Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 december 2008 av z_Tirre i aktiv med hund (7 svar)
min samojed kommer inte på inkallning .. !?
Jag har 3 st hundar hemma , två schäfrar och dom är duktiga och kommer på inkallning , och ja försökt med koppel inkallning på min samojed och testa de mesta , men vissa gång lyssnar hon och kommer , andra dra hon iväg , hur ska ja få henne till att lyssna varje gång .

vill ju kunna släppa alla tillsammans och veta att alla kommer tillbaka ..
Alla svar uppskattas

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Tirre och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

z_Six
Medlem 2008-10-28
#1 2 december 2008 av z_Six Re: min samojed kommer inte på inkallning !?
Hundar är ekonomer och gör det dem vinner mest på. Hunden måste känna sig mer motiverad att komma till dig än att smita.
Svara på detta inlägg

Icko
Medlem 2006-10-05
#2 2 december 2008 av Icko Re: min samojed kommer inte på inkallning !?
våran gör allt för en godisbit,så hon är väldigt lättköpt...har du tränat med långlina o godis?
Svara på detta inlägg

Flatte♥
Medlem 2008-08-12
#3 2 december 2008 av Flatte♥ Re: min samojed kommer inte på inkallning !?
Måste först få säga att du har en polarhund, dem är svåra att få in 100% inkallning på för dem är inte så samarbetsvilliga som tex schäfer. Man får jobba hårt och verkligen ge sig fan på det men det är inte säkert att man lyckas ändå!
Svara på detta inlägg

Velcro_Dogs
Medlem 2008-12-01
#4 2 december 2008 av Velcro_Dogs Haha välkommen till klubben!!!
Våran husky hane är precis likadan...man ser att han vill komma men nääääej..där är nåt annat som drar.

Sen behöver det inte vara att du inte är rolig nog...dom här raserna är svårare att få på inkallning.Jag tycker ändå vi tränat han bra och han kommer på 8 utav 10 ggr..men,inte varje gång.
Svara på detta inlägg

Velcro_Dogs
Medlem 2008-12-01
#5 2 december 2008 av Velcro_Dogs Re: min samojed kommer inte på inkallning !?
          Re: min samojed kommer inte på inkallning !?
          Hundar är ekonomer och gör det dem vinner mest på. Hunden måste känna sig mer motiverad att komma till dig än att smita.
Jofast sen är det en polarhund.

Har själv en sibbe och han är likadan,du kan locka med så mycket godis och vara så glad och härlig som helst men vill han dra så drar han.
Dock har vi kunnat träna bort en del av beteendet men ändå..Såhär med samojeden tror jag mer det handlar om rasen..OCH såklart att man måste träna extra med dessa raser.Fast jag tvivlar på att man kan få en polarhud att alltid komma på inkallning...Många säger att "e du duktig så kan du få alla hundar till att lyda.." Nej det tror jag inte på...inte vänder den på en 5öring iaf.
Svara på detta inlägg

z_Tirre
Medlem 2008-11-17
#6 2 december 2008 av z_Tirre Re: min samojed kommer inte på inkallning !?
Ja de e inte lätt med polarhundar... så ja får försöka med långlina . och träna henne .
de e tråkigt bara att ja inte kan släppa henne och låta henne springa med dom andra hundarna .

men alla svar är ja tacksamma för
Svara på detta inlägg

z_z_z_Wobbeke
Medlem 2009-01-13
#7 13 januari 2009 av z_z_z_Wobbeke Re: min samojed kommer inte på inkallning !?
Hejsan!

Som tidigare skriver är det en klurig ras, men därför måste vi vara klurigare.

Med vår samojed tränade vi inkallning redan när hon kom till oss vid 16 v. Hon fick gå lös nästan hela tiden, eftersom det är genom att göra misstag man lär sig. Nu är hon såpass duktig att hon kommer på all inkallning, nästan, men ibland står och letar efter vad det är jag har sett och anledningen till att jag ropar in henne. Bessa, som hon heter kan bli lite busig när jag ropar på henne och kanske skäller på henne för att hon äter bajs och kan då börja leka "du kan inte ta mig". Då brukar jag försöka strunta i henne och göra något roligare, som att springa åt ett annat hål, hoppa upp på en sten och liknande. Ibland springer jag ikapp henne och skälle ut henne. Gör inte det så mycket längre, då hon är snabb och redan vet att hon gör fel, men skiter i det ändå.

