Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 oktober 2008 av z_Jompan i övriga hundfrågor (10 svar)
Skaffa valp - metod när man jobbar?
Har i många år velat skaffa hund och den enda anledningen till att det inte blivit någon är för att jag inte vet hur jag ska lösa kombinationen med jobb/hund. Alla som skaffar hund kan ju inte vara arbetslösa/plugga/deltidsarbetare etc. Det måste väl finnas många som jobbar 100%, hur löser just ni det? Det kan ju inte vara det enklaste att hitta en dagmatte/husse som man kan lita fullt på och hunddagis finns det ju inte överallt plus att det ofta är långa köer till dessa.

Är intresserad av tips och råd från er som jobbar heltid, hur ni får det att gå ihop utan att hunden ska behöva vara själv för mkt.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Jompan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

z_z_juliapatrik
Medlem 2008-03-01
#1 25 oktober 2008 av z_z_juliapatrik Re: Skaffa valp - metod när man jobbar?
Ofta är det nog deltid, studerande, barnfamiljer som skaffar hund. Tyvärr för din skull. Om man inte har ett jobb där man kan ta med hunden. Skaffa valp när man har heltids jobb är möjligt. Man måste ju vara hemma hela tiden.

Det finns tyvärr ingen enkel lösning. Du har ingen släkting, vänner som kan ta hand om hunden? Lösningen kanske är att inte satsa på en valp utan en redan vuxen hund.? Om du nu verkligen vill ha en hund, så är det ju självklart mycket jobb med en vuxen hund men inte lika stort behov som en valp?
Vet inte om det var något svar... Själv är jag student :p

Lycka till
Svara på detta inlägg

z_Jompan
Medlem 2008-08-09
#2 25 oktober 2008 av z_Jompan Re: Skaffa valp - metod när man jobbar?
Tack för ditt svar!
Där jag bor nu har jag många som kan hjälpa mig, men jag vet inte om jag bor kvar i den här staden så länge till. Hade jag varit säker på det så hade det inte varit några problem. Det är jobbigt när längtan är så stor men möjligheterna är mindre.
Svara på detta inlägg

Aasgard
Medlem 2005-10-20
#3 25 oktober 2008 av Aasgard Ett tips
Kan ju vara att hitta en uppfödare som bor nära dig, berätta om din livssituation och så kanske ni kan komma överrens om att hon har kvar valpen tills den blivit lite äldre, och du kan hälsa på / ha den på helger eller likande. Kanske?
Svara på detta inlägg

z_Hon som haft Storfot
Medlem 2007-11-07
#4 25 oktober 2008 av z_Hon som haft Storfot Re: Skaffa valp - metod när man jobbar?
Med heltidsjobb och utan heltidsdagmatte funkar det ju inte med en valp. Det var många år sen jag kunde ta en valp. Men jag har tagit vuxna omplaceringshundar och tagit min semester i samband med att jag hämtat dom.
Svara på detta inlägg

z_Jompan
Medlem 2008-08-09
#5 25 oktober 2008 av z_Jompan Re: Skaffa valp - metod när man jobbar?
Nej precis. Det är det jag inte får ihop - hur så många kan skaffa valp. Att jag hämtar valpen i samband med semester är ju självklart, men sen... det måste ju finnas heltidsarbetande som skaffar valp? Hur får man tag i en bra dagmatte/husse och hur vet man att man kan lita på henne/honom?
Svara på detta inlägg

z_Am.Akita
Medlem 2007-06-24
#6 25 oktober 2008 av z_Am.Akita Re: Skaffa valp - metod när man jobbar?
Om du har trädgård så, hundgård? :)
Svara på detta inlägg

z_Jompan
Medlem 2008-08-09
#7 25 oktober 2008 av z_Jompan Re: Skaffa valp - metod när man jobbar?
Fast även om man löser valpåren, hur gör alla när hunden blir äldre? Får den ligga där hemma själv hela dagarna då? Kommer nog aldrig kunna skaffa hund...och jag som längtar så mkt!!
Svara på detta inlägg

z_Embla73
Medlem 2002-08-31
#8 25 oktober 2008 av z_Embla73 Re: Skaffa valp - metod när man jobbar?
Jag har turen att ha mina föräldrar till hjälp. De var dagmatte/ut-och-rasta-husse åt min förra hund (som jag skaffade när jag jobbade skift), så när jag gick över till kontorstid och skulle skaffa ny hund kollade jag först med dem om det var okej att fortsätta ha min hund som daghund. Utan dem skulle jag inte haft möjlighet att skaffat den hund jag har idag.

Svara på detta inlägg

z_Rozzi´s matte
Medlem 2005-05-10
#9 26 oktober 2008 av z_Rozzi´s matte Re: Skaffa valp - metod när man jobbar?
Jag längtade efter hund i många år men kunde inte heller skaffa hund pga att både jag och dåvarande mannen jobbade heltid.
Där vi bor fanns/finns inget hunddagis och dagmatte som man visste kunde ställa upp i mååååånga år kändes omöjligt att hitta och kändes inte som ett alternativ.

Så jag fick sonika vänta tills jag blev egen företagare och hade möjlighet att ha hund med mig på mitt jobb. När den hunden blev gammal och fick somna in så hade min livssituation förändrats och jag var singel och heltidsarbetande och kunde därför inte skaffa någon ny hund förrän jag åter träffade en ny man och hon jobbade skift och jag i samma veva gick ner på halvtid, då fick Rozzi komma in i vårt liv och hon är ensam 1 timme/dag ena veckan och 4 tim/dag andra veckan.

Jag skulle ALDRIG skaffa hund om vi båda jobbade heltid och hunden skulle bli tvungen att vara ensam hemma 9-10 tim/dag med endast lunch-rastning, det är inget liv för en hund och då är det humanare att avstå hund tills man kan ge hunden ett bra liv. Det är ingen rättighet att skaffa hund som vissa tyvärr tror, man ska kunna erbjuda hunden ett bra liv, det är prio 1 anser jag.
Svara på detta inlägg

z_Jompan
Medlem 2008-08-09
#10 26 oktober 2008 av z_Jompan Re: Skaffa valp - metod när man jobbar?
Jag kan inte mer än att hålla med! Förstår bara inte hur alla hundägare löser det. Har nämligen svårt att tro att ingen är heltidsarbetande eller liknande. Men de har kanske sina hundar ensamma större delen av dagen - dock inget alternativ för mig.

Tack för ditt svar i alla fall!!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vill skaffa hund   [1] Igår: hundens Igår: Ayrin oro inför att skaffa hund   [4] 9 okt: Lisa_ 11 okt: Svea58 Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund   [7] 21 sep: bertil o dom andra 28 sep: Lona Skaffa katt trots att vi har hund med JAKTINSTINK   [7] 9 sep: BushundenL 12 sep: BushundenL Skaffa hund, ungt par   [10] 7 sep: Idae 11 sep: Idae Bra metod få hund sluta skälla?   [2] 21 aug: Bluebell 21 aug: Bluebell vill skaffa hund   [2] 7 aug: Marcus81 9 aug: Puddingpastejn Skaffa valp- vad ska man och vad ska man inte?   [7] 29 maj: Ssofie 8 aug: ygdrsil Skaffa två hundar   [12] 15 maj: Amstaffmannen 28 maj: Amstaffmannen Vill skaffa hund men vet inte om mitt boende är ok   [14] 22 jan: kurtlennart 26 jan: Ingrid W
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Golden Retriever | Chihuahua | Boxer | Rottweiler | Cavalier King Charles Spaniel | Jack Russell Terrier | Schäfer
© 1998-2018 Enfinia AB