Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 oktober 2009 av z_saran_ i övriga hundfrågor (12 svar)
Terrierägare hjälp mig!
Vår älskade parson blir tokig då hon vill fram till en annan hund, men ej får! jag har fått höra att vi inte är de enda med dessa "problem"(speciellt gryt hundar), men det vore ändå skönt att få några tips. Hon skäller och blir fullkomligt okontaktbar då vi kommer nära andra hundar. Hon vill leka/hälsa! Vid dessa möten så låter hon "arg", men är det absolut inte (utifrån andra hundars respons på henne), men hon låter verkligen. Finns det någon erfaren terrierägare som haft dessa beteenden hos sin terrier och lyckats få dem att försvinna!? Hur? och hur lång tid tog det?Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_saran_ och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

z_saran_
Medlem 2008-10-26
#11 4 oktober 2009 av z_saran_ Re: Terrierägare hjälp mig!
          Re: Terrierägare hjälp mig!
          Tyvärr har jag problem med min unghundsterrier som börjar gnälla en jäklans mamma när vi passerar andra hundar....Vi har gått kurs nu som vi avslutat idag, dock är jag inte ett dugg nöjd, för han är rätt så hypad fortf. efter avslut av kurs. Men det är träningssak.

Du har inte funderat på kurs?
Vi har gått valpkurs. Vad är det för kurs du har gått?
Svara på detta inlägg

z_saran_
Medlem 2008-10-26
#12 4 oktober 2009 av z_saran_ Re: LÅNGT SVAR
          LÅNGT SVAR..............
          Tror du ska försöka pocka på upopmärksameheten vid hundmöten.. Och Visa att det är dej hon ska vara intresserad utav.. Tror ett stort problem ligger hos dej. tyvärr.. Du intalar dej att "nu möter vi en hund, Nu kommer hon att börja skälla" och då börjar givetvis hunden att göra det.. Du har ju sänt de signalerna..
Så börja med att aktivera hunden så den tittar på dej. GAnvänd GODIS, ROLIGASTE LEKSAKEN. Ja, det hon tycker bäst om.. Låt någon annan som inte känner till problemet gå med henne.. Träna på att gå GARANTRERAT kortare promednader utan hundmöten.. Lägg sen till ett litet hundmöte. Låt henne ABSOLUT INTE hälsa på den andra hunden.. Hon ska hela tiden vara fixerad på dej.. Du får heller inte säga nå+got till henne om att "titta där är en annan hund" Utan låttsas som de ej finns.. Och lek med din hund så du är roiligare... LYCKA TILL..

Nej det är inget GRYTHUNDS problem. Men det är ju lätt för en okunniog att säga så.

Min hund älkskar att JAGA bilar, spec lastbilar då vi åker bil.. Jag har då tagit bort probelemet genom att ha henne bur täckt med filt så hon ej ser ut. Funggerar jättebra.. Jag kan nu ha henne i bilbätet i framsätet.. Visst hon blir JÄTTEGLAD när vi möter bilar.. Men då visar jag henne annat som är mycket roligare.. Varav att hon lägger av direkt.. Hennes favvo är en gul tennisboll.. Lätt att ha med sej i bilen och i fickan på promenader..

Så jobba på att vara roiligare....
Jag har fått det tipset, och har VERKLIGEN försökt allt känns det som. Jag har provar 100 sorters olika godisar, alla leksaker som hon i vanliga fall tycker är superroliga, jag har försökt att slänga mig ner i gräset och "hitta" godis¨, jag har börjat gräva i löven...vad kan man mer hitta på? de två senaste fungerade lite. Hon skäller inte på hundar om de exempelvis går på andra sidan vägen, uten bara då man möter dem och de kommer på typ 1 meters avstånd.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
HJÄLP, staffevalp   [3] 8 maj: Staf 19 maj: Halvtand Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Köpa omplaceringshund yorkshireterrier hjälp   [9] 17 apr: tittioo 22 apr: Lona Hjälp parning !?   [1] 14 apr: Humlan12 14 apr: Gurkans Efter operation av Urinsten (Hjälp/Råd)   [1] 21 mar: Silver08 23 mar: Puddingpastejn DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bullmastiff | Alaskan Malamute | Eurasier | Beagle | Yorkshireterrier | Chinese Crested Dog | Australian Kelpie
© 1998-2020 Enfinia AB