Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 oktober 2008 av z_Sofie18 i övriga hundfrågor (11 svar)
Hunden kan inte bajsa....
Jag skriver åt min faster som har en Collie på ca 11 år, han har alltid ätit Pedigree, han har också problem med lederna och eftersom han har blivit till åren så provade hon samma foder som jag har till min rottis för jag tyckte det verkade så bra för min hunds stelhet. Eukanuba Sensitive Joints. Men nu till problemet då, han kan inte bajsa stackaren... han sätter sig flera gånger för att försöka bajsa men det kommer inget utan han får försöka flera gånger och då kanske det kommer nångång en liten klutt med bajs, det är inget hårt bajs, det är det som är det konstiga för förstoppad är han väll inte om det kommer halv löst? Han gnäller på nätterna och vill ut också och det har han aldrig gjort förut.... det ser lite irriterat ut och svullet men jag vet ju inte hur han ser ut normalt runt analöppningen så det är svårt att säga. Kan säga också att han har alltid haft känslig mage.... vad tror ni att det kan vara? givetvis ska veterinär kontaktas om det inte blir bra, han mår bra för övrigt och är pigg och glad!! dricker och äter som han brukar. Han har ju haft detta ett tag för hon trodde det skulle bli bättre, i och med att han har känslig mage och det tar lite tid att vänja sig trodde hon....

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Sofie18 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

vinthundsfeber
Medlem 2008-05-15
#1 25 oktober 2008 av vinthundsfeber Re: Hunden kan inte bajsa
ta kontakt med veterinär omgående tycker jag om han nu gått med det ett tag.
det kan ju faktiskt va så att nåt har fastnat i tarmen. eller som du nämnde nåt om kan det avra en inflammation/elr annan skada som gör att han har stora besvär med att bajsa. o det msåte man göra ordentligt varje dag.,,,
ring så snart ni kan=) o hoppas det öser sig!!!
Svara på detta inlägg

z_veleda
Medlem 2004-07-11
#2 25 oktober 2008 av z_veleda Re: Hunden kan inte bajsa
om hunden inte kan bajsa så kan det ha blivit stopp ngnstans i tarmen. Detta är inte bra!
Tarmen kan spricka och innehållet kan rinna ut i magen..

Ta kontakt med vet. omg!
Svara på detta inlägg

z_Sofie18
Medlem 2006-04-25
#3 25 oktober 2008 av z_Sofie18 japp det blir nog så....
att man får ta kontakt med vet så fort som möjligt..... jag tänkte först att det kanske va analsäckarna men då skulle det ju inte vara såna symptom...?! ska meddela henne att det kanske har satt sig något i tarmarna.... Tack!
Svara på detta inlägg

z_Sofie18
Medlem 2006-04-25
#4 25 oktober 2008 av z_Sofie18 tillägg!
Pratade med faster nu igen på telefonen och hon sa även att han bajsar normalt ibland, men han får fortfarande ta i lite grann... hon tycker det är så konstigt för han får ju sina ryck ibland och springer och leker och han är ju inte slö eller verkar ha ont.... han är även väldigt kräsen av sig och skulle aldrig få för sig att äta något konstigt så han kan ju inte fått i sig något på så sätt som har gjort att det blivit stopp i tarmen..... bara ett tillägg!
Svara på detta inlägg

z_veleda
Medlem 2004-07-11
#5 25 oktober 2008 av z_veleda Re: tillägg!
förhoppningsvis så är det ju inte allvarligt o kanske det bara beror på foderbytet. Men ett besök hos veterinär hade nog varit på plats för att kolla upp.
Svara på detta inlägg

z_Sofie18
Medlem 2006-04-25
#6 25 oktober 2008 av z_Sofie18 Re: tillägg!
ja det kan ju vara så, eftersom han har väldigt känslig mage.... men veterinären lär nog kontaktas ändå!
Svara på detta inlägg

Pointrar är bäst
Medlem 2004-02-24
#7 26 oktober 2008 av Pointrar är bäst Re: kolla prostatan
Ett av tecken på prostata problem är svårigheter att bajsa, andra är svårighet att pinka samt läckage.
Svara på detta inlägg

*Malin
Medlem 2005-10-24
#8 26 oktober 2008 av *Malin Re: kolla prostatan
Och kan ha blod i urinen.
Svara på detta inlägg

catharina1
Medlem 2006-02-03
#9 26 oktober 2008 av catharina1 Re: Hunden kan inte bajsa
Hundar kan ju få ändtarmsbråck så jag tycker ni ska ta hunden till veterinären.
Det gör oerhört ont.
Svara på detta inlägg

Hallon
Medlem 2003-06-09
#10 26 oktober 2008 av Hallon Re: Hunden kan inte bajsa
Din fasters hund börjar komma upp i åren och frågan är hur länge sedan hon var på en allmän kontroll hos veterinären (en så kallad Senirokontroll)?

Man får inte glömma bort sin trogna kamrat de sista åren (tyvärr allt för vanligt). Precis som oss människor får hundar åldersförändringar bla. syn och hörsel förändras, stelhet i lederna, men det finns mycket som ägaren kan göra för att ge sin hund ett behagligt och lyckligt liv de sista åren. Just med stelhet i lederna finns bra medicin att ge sin hund för att lindra smärtan, din faster kan fråga veterinären (använt Seraquin till min hund med mycket gott resultat).

Att hunden har svårt att bajsa kan ju naturligtvis bero på många olika faktorer. Om hunden är veterinärbesiktad och fysisk åkomma är uteslutet kan nytt foder, för lite vatten och motion/rörelser göra så hunden blir hård i magen. Precis som med oss människor kan det göra mycket ont och dessutom är det farligt om man inte kan bajsa.

Hoppas att din faster besöker veterinär omgående och ge hunden den mat han är van vid sedan många år och se vad det finns för andra alternativ istället för att hjälpa sin kamrat - en åldrande hund med sina leder.

Tips på en sida: http://www.hundartros.se/

Lycka till
Alexandra
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Biten av hunden...   [10] 19 maj: majsan16 20 maj: majsan16 Varför blir hunden lugn av mitt adrenalinpåslag   [5] 14 maj: syteryster 20 maj: Voff 92 Hjälp! Hunden har loppor :O   [3] 8 maj: Oliviah 9 maj: Ayrin Kan hunden veta när man är sjuk?   [6] 7 maj: Voff 92 8 maj: hundöga återkomst Hjälp! Älskar den ena hunden mer...   [2] 3 maj: Havsfruen 10 maj: Voff 92 När vet man att hunden lider?   [4] 1 maj: Malte07 7 maj: Voff 92 vem ska äga hunden?   [6] 14 mar: saraleppanen 18 mar: saraleppanen Hur får jag hunden att tycka om mig?   [16] 23 jan: Oliviah 30 jan: Oliviah Vuxna hunden tar saker o ben från valpen   [2] 15 nov: Ulrika 16 nov: Torparinnan Obekvämt för hunden med halsband på sig hela tidn?   [3] 13 nov: username 13 nov: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Chihuahua | Airedaleterrier | Schäfer | Pudel | Afghanhund | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2018 Enfinia AB