Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 november 2009 av Maria,Båtsman & Ozzy i sjukdom & hälsa (4 svar)
Tonsilit och eosinofilt granulom?
Min tvååriga cavlier har haft en infektion i halsen i somras som det krävdes två penicilinkurer för att bli fri från. För ca 2 veckor sedan fick han problem med halsen igen, tonsilit igen men nu såg veterinären även en förändring i gommen som förmodligen är eosinofilt granulom då det är vanligt hos cavalierer. Vovven fick först en kur penicilin på 10 dagar men det räckte inte så nu har han fått ett annat penicilin som han ska äta i 12 dagar + kortison i 7 dagar för förändringen i gommen. Nu till min fråga. Ska man eller ska man inte operera bort tonsillerna. Om han har en sjukdom i immunförsvaret kanske han blir mer sjuk utan tonsillerna? Fick inget rakt besked från veterinären bara en del argument för och emot. Finns det någon här ute som har erfarenhet av dessa sjukdomar i kombination med varandra? Vore tacksam över lite tankar kring detta.
/Maria

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Maria,Båtsman & Ozzy och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

SanCha
Medlem 2003-09-19
#1 7 november 2009 av SanCha Hej!
Jag tycker du ska ta upp med din veterinär att Prednisolon är ett bättre sätt att sätta hunden på och skulle effekten trots detta bli sämre kan man kombinera Pred. med Imurel. Fast jag har bara goda egenskaper av kortisonet och dess verkan här.

Lycka till med din jycke.
MVH//Sanna
Svara på detta inlägg

Maria,Båtsman & Ozzy
Medlem 2008-03-03
#2 7 november 2009 av Maria,Båtsman & Ozzy Re: Hej!
Hej!
Han äter Prednisolon nu och tom onsdag. Jag hoppas det ska hjälpa fortfarande funderar jag på om man ska låta operera bort tonsillerna?
Svara på detta inlägg

Isa+Chino
Medlem 2004-12-31
#3 8 november 2009 av Isa+Chino Re: Tonsilit och eosinofilt granulom?
Min syster har en cavalier som haft väldiga problem med detta. Den behandling som fungerade bäst på honom var en spruta Depomedrol, det är kortison, ges i spruta och ligger som en depå och utsöndras i ca 3 månader, ges främst mot allergier.

Fungerade toppen på honom och det var mkt snällare än kortison i tablettform.
Tyvärr fick systerna hund ha detta kontinuerligt för hans besvär kom tillbaka.
Besvären försvann helt när hon kastrerade honom.
Svara på detta inlägg

Maria,Båtsman & Ozzy
Medlem 2008-03-03
#4 9 november 2009 av Maria,Båtsman & Ozzy Re: Tonsilit och eosinofilt granulom?
Hej.
Jag har läst/hört någonstans att kastrering kan göra att problem med tonsillerna blir bra, vore intressant med lite mera forskning kring det. Jag har ju aldrig tänkt avla på min hund så en katrering är inte omöjlig om man skulle veta att det blir bättre.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
eosinofila granulom någon som har denna diagnos   [0] 28 sep: bergskan Tonsilit (Säker felstavat)   [8] 16 sep: anna40 16 sep: SanCha Eosinofila granulom - vill veta mer om detta!   [1] 25 dec: Gurkans 27 dec: Scherzi Hur ser man tonsilit?   [5] 6 jun: Genna 6 jun: Genna Tonsilit å noskvalster............................   [8] 21 apr: IQ Badboll 21 apr: Ja Jösses (= Urkass päls, beror på tonsilit?   [2] 4 nov: TD Johansson 4 nov: labbefreak En fråga om Tonsilit. Nån med erfarenhet?   [9] 17 okt: Dosvdanja 17 okt: pinsch me Tonsilit + noskvalster   [2] 16 apr: Snö 17 apr: Snö pris på tonsilit-operation   [4] 31 jul: Nickankickan 31 jul: granddanois
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Pudel | American Staffordshire Terrier | Shetland Sheepdog
© 1998-2022 Enfinia AB