Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 mars 2008 av z_Baalder i övriga hundfrågor (6 svar)
Irländsk terrier... Vill ha info
Vad vet ni om irländsk terrier? Hur är dom i sinnet och passar dom som famlijehund?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Baalder och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

z_Baalder
Medlem 2008-03-07
#1 7 mars 2008 av z_Baalder Re: Irländsk terrier Vill ha info
Ingen som vill ge mig lite info innan hundköp?!
Svara på detta inlägg

z_Mysan_
Medlem 2003-03-15
#2 7 mars 2008 av z_Mysan_ Re: Irländsk terrier Vill ha info
Jag vet inte hur mycket hund du kan eller om du haft hund tidigare men iaf så är terrier generellt ganska ettriga och tuffa hundar.

Irländsk terrier kan bli rejält jobbiga mot andra hundar, bråka och hålla på. Är de ovana vid katter går inte dem heller säkra... För att vara en lämplig ägare av rasen bör man vara mycket aktiv och påläst på terriertemperament samt haft hund förut
Svara på detta inlägg

z_Baalder
Medlem 2008-03-07
#3 7 mars 2008 av z_Baalder Re: Irländsk terrier Vill ha info
då kanske det inte är en hund för våran familj... Jag vill ha en sällskapshund, gärna en som är allergivänlig, men jag vill inte ha en så liten hund.. tror jag... jag vet inte än, därför kul att höra vad alla andra säger! =)
Svara på detta inlägg

z_Mysan_
Medlem 2003-03-15
#4 7 mars 2008 av z_Mysan_ Re: Irländsk terrier Vill ha info
Då tycker jag du ska satsa på en pudel! Finns flera storlekar (mellan kanske är bäst då med barnen, inte liten och ömtålig och inte stor och jobbig att gå ut med för ett barn) och olika färger. De är allergivänliga och vad jag vet friska. De ska vara ganska enkla, bra nybörjarhundar men de är inte tråkiga och slöa för det!
Svara på detta inlägg

z_Eddie & Sture
Medlem 2006-02-18
#5 7 mars 2008 av z_Eddie & Sture Re: Irländsk terrier Vill ha info
Hej! Det bor en jättetrevlig Irländsk terrier i vårt område, men som tidigare svar säger så behöver de nog en hel del motion och aktivering för att må bra.
Lycka till i ditt rasval!
Svara på detta inlägg

z_majfluga
Medlem 2008-05-13
#6 13 maj 2008 av z_majfluga Re: Irländsk terrier Vill ha info
Hej! Jag har en Irländare sedan 12 år tillbaka. Och med rätt uppfostran och aktivering är de underbara hundar. Jämfört med många andra terrierraser är Irländaren mildare (utan att för den skull vara vek) Den berömda ettrigheten och skällandet är i stort sett obefintligt. De mognar sent och är ofta valpiga upp i tvåårsåldern (vilket medför att lydnadsträning kan vara lite såså) ;P Och Jerry, vår, var rent ut sagt skvatt galen ända upp i femårsåldern. Därefter lugnade han sig något, och nu när han börjar närma sig 12årsdagen beter han sig nästan som en average vuxenhund. =)

Men det är smarta hundar, och jag blir mäkta imponerad om du lyckas trötta ut en irländare fysiskt. De hittar gärna på hyss och egenheter om de får tillfälle och tar lätt över om det är oklart vilka som bestämmer i människoflocken.

Nu blev min förstahund en irländare, och det ångrar jag inte en sekund, han är fantastisk. Men jag hade tur och fick en med ett milt sinnelag och mina föräldrar har haft hundar tidigare. Jag skulle inte rekommendera irländaren som "förstahund". Den kräver sin herre, eller hur man ska uttrycka det. :)

Lycka till med rasvalet och säg gärna till om du vill veta mer.

/T

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Irländsk setter 8 år som inte mår bra   [8] 9 okt: anyway 10 okt: anyway Border terrier med anfall (inte epilepsi)   [2] 1 mar: Ugglan 3 mar: Ugglan Fysisk aktivitet Irländsk varghund 5 mån?   [1] 7 jan: Annahoj13 13 jan: -Aslan pwd- Vad är dina erfarenheter av Terrier Brasiliero?   [0] 18 okt: Evolve (Australisk terrier) Kanske har jag hittat rätt?   [8] 3 maj: Tabula rasa 4 maj: Tabula rasa Terrier folk! Glo hit :D   [5] 15 mar: LoneWolf 20 mar: LoneWolf Naken terrier...   [7] 13 jan: pipilotta 13 jan: Ayrin För- och nackdelar med Cairn terrier?   [3] 27 mar: Heidruns matte 31 mar: Heidruns matte Erfarenhet av Cesky terrier?   [2] 17 feb: Wheatenlovern 19 feb: Wheatenlovern 6 Yorkshire Terrier valpar - ny kull 5200Kr   [4] 7 nov: jaque 11 nov: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Pudel | American Staffordshire Terrier
© 1998-2020 Enfinia AB