Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 juli 2008 av z_Waiikie/Tello i jaktforum (12 svar)
Är det försent med jakt?
Förra veckan tillbringade vi ute i stugan. Waiikie fick sitta i sin långlina och vara ute hela dagarna. En dag lyckades hon få tag och ta ihjäl en ekorre. Hon har alltid jagat ekorrar men aldrig fått tag på någon och ska jag vara ärlig så trodde jag inte att hon skulle lyckas heller.

Hon har tidigare tagit småråttor och är otroligt intresserad av sådana smådjur. Hon är en jämthund som aldrig tidigare har jagat under sina 6 år.

Sedan hon fick tag på den där ekorren så har hon blivit mycket mer intresserad av att hoppa på smådjur (råttor, ekorrar och dyl) och självklart börjar mitt samvete kännas. Jag får så hemskt dåligt samvete att hon aldrig har fått jagat och att hon förmodligen inte kommer få jaga under sitt liv. Vi är hennes tredje hem så det är helt otänkbart att omplacera henne. Men jag vill att hon ska må bra och få vara i sitt rätta element.

Vad kan jag göra? finns det någon smådjursjakt eller annan jakt som skulle fungera och passa henne eller är det omöjligt. Jag kan absolut ingenting om jakt men jag vet att en del lånar ut sina hundar till jaktlag?

Är jag helt ute och cyklar eller finns det någon möjlighet att träna upp henne inför någon form av jakt? eller är det helt enkelt försent?

Raser: Jämthund

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Waiikie/Tello och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

aof
Medlem 2007-04-13
#1 18 juli 2008 av aof Re: Intresset för att jaga och döda smådjur...
...har inget med riktig jakt att göra enligt vad jag lärt mig.

min JRT är duktig på att ta möss men det är det enda jag tillåter henne att ta och då när de kommit in. Ekorrar och andra djur är absolut förbjudet. Att hunden lyckas är ju en belöning i sig men på riktig jakt med din hund så skulle hon väl ställa älg eller? Inte bita den eller ta ihjäl den.


Har jag kanske missförstått något i din tråd?
Svara på detta inlägg

z_Waiikie/Tello
Medlem 2007-04-02
#2 18 juli 2008 av z_Waiikie/Tello Re: Intresset för att jaga och döda smådjur
Ekorrar är också förbjudet enligt mig, hon fick ingen sorts belöning förutom de faktum att hon fick tag i den. Om hon skulle jaga i sitt rätta element så är det som ställande älghund. Men jag vet inte om det intresset finns hos henne, Jag vet inte ens om hon har sett en älg i hela sitt liv. Utan det jag mer undrar är om det finns någon annan form av jakt för henne? det är kanske lite långsökt men som sagt jag kan INGENTING om jakt.

Det finns ingen slags råttjakt? *hoppfull* för så skulle hon vara mästaren
Svara på detta inlägg

Bellen
Medlem 2001-06-25
#3 18 juli 2008 av Bellen Avdelningen tvivelaktigt våld...
Du kan ju köpa fodermöss och låta henne jag och äta upp dem.
Svara på detta inlägg

z_Waiikie/Tello
Medlem 2007-04-02
#4 18 juli 2008 av z_Waiikie/Tello Re: Avdelningen tvivelaktigt våld
Om jag skulle göra det skulle det sluta med att vi får flytta till en större lägenhet och ha ett eget rum till mössen där de får vara, bo och leva...jag skulle inte ha hjärta till det. Skulle fastna för varenda en
Svara på detta inlägg

aof
Medlem 2007-04-13
#5 18 juli 2008 av aof Re: Osportsligt, ingen utmaning för en jämte. ;)
          Avdelningen tvivelaktigt våld...
          Du kan ju köpa fodermöss och låta henne jag och äta upp dem.
Jag kör viltspår som aktivitet på min hund. Det är något som hon tycker är kul. Jag har inte fodermöss utan klöv från skjutet vilt i spårslutet.