Om du vill ha hunden lös måste du ha den lös för att det skall räknas som träning. Det är inte hela världen om den inte kommer alltid och försök träna på lätta platser där det inte finns farliga saker som gör dig nervös. Träna hemma i köket och i trädgården om du har en sådan. Ropa på hunden och gör nått roligt kanske spring eller vad hunden gillar och ge godis när hunden kommer. Försök vara rolig, vilket är jättesvårt jag vet. Om hunden inte vill gå in när du vill gå in eller hunden inte hör dig pga något mer spännande, gå dit och hämta hunden och ta med den in. Bara ta tag i halsbanden och gå. Bessa kan stå vid trappan och jag ser hur hon tänker "jag vill inte gå in" och då är det bara att gå och hämta henne och var envis. Försök få hunden att vilja komma.

En gång när Bessa ville busa och inte gå in, så gick jag in, stängde dörren och tog fram hennes frukost och la de i skålen, så att hon hörde det genom ytterdörren. Sen satt hon som ett ljus på trappan och där fick hon sitta och vänta i fem min och hon var så sugen på att gå in sen.

Annars måste man träna när hunden är lös också, även om det är bra att börja i lina som du verkar göra. Gör lite inkallningsövningar innan ni går på er promenad och träna sedan på inkallning genom att gömma dig, ropa på hunden och ge bra beröm när den kommer osv. Hunden skall vara osäker på om den missar världens chans ifall den inte komma. Var envis också. När Bessa är mer intresserad av att titta på annat så ropar jag på henne tills hon kommer. Hon ska komma så är det bara annars hämtar jag henne. Det är bättre om man kan locka hunden genom att vara rolig, men du måste också kunna sätta krav på hunden. T ex ha hunden lös och om den inte kommer så envisas till den kommer, eller gå fram, och sätt på den koppel. Kan hunden inte visa att den kan gå lös så koppla en stund och försök igen. Man måste vara så jäkla envis med samojeder och ibland acceptera att när de inte vill så får de skylla sig själva: för det är ju precis i sådana situationer som du råkar göra det där otroligt roliga som knappt går att motstå, eller att du helt enkelt går ifrån den. Den vill ju vara med sig flock så den borde komma springandes då.

Långt inlägg! Men våga låta hunden göra misstag, då kan du korregera den. Vet det är svårt, men det går inte att träna på något genom att göra något annat, gäller även människor. Hur skall hunden kunna vara lös om du aldrig vågar låta den vara det. Vi försöker låta Bessa vara lös så mycket som möjligt, men så bor vi på landet. Man måste låta de sabla älgarna hoppa upp mitt framför nosen för att kunna lära hunden att inte jaga älg. Tro mig det går! Men hunden måste veta att det är du som bestämmer, genom envishet och att vara konsekvent. JÄttesvårt, ibland har jag lust att låta några mördarhundar äta upp henne. Men det går över...

Mvh Mia
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kommer gnäll och skäll ge med sig   [8] 21 maj: Labbisss 22 maj: bes Parning för Samojed   [5] 11 jan: KochEllie 13 jan: Lona Passning av min samojed.   [2] 12 mar: bbkajsa 14 mar: bbkajsa Orädd 8½ veckors valp vägrar komma vid inkallning   [8] 9 dec: dahlius 9 dec: -Aslan pwd- Träna inkallning med valp?   [4] 10 aug: Idutt 22 aug: Ayrin Äldre hund beter sig konstig när valp kommer hem   [1] 22 jul: fridkullagatan 23 jul: Torparinnan Hur stor tror ni min golden kommer bli?   [2] 26 jun: MLN 28 jun: Hrímnir Fick härligt svar idag. Jag kommer starta företag   [22] 11 apr: Dog_training 30 apr: Dog_training Äldre hund (4år)med dålig inkallning bla ,)   [10] 14 mar: Ballaremevallare;) 21 mar: Barkley Star Samojed och närhet.   [3] 8 jan: Halvtand 13 jan: BushundenL
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Chihuahua | Airedaleterrier | Afghanhund | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer | Affenpinscher
© 1998-2018 Enfinia AB