Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 april 2009 av z_poppes42 i jaktforum (2 svar)
Jämthunds motion och hälsa
hej.
är lite orolig. är just nu hundvakt till min pappas jämthund.
under vintern vet jag att han bara har tagit promenader med hunden längre och kortare(ca 30-120min). och hon är lite överviktig väger ca 28-29kg och är 57cm i mankhöjd. men nu har vägarna börjat tina fram så jag börja cyckla med henne men hon orkar inte spring nå längra stunder bara ca 1min om ens det.annars bara "små lunkar" hon. jag vet att man inte kan kräva så mycket av henna nu i början men känns ändå märkligt.
så har du några ideer på motion eller annat??

Mvh: Christoffer
Raser: Jämthund

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_poppes42 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

z_Jämthund
Medlem 2003-03-06
#1 9 april 2009 av z_Jämthund Re: Jämthunds motion och hälsa
Hejsan, kul med lite jämtägare. Du skall nog börja med att banta ned henne, Ser själv på mina hundar hur lätt de lägger på sig när jaktsäsongen är över. Och i takt med övervikten blir de allt latare. I princip räcker det att hunden lunkar med under cykelturen. Man skall inte låta den gallopera utan trava i lugnt stabilt tempo. I ditt fall verkar hunden lite understimulerad men det går heller inte att tvinga den att springa om den inte vill. Ett annat bra sätt är att låta hunden rasa ut med en annan hund som den gillar, givetvis inom hägnat område. Ja, ifall du har möjligheter till det.
Men huvudsaken är att du börjar lugnt, kortare sträckor så här i början och i takt med viktminskningen ska du se att hunden blir piggare också.
Lycka till.
Svara på detta inlägg

z_Jämt Mä =)
Medlem 2009-01-20
#2 10 april 2009 av z_Jämt Mä =) Re: Jämthunds motion och hälsa
Hej !! Jo jag kom på att det va en tik du skrev om , Om hon är 57 i manken bör hon ligga på typ 20-25kg beroende hur hon är byggd i kroppen . Min är 59 hög & väger Ca 25kg . Sen skrev du inget om ålder MEN gör som Jämthunden skrev Banta och tat försiktigt i början med cyklingen det räcker någon 1km tur & retur det blir påfrestningar i leder . Sen om du har möjligheter att ha henne lös i ett hägn med en kompis så gör det så mycket . Det är bra . Jag (vi ) Önskar dej lycka till . ETT >-< till din hund .
Bilder:
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skapa en försäkring med fokus på djurets hälsa   [5] 27 maj: David79 27 maj: pipilotta Hunden vill ej hälsa på andra hundar, hjälp   [7] 27 nov: jenniesen01 1 dec: Juno Hur mycket motion vågar jag ge min chihuahua?   [4] 7 okt: lillamini 8 okt: hundöga återkomst Motion dagligen för en Australian shepherd?   [1] 8 okt: Shannesii 9 okt: Evolve Omplacering jämthund!   [1] 27 sep: tassa_ 28 sep: Torparinnan 3 frågor om sjukdom och hälsa   [5] 25 jan: LindOs 26 jan: SanCha Lek, promenader och motion med en labradorvalp??   [7] 20 dec: HannaEvelina 23 dec: HannaEvelina Artroshund och behov av motion...hur göra?   [19] 12 nov: BushundenL 17 nov: BushundenL Motion av äldre hund   [2] 20 sep: aussielover 20 sep: Lona Daglig motion ?   [48] 1 jun: sus17 6 jun: sus17
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier | Schäfer | Grand Danois | Labrador Retriever | Chihuahua
© 1998-2020 Enfinia AB