Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 december 2009 av z_Annis81 i övriga hundfrågor (10 svar)
Vad betyder det när en hund gnäller?
Undrar varför en hund gnäller? Vår hund kan börja gnälla i tid och otid, fattar inte varför hon måste gnälla så mycket. Det är rätt irriterande... Kan ju vara bra med ett litet gnäll ifall man vill gå ut och kissa men hon kan gnälla när man kommit in från en runda precis, hon kan gnälla när hon fått sin mat, hon kan bara komma och sätta sig framför oss och gnälla med mera med mera. Skälla kan en osäker hund göra men gnälla, vad betyder ett gnäll?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Annis81 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

~schäfertik~
Medlem 2008-05-21
#1 28 december 2009 av ~schäfertik~ Re: Vad betyder det när en hund gnäller?
antingen har hon lärt in ett beteende som ger henne uppmärksamhet eller är det ett onkontrollerat gnyende som endel hundar har "lättare" för än andra.
Svara på detta inlägg

Borzoi
Medlem 2002-08-22
#2 28 december 2009 av Borzoi Re: Vad betyder det när en hund gnäller?

Går inte att svara på om man inte ser det övriga beteendet . det kan vara allt från ängslighet , uppmärksamhet, smärta, rädslor sjukdom , glädje , osv osv .
Svara på detta inlägg

z_Lupostrada
Medlem 2008-08-14
#3 28 december 2009 av z_Lupostrada Re: Vad betyder det när en hund gnäller?
Min schäferkorsning är likadan...man får krupp på det men vad jag vet är det oftast att dom har lärt sej att gnäll = uppmärksamhet...Ibland så hjälper det att ignorera för att få bort problemet...men det krävs tålamod!

Svara på detta inlägg

z_prickelusk
Medlem 2008-06-10
#4 28 december 2009 av z_prickelusk Re: Vad betyder det när en hund gnäller?
jadu.. min hund är likadan.. han gnäller ständigt och jamnt...
han gör det för att han vill något. antingen vill han ut, elelr så vill han ha mat eller så vill han ha vatten.. eller så vill han bara att man ska se honom, eller så vill han ha frikommando från bädden (speciellt när det komemr folk, så man placerar han i bädden)

det är så illa att vissa som komemr hit försöker få tyst han när jag inte gör det...
jag har lärt mej att det itne funkar att ens försöka, han blir itne tystare av det... (haha jag ignorerar det juh inte om jag inte är säker på att han inte vill ut eller ha vatten såklart, men är han nyrastad och jag precis fyllt vattenskålen så)

vad just din hund vill är juh såklart svårt att svara på...
Svara på detta inlägg

z_Annis81
Medlem 2009-02-06
#5 28 december 2009 av z_Annis81 Re: Vad betyder det när en hund gnäller?
Ok, ni säger det jag har haft i tankarna med, hade hoppats på något mer konkret svar så man kunde få ett slut på det =) Vi får helt enkelt stå ut oc hoppas det blir mindre och mindre med tiden annars vet jag inte vad vi gör ;-)
Svara på detta inlägg

~schäfertik~
Medlem 2008-05-21
#6 28 december 2009 av ~schäfertik~ Re: Vad betyder det när en hund gnäller?
vad menar du med ett mer konkret svar?
Svara på detta inlägg

z_LillaJen
Medlem 2008-12-19
#7 28 december 2009 av z_LillaJen Om du känner dig säker
på att hunden inte är sjuk utan bara gnäller för att få uppmärksamhet så har jag ett förslag på hur du kan jobba med det. Din hund har lärt sig att gnäller jag så får jag uppmärksamhet. Bra eller dålig spelar ingen roll, någon ger mig uppmärksamhet.

Ge inte hunden någon uppmärksamhet då den gnäller. Titta inte på den. Svara inte den med "vad vill du". Låt hunden gnälla. Det kommer att bli värre innan det blir bättre för hunden förstår inte varför den inte får svar från dig och kommer därför att gnälla mer. Så ha tålamod det är inget som du kan jobba bort på en kväll.

Ha gärna en klocka till hands, när hunden är tyst i 15 sekunder kastar du en godis till honom. Fortsätt på samma sätt och utöka sedan till längre mellanrum.

Försök även att förebygga situationer då din hund gnäller. Om den gnäller tex när ni äter, ge den något att tugga på medans ni har eran middag.

Lycka till med vovven!

