Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 juni 2009 av TårarAvGlas i övriga hundfrågor (16 svar)
Basset hound, vad är eran uppfattning?
Har själv haft en Basset hound som yngre, men skulle gärna vilja veta vad ni andra har för uppfattning om den rasen?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om TårarAvGlas och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Bastarden.
Medlem 2005-07-09
#1 10 juni 2009 av Bastarden. Egensinnig med stort E, svårmotiverad..
..om man inte vet vad man gör, tung, fysiskt och psykiskt stark (de sunda exemplaren) och himla mysiga.

Har träffat 3 bassets i mitt liv, varendaste en har varit en upplevelse för sig!
Svara på detta inlägg

TårarAvGlas
Medlem 2008-09-21
#2 10 juni 2009 av TårarAvGlas Re: Egensinnig med stort E, svårmotiverad
Har nog ungefär samma uppfattning om dom som du har :)
Det är verkligen en hundras som är en upplevelse och som ligger mig varmt om hjärtat.
Svara på detta inlägg

Lengman
Medlem 2004-06-07
#3 10 juni 2009 av Lengman Osund avel som är rent äckligt att se! NT
Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#4 10 juni 2009 av Ruccola Re: Basset hound, vad är eran uppfattning?
Jag är uppvuxen med jagande basset hounds omkring mig och har själv haft en basset. Tyvärr har basseten blivit allmtmer grotesk i sitt utseende därför att VISSA domare envist tycks premiera just det som numera hindrar många bassetar från att göra det ska göra nämligen vara en långsamdrivande jakthund. Alltför långa öron, för korta ben, för djup bröstkorg och alldeles på tok för mycket löst skinn.
Mina föräldrar håller fortfarande bassethounds som jakthundar, men köper numera från dansk-tyska uppfödare som har bättre insikter i hur en funktionell basset ska se ut.
Till lynnet är de STORA egon och VÄLDIGA personligheter och riktiga latmaskar. Det är vid jakt man ser deras rätta natur, tycker jag.
Svara på detta inlägg

z_Hundmänniska
Medlem 2006-04-16
#5 10 juni 2009 av z_Hundmänniska Och jag som trodde
att det var uppfödarna som avlade, men där ser man..
Svara på detta inlägg

z_alfrida
Medlem 2004-01-11
#6 10 juni 2009 av z_alfrida Re: Basset hound, vad är eran uppfattning?
          Re: Basset hound, vad är eran uppfattning?
          Jag är uppvuxen med jagande basset hounds omkring mig och har själv haft en basset. Tyvärr har basseten blivit allmtmer grotesk i sitt utseende därför att VISSA domare envist tycks premiera just det som numera hindrar många bassetar från att göra det ska göra nämligen vara en långsamdrivande jakthund. Alltför långa öron, för korta ben, för djup bröstkorg och alldeles på tok för mycket löst skinn.
Mina föräldrar håller fortfarande bassethounds som jakthundar, men köper numera från dansk-tyska uppfödare som har bättre insikter i hur en funktionell basset ska se ut.
Till lynnet är de STORA egon och VÄLDIGA personligheter och riktiga latmaskar. Det är vid jakt man ser deras rätta natur, tycker jag.
BassetHound är en ras som lämpar sej bäst som sällskapsjyckar Störtsköna melankoliska vovvar som gör det de har lust o känner för
Vill man ligga i bästa soffan så gör man,vill man lalla iväg på en egen promenad så gör man Vad skiljer en hundägare med bassethound i kopplet från andra?
Jo ägaren går först o hunden kommer i sträckt   koppel efter
Störtsköna jyckar
Vill man jaga med basset så väljer man Basset artesian normand eller Basset griffon vendeen
Basset hound är helt oslagbar med sin charm o sitt sätt att bete sej Öronen i matfatet o kan lyfta huvudet från vattenskålen o låta vatten rinna ur mungiporna
Nackdelar finns naturligtvis De avsöndrar en frän sötsur hundlukt
Ett tips Kolla vid Bassetringarna Du kan lukta dej fram ifall du inte vet vilken ring de deltar i *lol*
Men ack ack för charmen. 10år med basset o 4med blodhundar
dar     Lafayette o Napoleon hör ju ihop   Kolla Disney
Svara på detta inlägg

z_shayd
Medlem 2007-08-27
#7 10 juni 2009 av z_shayd Re: Basset hound, vad är eran uppfattning?
känner bara en basset och tyvärr är den nog ett måndagsexemplar. När den var ett halvår gammal hade den blivit allergisk mot proteiner i fodret, solen, saltvatten, insekter, sin egen hud, kvalster, insektsmedel och något mer. Den hade ledproblem som ettåring och nu när den är 1 år och 4 månader ca så har den ingen "busighet" eller impulsivitet alls, misstänker att den har rätt ont eftersom den aldrig någonsin tar ett steg i onödan eller visar någon glädje. Skall väll också säga att det är en basset som ser för mig väldigt extremavlad ut och den typen skulle ALDRIG klara någon form av jakt eller ens en lätt joggingtur.
Svara på detta inlägg

z_Pinscherpk
Medlem 2009-05-12
#8 10 juni 2009 av z_Pinscherpk Re: Basset hound, vad är eran uppfattning?
Tycker dom hundarna är jättefina och gulliga! Skulle mycket väl kunna tänka mej att ha en sån hund. Min kompis påstår dock, att dom har mycket hudproblem, vilket jag inte vet om det stämmer.
Svara på detta inlägg

Mischa
Medlem 2009-05-14
#9 10 juni 2009 av Mischa Re: Basset hound, vad är eran uppfattning?
sävliga, matglada, doftälskande och främst sällskapshundar.
Svara på detta inlägg

ATS
Medlem 2004-01-28
#10 10 juni 2009 av ATS En gång Basset Hound, alltid Basset Hound(långt)
Är min rent personliga åsikt.

Min Basset Hound heter Emma och har nog överskridit alla mina förväntningar. Hon nog den gladaste hunden jag träffat, trots sitt deprimerade utseende, alltid med på allt och viftade svans. Självklart lullar hon också iväg i sin egna doftvärld, utan att upptäcka hur långt från matte hon lullat. Då får matte ropa Emma tillbaka från sitt doftrus, hon lyfter förvirrat på huvudet och ser förvånad ut hur långt bort hon kommit. Och kommer därefter rusandes med öronen viftandes bakåt och skinnet åt alla möjliga osannolika håll(alternativt går extremt långsamt tillbaka till matte med nosen i marken, men så småningom kommer hon). *s* Jag trodde inte att det skulle vara så lätt att ha en Basset Hound. Det är inga problem att ha Emma lös, hon skulle aldrig springa iväg från mig medvetet, bara dessa doft-lullningar men de går då inte snabbt. Och man får vara beredd på en hund som går mera bakom en än framför. Envisa ja, men med lite kärleksfullt lockande går det mesta. Man kan inte vara hårt mot en Basset Hound, men principfast och hålla på regler. Jag vill alltid ha en Basset Hound i mitt liv. Charmigare hund får man leta efter! Emma är lättlärd och så otroligt kärleksfull. Det bästa som finns är att ligga i mattes famn och snarka uppåner med matte som ryggstöd. Senaste hände det på en Finlandsfärja med massa människor runtomkring i rörelse, då ligger Emma i min famn och snarkar som en lite baby. Folk stannade och skrattade och tog kort hela tiden då. Emmas och mitt förhållande är att jag litar på henne och hon på mig. Och jag kan inte tänka mig något härligare än en tjock rynkig tass som viftar "vinka" då vi kör det tricket. *asg*

Jag tror att antingen älskar man Basset Hounds eller så gör man det inte.

Emma och min blogg:
http://ullis-emma.bloggagratis.se/

Så här gick det till för mig att det blev en Basset Hound;
Jag bestämde mig i början av 2004 att det skulle bli en Basset Hound. Första upplevelsen var kärlek vid första ögonkastet. Jag gick slumpmässigt in på ett hunddagis och hörde mig för om möjligheten att få sommarjobb där. Och då gick vi runt och tittade i boxarna där hundarna var, och där var HAN. Lååånga öron, världens vackraste ledsnaste ögonen och han kom helt cool och satte sig bredvid mig. Det var helt enkelt, "här är jag, jag vet att jag är finast, klappa mig!!". Sen började ca 1 år av att läsa på, kolla uppfödare, besöka utställningar och försöka förstå sig på rasen. För mig var tidpunkten viktig också att få hem en valp, jag hade 6 månader till förfogande att skaffa valp och kunna vara hemma med den just då. Så jag vidgade mina vyer till hela Sverige med grannländer. Hittade en uppfödare i Norge som hade rätt typ av Basset Hound(mindre extrem och 3-färgade), kontaktade uppfödaren och ställde mig i kö på den tik som precis hade parats då. Träffade inte uppfödaren, men träffade valpköpare som fanns närmare och hade 2 Basset Hounds från den uppfödaren, och på så vis fick uppfödaren en uppfattning om mig också genom dem som hon litade på. Så föddes valparna och jag fick 2 tikar att välja mellan. Åkte till Norge, hämtade mig valp, och åkte hem dagen efter.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Petit basset och Grand basset?   [8] 15 nov: Voff 92 16 nov: Voff 92 Namnförslag till basset hound hane   [24] 3 sep: BringMeUpBringMeDown 12 sep: Blanco Niño vad är er uppfattning/fördomar   [33] 28 feb: Iglon 4 mar: z_STB Vad tycker ni/har för uppfattning om collie?   [7] 20 feb: @lex 21 feb: Alaya Vill veta allt om Basset hounds   [2] 20 nov: Elinor 20 nov: Ruccola Har du fått ändrad uppfattning av någon ras?   [13] 7 sep: emelies123 7 sep: terrierliv HOUND tilläggs försäkring Sveland, va?   [2] 6 aug: Miyasaki 6 aug: Miyasaki Vad har ni för uppfattning om dobermann?   [26] 11 jul: Kingstonsmatte 13 sep: ciilia Har du ändrat uppfattning kring en ras/raser   [9] 6 jul: Tropper 7 jul: TheRealBoss Går det att få tag på en sund Basset hound?   [24] 29 jun: Tropper 30 jun: Tropper
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Pudel | Jack Russell Terrier | Parson Russell Terrier | Schäfer | Samojedhund | Chinese Crested Dog
© 1998-2020 Enfinia AB