Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 juni 2008 av z_sveas matte i foderforum (14 svar)
Råd önskas, min valp e lös i magen...
Vår lilla valptik är 10 veckor i dag, hon e såå otroligt underbar. Pigg o kavat till tusen. Men hon har lite problem med sin mage, nu äter hon Hill´s Puppy lamb and rice. Hon bajsar väldigt löst ibland och så fastare ibland. Jag har gett henne morotspuré som jag blivit rekommenderad och det blev lite bättre då. Hon bajsar väldigt mycket o ofta nu när magen e dålig. I går kväll så kunde jag höra hur det riktigt bubblade o körde i hennes lilla mage. Jag blir lite orolig för detta är första gången vi har en liten valp och jag vet inte riktigt vad som är normalt och inte. Skall lägga till att hon äter jättebra, hon får mat 4 ggr per dag.

Hon vill äta allt möjligt när vi e ute och tuggar glatt i sig både mördarsniglar och annat. Vet att det inte är så bra så jag försöker att snabbt vara där och ta bort, men ibland är hon för snabb, hon vill gärna slicka i dig bajset *ryser* oxå vilket jag tycker är sååå äckligt.

Hoppas ni har lite bra tips till mig.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_sveas matte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

z_*Mumlan*
Medlem 2007-09-11
#11 17 juni 2008 av z_*Mumlan* Re: Råd önskas, min valp e lös i magen
          Re: Råd önskas, min valp e lös i magen
          Nej, jag har samma foder som hos uppfödaren. Hon var tyvärr ensam i sin kull. Hon är avmaskad. Härom dagen tränade jag lite "sitt" med henne och då fick hon några levergodisar.

Bättre att använda tex kokt kycklingfilé (i små små bitar) när man tränar, mycket snällare mot magen. Det går också att torka kycklingen i ugnen så håller sig den längre och det blir inte lika kladdigt. Det går också bra att torka naturella fiskbullar och bludpudding mm. (ugnen på 80 grader i ca 2 timmar)

Det går också bra att köpa ett BRA foder av ett annat märke, än hunden vanligtvis får, med små bitar för att använda som träningsgodis....
Svara på detta inlägg

z_sveas matte
Medlem 2008-06-17
#12 17 juni 2008 av z_sveas matte Re: Råd önskas, min valp e lös i magen
Tack för era inlägg, jag skall prova nu med morotspuré o fil. Blir hon inte bättre nu av det så skall jag kontakta vetrinären och byta foder.

Tack!
Svara på detta inlägg

karina.petersson
Medlem 2019-01-31
#13 31 januari 2019 av karina.petersson Re: Råd önskas, min valp e lös i magen...

Har du fått svar på detta medelande?


Sitter med samma problem med min valp

Svara på detta inlägg

hejsansvejsan
Medlem 2018-07-25
#14 1 februari 2019 av hejsansvejsan Re: Råd önskas, min valp e lös i magen...

Min valp var också väldigt lös i magen till och från, nu är han 8 månader och det börjar bli bättre. Men han fick canicur 2 gånger och då gick det över på mindre än ett dygn. Själv tror jag inte att det berodde på fodret, eftersom han inte alltid var dålig i magen. När de är sådär små så stoppar de ju i sig allt, och magen är inte van vid mycket heller... En gång var han riktigt dålig och efter kontakt med veterinären så fick jag rådet att då ge han enbart kokt fisk och ris i någon dag för att låta magen vila. Testa kanske att ge valpen det och en kur canicur i några dagar framöver och se om det hjälper, blir han dålig igen när du ger honom foder så byt fodret! 

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp lös i magen och blodsprängd avföring   [3] 16 apr: FP94 16 apr: FP94 Jobba med hund - tips önskas!   [0] 16 dec: jenvid24 Foder till valp som är lös i magen   [8] 13 feb: Shyvana 14 feb: Lona Dålig i magen diare kräks   [2] 8 feb: MiaSthlm 9 feb: Flat4ever Dålig i magen under natten   [6] 21 dec: SandraCarlsson 25 dec: SandraCarlsson behöver nytt foder, hjälp önskas.   [9] 17 okt: berget 13 dec: Ayrin Tillfällgt dålig i magen   [4] 16 okt: Ugglan 18 okt: Ugglan Matlagningstips önskas!   [10] 18 aug: Kalla 19 aug: Sezziyanen Dåligt i magen av bravecto?   [3] 26 maj: Idun 26 maj: s0me0ne Fakta om dessa raser önskas!   [11] 29 mar: issybee 27 mar: Pastis
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Irländsk Röd Setter | Finsk Stövare | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Boxer | Finsk Lapphund
© 1998-2019 Enfinia AB