Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 december 2009 av z_ElinPelinn i övriga hundfrågor (5 svar)
Lagotto Romagnolo / Perro de Agua Espanol
Vilken är egentligen skillnaden? :) Tycker att de ser ganska lika ut, är i princip lika stora m.m! Någon som vet vad som är skillnaden?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_ElinPelinn och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Mossa
Medlem 2008-04-27
#1 3 december 2009 av Mossa Om du läser rassidorna..
borde du hitta skillnader.

De kommer inte ens från samma land...
Svara på detta inlägg

z_ElinPelinn
Medlem 2008-11-28
#2 3 december 2009 av z_ElinPelinn Re: Om du läser rassidorna
Har kollat rassidorna på Vovve och hittar ingen större skillnad. :) Jag menade mer till sättet än ursprungsland. Ligger lite på latsidan här
Svara på detta inlägg

z_LagottoLisa
Medlem 2008-12-19
#3 3 december 2009 av z_LagottoLisa Re: Lagotto Romagnolo / Perro de Agua Espanol
hejsan. de är inte speciellt lika. Kanske till utseendet om båda är lika klippta. men enligt rasstansarden så klipps de olika. Perron kan vara svart det får inte lagotton vara.

Sen är de även olika till sättet.
Lagotton är en tryffelhund, väldigt intresserad av att använda nosen.

Perron används, vad jag förstått, till tre saker i spanien, vallning, vattenarbete och en tredje sak som jag glömt. Det finns alltså i princip tre linjer. Om detta stämmer vet jag dock inte. Det var en perroägare som berättade det för mig.

lagottos tycker även de om vatten, användes tidigare som vattenapportör.

Jag har en lagotto och kan svara på frågor om den rasen. Om det är något speciellt du vill veta,
Utifrån de perros jag stött på skulle jag säga att lagottos är stabilare mentalt.
Många tycker att lagottos har dålig mentalitet och så kanske det är. Man bör välja en uppfödare som bryr sig om vilka djur som går i avel, då det har blivit en väldigt populär ras så avlar kreti och pleti på sin hund. Inte bra för rasen.

Det finns fler lagottos i sverige än vad det finns perros, kanske ett bevis på att lagotton är en trevligare hund. men nu är jag partisk.

mer info om lagotto finns på www.lagotto.org

/Lisa
Svara på detta inlägg

z_Doris09
Medlem 2009-08-23
#4 3 december 2009 av z_Doris09 Re: Lagotto Romagnolo / Perro de Agua Espanol
Hej,

Jag har en Perro tik på 14 månader som är helt underbar! Det stämmer att det finns tre linjer av rasen men tror inte att vi i Sverige håller oss till varje enskild linje. Perron används även till att vakta fiskebåtar vilket gör att de har vakt i sig. De har simhud mellan tårna och en nos med två extra "flärpar" på som gör att de kan hålla andan under vattnet. De används även av fiskare till att dra in nät och tampar.

Tillskillnad från Lagotton är Perron mer robust i kroppen, bredare över bröstet och ryggen. Jag känner inte till Lagotton särskillt väl men tycker att Perron absolut inte är en ras som har brister mentalt. Men som alltid då man köper en hund ska man vara väl medveten om det mentala hos föräldrarna. Perron kan vara ganska skarp i sitt sätt att vara och det är då vaktet kommer fram.

Om man vill ha en hund med energi som är otroligt lättlärd (finns både positivt och negativt med det) och en familjehund då ska man helt klart välja Perro! Jag är redan helt såld på rasen!
Svara på detta inlägg

z_enrico
Medlem 2008-05-25
#5 5 december 2009 av z_enrico Re: Lagotto Romagnolo / Perro de Agua Espanol
Hej
Kommer in lite sent i frågan ,själlv har jag en lagotto och tycker att det är den bästa rasen.Men man är ju lite partisk i frågan men om du är intresserda av rasen så kolla upp olika uppfödare besök olika uppfödare är man seriös som uppfödare så har man nog inget problem om man kommer för att kolla upprasen.Lagotton är en nyfiken hund jag brukar på skämt att säga nicke nyfiken är inte en apa det är en Lagotto för dom är nyfikna av sig gillar att vara ute i skog och mark.Även spåra är roligt när jag sätter på selen som vi använder då blir Rico helt tokig i pälsen.
Skulle du välja lagotton så kommer du få mycket roligt men det kan vara jobbigt med   deras nyfikenhet också.
Hur en lagotto ser ut i kroppen är faktiskt lite olika min kille är rubust av sig han är högre än vad dom ska vara och så är han ett kraft packet stark som en gnu men helt underbar.Så lycka till i ditt val av ras
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Schapendoes eller lagotto?   [9] 5 jan: Popdog 9 jan: mustaschnos Lagotto för parning   [4] 22 okt: christinefalk 23 okt: christinefalk Lagotto Cockerspaniel   [2] 20 feb: smulisa 21 feb: smulisa Xolo & perro sin pelo del peru   [0] 18 nov: Noomi Pudel lagotto blandning   [8] 8 apr: pugotto 2 okt: pugotto Lagottos vill ha promenadsällskap   [0] 3 jun: Marran Lagotto har blivit "lite" för beskyddande   [5] 5 dec: ollehelgesson 5 dec: Teddies matte Hjälp med min lagotto!   [5] 26 nov: ollehelgesson 27 nov: En Flattes matte Vad vet ni om Lagotto romagnolo?   [3] 13 sep: wheatenterrier 14 sep: Teddies matte Krullhåriga hundar - ex lagotto   [8] 31 aug: MeSaBo 3 sep: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Labrador Retriever | Boxer | Grand Danois | Field Spaniel
© 1998-2020 Enfinia AB