Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 juli 2010 av Hilda895 i sjukdom & hälsa (4 svar)
Bordeaux vs Bullmastiff
Jag hade tidigare en dogue de boordeaux - även kallad fransk mastiff. Tyvärr var hon väldigt sjuk, hon hade en rätt svår demodex.. Men orsaken till varför vi blev tvungna att låta henne somna in var pga att hon föll på sin bog och drog av bogleden. Tyvärr något som kan hända med en tung hund.. Det gick inte att operera så då fick hon somna.. Det svåraste beslutet jag & min sambo någonsin tvingats ta. Nu blev denna egentliga långa historia väldigt kort men...

Vi älskade hennes sätt; lugn och harmonisk, sällskapssjuk, snäll och lite reserverad mot främmande men inte skällig. Busig utomhus. Och enormt vacker!
Men då är ju DdB:n inte en speciellt frisk ras och jag är en av dem som tror att de aldrig kommer återhämta sig.. tyvärr..

Så jag har börjat titta på bullmastiffen istället. Det jag funderar på är hur de är både i sättet och hur det ser ut på sjukdomssidan.
Det skulle vara kul om några kunde berätta om sina erfarenheter kring rasen och gärna berätta likheter / olikheter mellan bordeaux & bullmastiff!

Snälla svara! :)

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hilda895 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 2 juli 2010 av Gurkans Re: Bordeaux vs Bullmastiff
Även bullmastiffen har en hel del hälsoproblem. Faktum är att den större kusinen mastiff (engelsk mastiff alltså) har mindre hälsoproblem än sina mindre släktingar. Varför inte kika på en mastiff? De är ju allt det som du beskrivit, men självklart är de större än både DbB och bullmastiff.
Här kan du läsa mer www.svenskmastiff.com
Svara på detta inlägg

Hilda895
Medlem 2008-07-06
#2 2 juli 2010 av Hilda895 Re: Bordeaux vs Bullmastiff
tack för svar. Har kollat lite mer nu kring bullmastiffen och ser ju själv också att det inte verkar vara så stor skillnad på sjukdomar.
Engelska mastiffen verkar jättefin men frågan är om de inte är FÖR stora?

Vi kommer att vänta med hund tills vår dotter (och eventuellt ett syskon till henne) blivit i alla fall 2-3år så det är ju rätt långt bort innan vi skaffar hund. Dock vet man ju aldrig så här långt före hur ekonomin ser ut osv. Men jag vill kika runt lite och titta på olika raser och verkligen lära mig hur de är i psyke och hälsa för jag vill inte bli tvungen att ta bort en så ung hund igen... Vår Hilda var bara 2år. Och hon var sjuk 1½ av de åren...
Svara på detta inlägg

z_MrHyde
Medlem 2009-12-08
#3 2 juli 2010 av z_MrHyde Re: Bordeaux vs Bullmastiff
Ta en titt på Cane Corso, de anses av många vara den friskaste Mastiff rasen.
Svara på detta inlägg

Brazlover
Medlem 2010-01-13
#4 17 juli 2010 av Brazlover Re: Bordeaux vs Bullmastiff
Precis min tanke, det man dock bör kolla upp med Cane Corson är HD/AD och den mentala biten där det kan finnas brister.. annars är den friskare är bullen och bordeauxen!

Att tänka på att kanske att Cane Corson är en något aktivare och krävande ras sam något skarpare!

Annars finns ju också sydafrikans mastiff (BoerBoel) som nog också är friskare, men de har också en högre skärpa vilket man bör vara medveten om! Dock är inte den rasen erkänd av FCI än, men det finns ändå ett par seriösa uppfödare i landet vad jag vet!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
bullmastiff/boxer hona på 5 friska år   [0] 14 jul: BaltzarS94 Hjälp angående Bullmastiff   [0] 28 jan: Wotan Erfarenhet av Dogue de Bordeaux?   [26] 13 apr: Indra Rottis 14 apr: Dog_training är detta ok (Bullmastiff+hinderbana)?   [4] 11 dec: Obelix 12 dec: STB Vill veta mer om Bullmastiff   [1] 30 sep: Lejoninnan 1 okt: Torparinnan Intresserad av Bullmastiff (ev Broholmer)   [4] 15 mar: Lejoninnan 15 mar: pissemiss köpa en hund till, amstaff och bullmastiff   [3] 19 jan: Liiinaa 19 jan: Hortensia Ras som bullmastiff men hälsosammare?   [8] 2 jan: Levijo 4 jan: Levijo Ni med Bullmastiff   [3] 26 jul: Tabula rasa 29 jul: Tabula rasa Någon som har en Cane Corso+dogue de bordeaux mix?   [0] 11 mar: KlaraSofie
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Golden Retriever | Chihuahua | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB