Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 februari 2009 av z_hollunge i övriga hundfrågor (5 svar)
Beskrivning på Vorsteh!
Hej alla!
Nu vet jag inte om jag har lagt detta rätt, men är det fel så hoppas jag att nån moderator flyttar det till rätt ställe.
Jag skulle vilja veta hur en Vorsteh är (ska vara) dvs hur är den i mentalitet? Jag har sökt lite överallt men allt jag får fram är beskrivning på hur den ser ut så att säga.
Eftersom jag har en vovve med tre raser i sig så tycker jag det är viktigt att veta hur dom tre raserna är var för sig för att kunna förstå min egen hund rätt.
Är det någon som vet om dom andra raserna så får ni gärna osså skriva om dom, men labradoren kan jag rätt bra, huskyn har jag redan fått en del info om, både här på vovve och har hittat på andra ställen.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_hollunge och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Iglon
Medlem 2008-10-01
#1 4 februari 2009 av Iglon Re: Beskrivning på Vorsteh!
är en bra draghund iallfall :)
Svara på detta inlägg

Iglon
Medlem 2008-10-01
#2 4 februari 2009 av Iglon Re: Beskrivning på Vorsteh!
Har du funderat på att testa drag med vovven?Din hund har ju bra förutsättningar i och med raserna i honom =) Det är superkul med drag
Svara på detta inlägg

z_design
Medlem 2008-12-19
#3 4 februari 2009 av z_design Re: Beskrivning på Vorsteh!
lättlärd, mycket arbetsmotor, lyssnar jättebra, har en bra på- och avknapp, bra stadga, kan slappna av i alla situationer (det sista förutsätter förståss bra grunddressyr också)
Lugna, behagliga och barnvänliga.
Är oftast riktiga jaktmaskiner men kan också slappna av och ligga på sofflocket med familjen, dessutom är rasen bra som draghund, nervfast, behärskad och harmonisk.
Den ska inte heller vara skygg eller aggressiv.
Sen beror ju detta på från individ till individ, dressyr m.m. men detta är det jag har fått lära mig angående dessa hundar.
Har inte träffat en "omöjlig" eller på annat sätt "hemsk" vorsteh ännu.
Svara på detta inlägg

zigurd
Medlem 2008-10-12
#4 4 februari 2009 av zigurd Re: Beskrivning på Vorsteh!
Vi har erfarenhet i från två korthårs vorsteh, båda med en enorm energi, inget för den late. En stor arbetsmaskin, mycket lättlärd en mycket duktig jakthund och en väldigt rolig drag kamrat, funkar till spår och ja allt. En bra familjehund om han får utlopp för sin energi, säger det igen ingen latmanshund.
Svara på detta inlägg

z_hollunge
Medlem 2008-06-19
#5 4 februari 2009 av z_hollunge Re: Beskrivning på Vorsteh!
Tack för alla svar! Det är precis som att ni har beskrivit honom, hm har ni träffat honom? :) Ja, Zippo kräver mycket motion, både rent fyskiskt men även mycket hjärngympa. Ja, jag har funderat på att börja låta honom dra, jag har även funderat på att köpa klövjeväska till honom och låta honom bära. Men för tillfället har vi fullt upp med grundlydnaden, han har ju en hel del "dumheter" med sig från förre ägaren bla hur man uppför sig när man träffar andra hundar. >-< Tack än en gång för svaren, det verkar som jag har misstänkt rätt när jag har misstänkt att det är "mest" Vorsteh i honom.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken hund passar min beskrivning   [5] 24 sep: Robin&Houdini 24 sep: Ruccola beskriv era hundar   [14] 3 nov: Obelix 5 nov: stinat Beskriv varandras hundar!   [14] 2 sep: KlantradårMatte 3 sep: Mitzy91 Beskriv en problem hund   [31] 23 okt: Borzoi 27 okt: Fasanmissil Hjälp, vilken hund passar mig? Beskrivning finns   [15] 9 sep: just4fun 10 sep: Malin med Ella Matval för en 4 årig Vorsteh?   [2] 26 jul: Bästanosen 30 jul: Bästanosen Alaskan malamute, beskriv med glimten i ögat   [5] 18 mar: Hrímnir 20 mar: P.Shundar Vilken hundras motsvarar min beskrivning?   [14] 12 mar: stinat 12 mar: FreestyleTjejen Säg en ras som passar min beskrivning!   [28] 24 feb: stinat 27 feb: ciilia Erfarenheter av uppfödare av Korthårig Vorsteh?   [5] 14 nov: Yummie 16 nov: Yummie
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Golden Retriever | Yorkshireterrier | Schäfer | Dalmatiner
© 1998-2020 Enfinia AB