Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 mars 2010 av z_Malin88 i skaffa hund (6 svar)
Cane Corso eller Bullmastiff?
Jag är lite förrvirrad av vilken hund jag vill skaffa, det står emellan cc och bulle, jag har träffat båda men då var cc mycket mer vaktigt och vaksam än en bulle. men bulle faller mig mer i smaken på utseende. men det är svårt för jag gillar dom otroligt mycke båda två. hur mycket äter en bulle och cc? hur mycket ligger dom på i försäkring? vilken är smidigast? oxå tycker jag det verka vara cc som är friskast av dom när det gäller HD/AD och sånt. eller?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Malin88 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

z_Malin88
Medlem 2010-03-09
#1 9 mars 2010 av z_Malin88 Re: Cane Corso eller Bullmastiff?
Ingen som kan hjälpa mig?
Svara på detta inlägg

z_lacke
Medlem 2009-04-28
#2 9 mars 2010 av z_lacke Re: Cane Corso eller Bullmastiff?
Jag är no lite partisk i ämnet Jag tycker att Bullmastiffen har ett mjukare lynne än Cane Corson. Ska man köpa sådana hundar rekomenderar jag att du åker ut på utställningar eller olika valptäffar och möter hunden i verkliga livet så att säja, sen är det viktigt att få tag i en bra uppfödare som avlar på bra och friska linjer ,våran bullmastiffvalp 18v äter nu 3dl tre gånger om dagen.
Svara på detta inlägg

Brazlover
Medlem 2010-01-13
#3 9 mars 2010 av Brazlover Re: Cane Corso eller Bullmastiff?
"min" bullmastiff äter ca en 15 kg säck per månad... det är tyvärr en hel del sjukdommar i rasen och försäkringen är hög så man bör vara väldigt noga med uppfödare.... cc vet jag inte så mycket om...
Svara på detta inlägg

z_amf
Medlem 2009-11-12
#4 9 mars 2010 av z_amf Re: Cane Corso eller Bullmastiff?
Min cc är 5 månader och äter ca 15 kg i månaden. Försäkringen är ca 300kr i månaden. Jag skulle varmt rekomendera cc. Lugna goa hundar, i alla fall de jag träffat. Flera andra från samma kull som min valp som är överförtjusta, fast det kanske bara är denna kull? =)

Lycka till!
Svara på detta inlägg

z_Malin88
Medlem 2010-03-09
#5 10 mars 2010 av z_Malin88 Re: Cane Corso eller Bullmastiff?
          Re: Cane Corso eller Bullmastiff?
          Jag är no lite partisk i ämnet Jag tycker att Bullmastiffen har ett mjukare lynne än Cane Corson. Ska man köpa sådana hundar rekomenderar jag att du åker ut på utställningar eller olika valptäffar och möter hunden i verkliga livet så att säja, sen är det viktigt att få tag i en bra uppfödare som avlar på bra och friska linjer ,våran bullmastiffvalp 18v äter nu 3dl tre gånger om dagen.
Jo jag är mycket van vid CC och är även van med vassa hundar. så det ser jag inga problem med :) men är bullen vaktig av sig? hur är den mot barn?
Svara på detta inlägg

z_mogaldog
Medlem 2008-08-23
#6 19 mars 2010 av z_mogaldog Re: Cane Corso eller Bullmastiff?
          Re: Cane Corso eller Bullmastiff?
          Ingen som kan hjälpa mig?
Haft bullmastiff sen 95, kan meddela att det lönar sig med viss efterforskning hos linjerna för att få de med högre odds på bättre hälsa. De flesta raser har problem med olika sjukdomar tyvärr och varken bullar eller CC tillhör undantag. Försäkringen är dyr och delas med betydligt vanligare raser (så ingen egen unik dyr för molosserhundar) kan dock skilja sig i pris mellan olika bolag så kolla upp ordentligt innan.
Lite olika på hur mycket de äter beroende på om de är hane eller tik och vilket foder eller barf man ger. Mina tikar äter ca 4 dl torrfoder morgon och kväll ( o de är inte spinkiga;))
Båda mina barn (som nu är 11 och 9 år) har vuxit upp med bullar (i olika åldrar) och även om bullar kan ge ett mindre barn en puss så de sätter sig på rumpan så har det inte varit några problem;) De kan vara lite klumpiga stundoms med kroppskontrollen. Ingen av mina hundar har varit vaktiga mot främmande, barns vänner eller liknande, trots att vi bor ensligt på landet, vilket har gjort att man tvivlat på vaktinstinkten...gör inte det den finns där när och om det behövs:)

Är även insatt i CC som jag varit inne på och fortfarande kan tänka mig och kan till viss del hålla med, trevlig ras men något skarpare och närmare till vaktinstinkt. Vet ett par hundar som vaktat familjens barn mot andra/kompisar men de tror jag tillhör undantag. CC uppfattas av många som mer aktiv, alertare och något mer arbetskrävande (de som vaktade mycket kanske hade skapat sig egna jobb om de var dåligt aktiverade men det låter jag nog vara osagt).
Bullen går som brukshund fortfarande i england men det kan vara lättare att nå elitklass i lydnad med en CC. Bullen gör det du ber om men frågar varför den ska behöva göra det en gång till om den nyligen utfört uppgiften;) Däremot "trynet till trots" så vet jag flera bullar som används till eftersök inom olika områden. Och jag har kunnat briljera på utbildning inom luktdiskriminering.
Sen mognar de rätt sent och är inte färdig "växta" förran runt 3 års ålder (ibland närmare 4).

Hoppas du fått svar på något, kan bara till slut säga att de är underbara och som min sambo säger, när vi umgått med andra raser, bullar är okompliserade. Det kommer alltid finnas minst en bulle i vårat hushåll, även om vi skaffar annan ras=)

Lycka till!!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Cane corso - allergi   [0] 11 nov: Tidde bullmastiff/boxer hona på 5 friska år   [0] 14 jul: BaltzarS94 Hjälp angående Bullmastiff   [0] 28 jan: Wotan Torrfoder Cane Corso   [1] 1 nov: Canecorso 2 nov: Torparinnan Välja moloss - cane corso? Tosa? Dogo canario?   [4] 16 maj: Månen 22 maj: Sezziyanen Nån i Stockholm med cane corso?   [1] 3 maj: Tess &box 3 maj: Jennie&Märta är detta ok (Bullmastiff+hinderbana)?   [4] 11 dec: Obelix 12 dec: STB Vill veta mer om Bullmastiff   [1] 30 sep: Lejoninnan 1 okt: Torparinnan Ni som har cane corso   [56] 17 aug: marijna 12 sep: feallans Intresserad av Bullmastiff (ev Broholmer)   [4] 15 mar: Lejoninnan 15 mar: pissemiss
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Jack Russell Terrier | Pudel | Schäfer | Chihuahua | Golden Retriever | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB