Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 januari 2009 av z_Frutt i jaktforum (4 svar)
Hur ser ni själva på dessa raser?
Ni som har gråhundar och jämtar, vad tycker ni själva om raserna? Är just era vovvar rastypiska till sättet eller inte? Är dom enligt er glada, påhittiga, envisa, lättlärda, aggressiva, modiga, stöniga, dragiga, fega, energiska, svårmotiverade etc?? Vill gärna höra ALLA deras egenskaper, alltså "rättvisa" beskrivningar, både positivt och negativt...

Tacksam för svar!

(P.S. Har själv en blandis, jämte/gråhund.)

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Frutt och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

z_Bibbi och belgarna
Medlem 2008-07-21
#1 27 januari 2009 av z_Bibbi och belgarna Re: Hur ser ni själva på dessa raser?
Min syster har en gråhund
Han är alltid glad sällskapssjuk. Han är kanske inte den smartaste i världen men väldigt go och glad.
Drar väääldigt mycket i koppel

Mega försiktig bland barn och gillar de flesta andra hundar.
Svara på detta inlägg

z_Jämthund
Medlem 2003-03-06
#2 27 januari 2009 av z_Jämthund Re: Hur ser ni själva på dessa raser?
Eftersom jag genom åren haft fler gråhundar än jämtar kan jag ju ge min aspekt.

Gråhunden: Svår att kalla in, blir gärna för långvarig och drar iväg miltals. Många har också dåligt kontakt med föraren och är därför svår att följa. Väldigt blandat humör, allifrån rena mordiska bestarna till veka vrak. Betydligt svårare att etablerar närkontakt än ex med en jämte. Det var minussidan i stort, har säkert glömt eller förträngt en massa men det är på ett ungefär.
Gråhunden är en helvetes jakthund..för det mesta. Sällan att de inte jagar..(Även om jag haft oturen att få ett par st.) De här snälla och lugna som familjehundar, och är ganska barnsäkra. Säger ganska, för det vet man aldrig med någon hund.

Som jämtägare säger jag...aldrig mera gråhund. Jämten är betydligt klokare, mera lättlärd och mera kontaktbenägen i skogen. Sällan eller aldrig att den inte återvänder efter avslutad jakt. Den har vett på att släppa en skenande älg i tid och är vänlig och snäll då det skjutits för honom. Den har perfekt sök utan att vara för självsvåldig. kontaktar en alltid mellan sökrundorna ifall inte älg konstaterats.
Den är lugnare vid upptag än gråhunden, ja jag vet det kan skilja individuellt, den har ett sjutusans bra skall som gråhunden inte är i närheten av! De är kloka och lugna inomhus och otroligt lättlärda.
På minussidan kan sägas att hanen inte tål andra hanhundar, men det är nog inte rasrelaterat utan beronde på andra saker.
Som sagt....Man skall inga andra hundar hava JÄMTE mig....
Svara på detta inlägg

z_Jämt Mä =)
Medlem 2009-01-20
#3 30 januari 2009 av z_Jämt Mä =) Re: Hur ser ni själva på dessa raser?
Hej ! har själv en Jämthund & har jobbat med många sådana hundar när min dotter & jag bodde på den stora kennel (ja ni vet vilken ) där bodde vi i 2 1/2 år ock blev hel frälst i rasen . DOM är mjuka , följsama o.s.v . Jag blev erbjuden en Gråhund en gång men blev även varnad för deras envishet & sätt att inte ge sej SÅ jag sa nej tack till den . Men jämten är alltid en jämte ( JÄMT MÄ ) . min är en sådan hund som man kan ha lös & hon kommer när hon har sökt ut hon håller sten koll va jag är (utom när hon ställer) . hon är även utställnings hund . jag skall ta en kull valpar på henne pga hennes mentalitet & psyke (när hon har jakt provet färdigt ) vi har så mycket varg här så älgarna går i sken för alla hundar . så lycka till med din vovve >-< Jinka jo du undrar om dom är glada DET ÄR DOM !!!! LER MED HELA KÄFTEN så dom som INTE känner rasen Jämte tror att dom ÄR aggresiva när dom gör så men det ÄR DOM INTE för det är deras sätt att tala om att dom är glada . MEN jädrar NÄR dom BLIR agressiva fy det är inte kul .
Svara på detta inlägg

z_Frutt
Medlem 2008-07-20
#4 30 januari 2009 av z_Frutt Min vovva...
Ja, min jämte/gråhund (75 % jämte) är världens gladaste. Hon älskar människor, barn och andra djur. Hon är däremot väldigt vaktig emot främlingar runt hemmet. Hon är otroligt lättlärd och tycker det är roligt att träna. Hon är tyvärr fortfarande väldigt dragig i koppel, men vi övar dagligen på detta. I övrigt är hon världens underbaraste hund. Jag håller med om att folk uppfattar jämtens utseende och uttryck som aggressivt. Många blir positivt överaskade när de märker vilka mysisar dom är!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 13 aug: duende 13 aug: Anneli Nyfiken och kluven på raser...   [6] 18 jun: Voff 92 19 jun: Voff 92 Vilka raser är min blandras?   [6] 15 maj: Michaela95 16 maj: pipilotta Vilkent är bäst av dessa två?   [2] 27 mar: duende 29 mar: syteryster Någon som känner igen dessa skorpor??   [2] 30 dec: Marley5 30 dec: Dimma Tips på raser som är en sportig sällskapshund.   [3] 10 aug: danjoa 12 aug: Anneli Har dessa hundraser jaktinstink?   [5] 21 apr: elinmedhund 22 apr: elinmedhund Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 19 feb: duende 4 mar: Voff 92 Tips på raser (friluftshund)   [24] 28 feb: Sofie & Zsandor 5 maj: felucca Intressant tanke kring rasers storlek   [5] 9 nov: Gurkans 22 mar: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dogue de Bordeaux | Dogo Argentino | Chinese Crested Dog | Dalmatiner | Dansk/Svensk Gårdshund | Clumber Spaniel | Chow-Chow
© 1998-2020 Enfinia AB