Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 juli 2008 av z_Waiikie/Tello i jaktforum (12 svar)
Är det försent med jakt?
Förra veckan tillbringade vi ute i stugan. Waiikie fick sitta i sin långlina och vara ute hela dagarna. En dag lyckades hon få tag och ta ihjäl en ekorre. Hon har alltid jagat ekorrar men aldrig fått tag på någon och ska jag vara ärlig så trodde jag inte att hon skulle lyckas heller.

Hon har tidigare tagit småråttor och är otroligt intresserad av sådana smådjur. Hon är en jämthund som aldrig tidigare har jagat under sina 6 år.

Sedan hon fick tag på den där ekorren så har hon blivit mycket mer intresserad av att hoppa på smådjur (råttor, ekorrar och dyl) och självklart börjar mitt samvete kännas. Jag får så hemskt dåligt samvete att hon aldrig har fått jagat och att hon förmodligen inte kommer få jaga under sitt liv. Vi är hennes tredje hem så det är helt otänkbart att omplacera henne. Men jag vill att hon ska må bra och få vara i sitt rätta element.

Vad kan jag göra? finns det någon smådjursjakt eller annan jakt som skulle fungera och passa henne eller är det omöjligt. Jag kan absolut ingenting om jakt men jag vet att en del lånar ut sina hundar till jaktlag?

Är jag helt ute och cyklar eller finns det någon möjlighet att träna upp henne inför någon form av jakt? eller är det helt enkelt försent?

Raser: Jämthund

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Waiikie/Tello och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

z_Jämthund
Medlem 2003-03-06
#11 19 juli 2008 av z_Jämthund Re: Har man en
Nej, jag tycker inte du skall omplacera henne. Funkar det bra mellan er och hunden trivs finns ingen anledning att omplacera henne.   
Och en hund lämnas inte bort från en jägare om den är duglig. Har själv fått gett bort en gråhund som var helt oduglig till jakt och det funkade jättebra. Den blev en sällskapshund och trivdes utmärkt med det. Alternativet hade varit avlivning och inte ville jag ta bort en för övrigt frisk och trevlig hund. Efter din förklaring kommer saken i ett helt annat ljus och du behöver inte ha dåligt samvete. Det finns alltid jakthundar som saknar jaktlust och de kan gott få det bra i ett ickejagande hem. Så i stället för att banna dig skall du ha beröm. Du bryr dig i hunden. Försök sen att aktivera den med ex viltspår, kanske kan hon fungera som eftersökshund i lina. Så jag tycker du gott kan ha kvar henne.
Svara på detta inlägg

z_AnnLil
Medlem 2008-06-10
#12 31 juli 2008 av z_AnnLil Re: Har man en
          Re: Har man en
          Vi tog henne som omplacering och fick höra att jaktlusten inte fanns. Det var meningen att hon skulle jaga från början i sitt första hem och hon tränades till det. Sedan omplacerades hon till ett annat ickejagande hem och efter 1½ år så tog vi hand om henne.

Jag kommer alltid att ha dåligt samvete över att hon inte kommer få vara en jakthund men jag tog hand om henne med vetskapen att hon inte hade intresset och därför omplacerad till ickejagande hem. Jag vet än idag inte om instinkten att ställa älg finns.

Vad tycker du att jag ska göra isånnafall?? omplacera henne ännu en gång?
Anledningen till varför jag skrev här var för att jag ville veta om det fanns något jag kan göra för att hon ska vara i sitt rätta element. För att jag vill att hon ska må bra.

Hur kan då hon vara helt felplacerad?
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Försent för miljöträning?   [3] 30 nov: rebecca92 1 dec: VivekaR Är det försent att få en 5 mån valp att sova   [7] 13 maj: cyklamen 15 maj: Hortensia När är det försent att lära?   [6] 27 jun: randomshit 28 jun: Snekkersten Byta namn på valp? Försent nu?   [43] 2 maj: idasall 5 maj: idasall Är det försent att börja med en tvååring!!   [14] 11 jul: Roy och Figges matte 12 jul: kluffrold Försent i löpet att para min mops?   [0] 8 maj: mopspops Försent med ensamhetsträning?   [7] 9 feb: Jazzy 9 feb: Tranquility är det försent att börja nu?   [2] 3 nov: SofiaChampis 3 nov: crazydog försent att tejpa öron vid tre månader?   [278] 23 sep: Madix 24 sep: Stjärna vad händer om man vaccinera försent?   [5] 18 jun: Milie91 18 jun: SanCha
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Sankt Bernhardshund | Whippet | Schäfer | Golden Retriever | Labrador Retriever | Boxer | Finsk Lapphund
© 1998-2019 Enfinia AB