Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 juli 2009 av z_Maharani i sjukdom & hälsa (5 svar)
Det droppar blod från penis
Upptäckte fredag kväll att det droppade blod från min hunds penis.
Under natten började han även kissa blod, men vad helt opåverkad i övrigt, ingen feber och åt och drack bra. Fortsatte droppa + kissa blod under lördagen, så jag kontaktade vet. som ansåg att jag kunde avvakta så länge han verkar må bra.
Nu idag verkar det ha slutat droppa blod. Blir så osäker på vad jag ska göra, åka till vet. imorgon, (De sa att de inte gör något åt tillståndet iaf, förmodligen är det prostatan som spökar), eller bara hålla koll om han verkar bli dålig igen?
För två år sedan fick han prostatainflammation, men då blev han riktigt dålig, tappade päls, slutade äta och dricka och fick läggas in. Nu är det en pigg hund som gärna spårar/jagar igelkotten i parken....

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Maharani och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

z_foggy
Medlem 2006-01-29
#1 13 juli 2009 av z_foggy Re: Det droppar blod från penis
Hejsan!

Skulle rekommendera dig att byta veterinär!   Hur kan man via telefon säga att man inte gör något åt tillståndet om man inte vet exakt vad tillståndet beror på??

Min ena hane hade prostatinflammation flera gånger och VARJE gång fick han medicin mot det ända tills vi insåg att kastrering var enda lösningen. Man kan prova med att göra en kemisk kastrering för det kan göra att prostataproblemet löser sig.

Kopierar från en hundsajt "Prostataproblem kan vara allvarliga och kräver veterinärvård. Hunden kan behöva antibiotika och möjligen kvinnligt könshormon. Lägg märke till ordet KRÄVER...

Hunden kan ju även ha urinvägsinfektion som måste behandlas.

Lycka till med hunden!!

marianne

Svara på detta inlägg

z_Maskarna
Medlem 2003-04-04
#2 13 juli 2009 av z_Maskarna Re: Det droppar blod från penis
För ngr veckor sen droppade det 2st bloddroppar från min hanes snopp så ja ringde vet direkt å de sa att om de e väldigt varvade på löptikar så kan det komma blod- de sa åt mig att ta ett urinprov å se om det va blod i urinen vilket det inte va å sen dess har det inte hönt igen. Men det e sant att det har att göra med prostatan.
Om din hund har blod i urinen så lämna in ett urinprov!
Svara på detta inlägg

Eros & Jacinto
Medlem 2001-07-01
#3 13 juli 2009 av Eros & Jacinto Re: Det droppar blod från penis
Det är troligen prostatan igen...tycker att du ska kontakta en veterinär
Svara på detta inlägg

z_Maharani
Medlem 2006-01-22
#4 13 juli 2009 av z_Maharani Re: Det droppar blod från penis
Fick tag i en annan veterinär idag, som menade på att om det droppat blod på det viset som det gjorde, dvs. mer eller mindre konstant, så var det mer troligt att det hade blivit ett sår innanför förhuden än att det var ngt med prostatan. Urinstrålen var ju aldrig påverkad, och hunden har ju varit pigg, så då menade han på att det inte var något farligt.
Nu har det i alla fall gått ett dygn utan blödning, ska ringa djursjukhuset också senare, de hade fullt i telefonkön när jag försökte nu.
Kan svänga förbi jobbet och ta en urinsticka senare, lär ju visa på bakterier iom. att de tinte går att ta ett sterilt prov utan blåspunktion så vitt jag vet, men blod, socker, osv kan jag ju se iaf.
Svara på detta inlägg

z_Bergmanskan
Medlem 2008-11-11
#5 13 juli 2009 av z_Bergmanskan Re: Det droppar blod från penis
Ta ett urinprov och far till vetrinären, min hund hade samma sak/åkomma att det droppade blod och det var urinvägsinfektion. Så han fick antibiotika och det försvann med en gång! Dom upptäckte även att han hade en liiten cysta i pungen.
Så säg till att du ska ha en tid för att kolla så de inte blir samma sak som förr.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Gegga vid penis   [2] 7 jun: Majala 7 jun: Majala Droppar ur munnen   [1] 19 jan: Simon 19 jan: Satmara 8 veckors tikvalp kissar droppar - UVI?   [2] 26 okt: z_Alliebaba 26 okt: SanCha Valpen droppar/läcker när han sover   [4] 3 aug: B4m6i 7 aug: sofiia Rött märke bredvid penis   [9] 29 maj: klara97 2 jun: Virvelmarsvin Vill veta mer om Frontline-droppar?!   [23] 5 apr: Diezel2010 15 apr: Diezel2010 Fästninghalsband eller droppar?   [15] 13 sep: Diezel2010 15 sep: bergskan Penis problem unghund   [8] 22 jan: twiggie 24 jan: Gabbon Det droppar mjölk från tutten hennes....   [4] 31 okt: 270637 31 okt: 270637 Droppar lite blod från snoppen på min boxer hane .   [6] 17 okt: Gaston & Matte 17 okt: Gaston & Matte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Amerikansk Cocker Spaniel | Alaskan Malamute | Chihuahua | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer | Shetland Sheepdog | Grand Danois
© 1998-2018 Enfinia AB