Svara på detta inlägg

z_Annis81
Medlem 2009-02-06
#8 28 december 2009 av z_Annis81 Re: Om du känner dig säker
Tackar! Jag vet att vi måste ignorera henne, för det är nog så ändå att hon vet att hon får uppmärksamhet när hon gnäller men ibland blir jag bara så stressad själv av att höra henne så då säger jag till henne istället och då kan hon bli tyst en stund för att sedan kanske börja igen, ibland hjälper det med en tillsägning men det känns heller inte rätt att bli arg på henne :( men ibland tar min stress över hennes gnällande över, tyvärr. Hennes gnällande kan kanske oxå vara stress, när vi börjar göra oss i ordning för att gå ut och gå och vi tar på oss kläderna gnäller hon, vilket kan stressa oss, vi blir irriterade på henne och en ond cirkel har börjat. Har tänkt att vänta ut henne, att gå och sätta sig när hon börjar gnälla och börja gå ut igen när hon är tyst men den tiden finns kanske inte jämt... Jaja det är ju inget jätteproblem men hade varit roligt att veta om det finns någon anledning till gnäll, gnäller vargar? I så fall när? Vad är det för ett beteénde?...
Svara på detta inlägg

z_LillaJen
Medlem 2008-12-19
#9 28 december 2009 av z_LillaJen Re: Om du känner dig säker
Hundar avläser på ditt beteende att du är på väg ut långt innan du ens sätter på dig jackan. För mig räcker det med att jag går in i duschen så förstår han att "nu ska matte gå ut någonstans". Att ta på sig kläder är en annan mer självklar "trigger".

Min hund blir inte lätt stressad. Han är otroligt lugn av sig i de flesta situationerna och har inga problem att vara ensam. Andra hundar blir enormt stressade av att bli lämnade ensamma vilket kan resultera i ett beteende som du beskriver.

Jag har som regel att jag ignorerar hunden helt om han inte ska följa med ut. Alltså inte prata inte titta på hunden. Detta påbörjar jag mer än 30 minuter innan jag går hemmifrån. Pga att jag alltid har tummat på detta så har han förstått att om matte inte pratar med mig så ska jag inte följa med.   

Däremot om han ska med ut så brukar jag prata med honom innan. Säga "ska du med ut och gå" eller "ska du ut och åka bil". Har ögonkontakt med honom och låter han leta efter sin sele.

Om din hund är stressad av att bli lämnad ensam så måste det bearbetas på ett annat sätt och det jag gör kommer inte att fungera på din hund.Svara på detta inlägg

z_SaraVincent
Medlem 2009-07-23
#10 28 december 2009 av z_SaraVincent Re: Vad betyder det när en hund gnäller?
min hund gör också så... så himla glad att du skrev detta inlägg för har känt mig så ensam i detta... men jag frågade på hundaffären där jag bor. Hon sa att jag skulle skaffa mig en sprayflaska och spruta på hunden när den gnäller och när den slutar ge ett beröm eller bara strunta i honom och det funkar faktiskt... Men min hund har även lärt sig att han får mest uppmärksamhet när han sitter vid dörren även fast det var 30 min han var ute senast. Så ibland beordrar vi honom att gå där ifrån eller så struntar vi i honom helt och det funkar!!!! lite tips kanske.. =) jag tror hunden gör det för han vant sig vid att få mkt uppmärksamhet och det är ju svårt att inte ge dem söta små liven det men ibland är man tvungen att vara hård för hunden och ägaren ska må bra!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp gnäller mycket   [1] 15 aug: Lolli12 16 aug: aenima Gnäller på kvällen   [2] 7 jan: Woodyh 9 jan: Lona Hund som gnäller hela tiden   [53] 20 apr: Recard 16 maj: Sezziyanen Min pappa gnäller alltid på min hund!   [8] 29 dec: Ginza Schäfertik 30 dec: Ginza Schäfertik vad betyder och menas med Exteriör ?   [2] 8 aug: Lis 8 aug: Lis Ensamhetsträning, hund som gnäller   [2] 16 feb: sandraydeklew 16 feb: Lona Varför gnäller han?   [4] 12 feb: Tornvinga 29 dec: -Aslan pwd- vad betyder era hundar och hur har de hjälpt er   [3] 18 okt: Nallelie 21 okt: Iglon "Ingen synlig leksak" Vad betyder det?   [4] 19 aug: Cookie_sthlm 21 aug: Hrímnir skäller o gnäller vid hundmöte   [6] 10 maj: pinsan 10 maj: mija
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Chinese Crested Dog | Chihuahua | Schäfer | Boxer | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2021 Enfinia AB