2007 av RetrieverGalen Re: Någon som har erfarenhet av pälsallergi ...
Hejsan. Jag är själv allergisk(har även astma) mot pälsdjur, dock går de flesta hundar bra, spec mina egna går super så man vänjer lungorna o allt mot dem.
Däremot så klarar JAG absolut inte av taxar, av alla pälstyper, min morfar hade dessa så länge han levde och jagade med, och inte heller någon annan ras med strävhårig päls, vet ej varför faktiskt.

Lärste i tidningen att det kommit en allergispruta som ska fungera jättebra mot pälsdjur, man kan bli uppåt 95% bättre av dem, dock vet jag inte hur länge dom "räcker".

Det är också bra att ha en hund som inte fäller så mkt. Allergivänliga hundar finns ju ett par, så som pudel, kinesisk nakenhund osv.
Svara på detta inlägg

z_z_Nelly&Turbo:)
Medlem 2007-02-17
#9 8 december 2007 av z_z_Nelly&Turbo:) Re: Någon som har erfarenhet av pälsallergi ...
Jag tror det är olika, min mamma tål inte korthåriga hundar :P bara med lång päls ;P
Svara på detta inlägg

z_PansarTaxarna
Medlem 2004-12-21
#10 8 december 2007 av z_PansarTaxarna Re: Någon som har erfarenhet av pälsallergi ...
jag skulle gå till en läkare och fråga den om vad allergi igentligen är och ta reda på hur allergisk han ingetligen är... de kanske räcker me att han kan ta nån allergi medecin ibland så fungerar alla pälsar eller så kanske de räcker me att man damsuger lite mera..=)
tax skulle ja inte rekomendera med tanke påa tt det är en jakthund... då finns det andra korthåriga raser om det bara va pälsen man va ute efter...
sen finns det ju långhåriga hundar som man klipper, dom fäller inte, som tex pudel...
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Analkjörtlar operation erfarenhet?   [3] 14 maj: BullandBear 15 maj: pipilotta Någon med erfarenhet ang L7S1och Ischias?   [7] 2 apr: Bettan11 9 apr: Anneli Erfarenhet av att hyra häst?   [1] 24 mar: hejhej 25 mar: -Aslan pwd- Erfarenhet av foder behöver lite kunskap påfyllnad   [5] 12 mar: BullandBear 12 mar: BullandBear Kemisk kastrering, erfarenhet?   [2] 15 feb: Doodles 18 feb: Draghund Erfarenhet av Feel active Hiker hundskor??   [2] 12 feb: vovvsis 13 feb: Draghund Någon med erfarenhet av rage syndrome?   [1] 19 jan: Atumn28 19 jan: Ayrin Dela din erfarenhet med cbd och hundar!   [6] 23 sep: SamvH 5 nov: Borzoi Erfarenhet av Dog Copenhagen comfort walk air sele   [1] 20 aug: Lovely havamalt 20 aug: Ayrin Erfarenhet av incurin vid inkontinens   [4] 7 jun: Maria&Scilla 8 jun: Maria&Scilla
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Staffordshire Bullterrier | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Yorkshireterrier | Siberian Husky | Dalmatiner
© 1998-2021 Enfinia AB