Annars får du hyta ut henne som råttdödare till folk som fått in skadedjur. Kanske Anticimex anställer hunden. *skämt*
Svara på detta inlägg

z_Waiikie/Tello
Medlem 2007-04-02
#6 18 juli 2008 av z_Waiikie/Tello Re: Osportsligt, ingen utmaning för en jämte ;)
Ja det vore en ide, kanske jag kan tjäna lite pengar på det hela också

Jag måste ta tag i att spåra mer med henne jag också. Visst finns det spårkurser där man lär sig ordentligt hur man gör? Jag har bara nöjesspårat med henne lite.
Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#7 18 juli 2008 av Gurkans Re: Osportsligt, ingen utmaning för en jämte ;)
ja det finns kurser. Antingen tar du kontakt med Älghundklubben och kollar om de har några spårkurser i din närhet eller så kan du gå viltspårkurs genom andra klubbar, t ex taxklubben, spaniel och retrieverklubben etc.
Svara på detta inlägg

aof
Medlem 2007-04-13
#8 18 juli 2008 av aof Re: Jag gick via ett jaktlag...
...som hade viltspårkurs här i skogarna.
Svara på detta inlägg

z_Jämthund
Medlem 2003-03-06
#9 18 juli 2008 av z_Jämthund Har man en...
Jämte som inte jagas med får man nog skylla sig själv. Upplysningsvis är det en utpräglad jakthund och den älskar att jaga ekorrar.. i alla fall som unghundar. tror nog att du får fullt upp hädanefter...En ekorre idag, en grävling i morgon, en tjäderkull tredje dan osv,,, Vad väntar man sig när man valt att ha en jakthund?
För det sista tycker jag det är hemskt synd att överhuvud taget att hunden kommit till ett så fullständigt fel ställe...
Svara på detta inlägg

z_Waiikie/Tello
Medlem 2007-04-02
#10 19 juli 2008 av z_Waiikie/Tello Re: Har man en
Vi tog henne som omplacering och fick höra att jaktlusten inte fanns. Det var meningen att hon skulle jaga från början i sitt första hem och hon tränades till det. Sedan omplacerades hon till ett annat ickejagande hem och efter 1½ år så tog vi hand om henne.

Jag kommer alltid att ha dåligt samvete över att hon inte kommer få vara en jakthund men jag tog hand om henne med vetskapen att hon inte hade intresset och därför omplacerad till ickejagande hem. Jag vet än idag inte om instinkten att ställa älg finns.

Vad tycker du att jag ska göra isånnafall?? omplacera henne ännu en gång?
Anledningen till varför jag skrev här var för att jag ville veta om det fanns något jag kan göra för att hon ska vara i sitt rätta element. För att jag vill att hon ska må bra.

Hur kan då hon vara helt felplacerad?
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Försent för miljöträning?   [3] 30 nov: rebecca92 1 dec: VivekaR Är det försent att få en 5 mån valp att sova   [7] 13 maj: cyklamen 15 maj: Hortensia När är det försent att lära?   [6] 27 jun: randomshit 28 jun: Snekkersten Byta namn på valp? Försent nu?   [43] 2 maj: idasall 5 maj: idasall Är det försent att börja med en tvååring!!   [14] 11 jul: Roy och Figges matte 12 jul: kluffrold Försent i löpet att para min mops?   [0] 8 maj: mopspops Försent med ensamhetsträning?   [7] 9 feb: Jazzy 9 feb: Tranquility är det försent att börja nu?   [2] 3 nov: SofiaChampis 3 nov: crazydog försent att tejpa öron vid tre månader?   [278] 23 sep: Madix 24 sep: Stjärna vad händer om man vaccinera försent?   [5] 18 jun: Milie91 18 jun: SanCha
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Chihuahua | Boxer | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2020 Enfinia AB