Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 juli 2010 av z_Alex&Vera i övriga hundfrågor (10 svar)
klövjeväska - hur tycker ni att det funkar?
Funderar på att mundera min JRT med klövjeväska men vill fråga runt lite om den. Jag vill inte att min hund ska biffa på sej utan vill snarare ge en liten "uppgift" till henne på promenaderna . Hon är 1 år och 3 månader och därför är jag lite osäker på det här med vikter osv..

Av vilken anledning började din hund att bära klövjeväska och hur är dina erfarenheter? Bra eller dåliga??

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Alex&Vera och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Mischa
Medlem 2009-05-14
#1 16 juli 2010 av Mischa Re: klövjeväska - hur tycker ni att det funkar?
Ville ge hunden en uppgift, lite fysiskt utmaning och dessutom kunna få med mig grejer som jag själv slapp bära

börja med en billig "skitväska" bara för att se om jycken gillar det och investera sedan i en som sitter bra.
Svara på detta inlägg

z_Migo
Medlem 2009-01-07
#2 17 juli 2010 av z_Migo Re: klövjeväska - hur tycker ni att det funkar?

Du har redan fått bra svar och det är lite samma här... =) Hon får en uppgift och hon behöver bygga muskler eftersom hon är så liten.. Nu på sommaren har vi inte använt den jättemycket men vid tillfälle så har jag haft kylklampar i väskan och det har hållit henne sval och jag tror hon har tyckt att det varit skönt

Tänk bara på att inte stoppa i för mycket tungt eller för knöligt..
Lycka till!
Svara på detta inlägg

VildaVittra
Medlem 2008-08-25
#3 17 juli 2010 av VildaVittra Re: klövjeväska - hur tycker ni att det funkar?
"Jag vill inte att min hund ska biffa på sej"

hur är muskler fel?

=)
Svara på detta inlägg

Evolve
Medlem 2009-10-26
#4 17 juli 2010 av Evolve Re: klövjeväska - hur tycker ni att det funkar?
Ja, det är en jättebra träning, vovvsingen får en uppgift att göra.
Din hund är i lagom ålder för att kunna "utsättas" för mer fysiska prövningar. Jag skulle rekomendera att det stegvis, sätta på den, ut och gå, utan något i först. Det är en stor omställning för hunden, så att det vänjer in sig lugnt. Sedemera kan du lägga i små petflaskor knappt halvfyllda med vatten, osv.. Gå på ditt sunda förnuft :)
Det ska dessutom finnas sidor på nätet där de upplyser om vad för vikt som är resonabelt för vilken viktklass, men nu hittade jag dem inte, annars hade jag länkat. Men kolla upp med närliggande brukshundklubbar eller dylikt, de har troligtvis massa information att ge dig.

Lycka till!
Svara på detta inlägg

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#5 17 juli 2010 av pissemiss Funkar alldeles utmärkt!
Jag använder klövjeväska till mina hundar för att dom tycker det är kul, för att det är ett bra jobb och för att det stärker fysiken.

Var noga när du köper klövjeväska och ta med hunden och prova. Väskan ska sitta långt fram på hunden och inte mitt på ryggen. Det är också viktigt att väskan sitter still och inte glider snett.

Börja med tom väska och öka sedan vikten långsamt. Det är viktigt att du lägger lika mycket på båda sidorna så att det väger jämnt. Det är också viktigt att det du lägger i väskorna ligger still och inte kanar fram och tillbaka.

Om du använder, t ex, PET-flaskor så fyll dom och använd inte av den vätskan! Om flaskorna är halvfyllda skvalpar vätskan omkring och flyttar tyngden i väskan.
Svara på detta inlägg

z_Alex&Vera
Medlem 2009-07-26
#6 17 juli 2010 av z_Alex&Vera Re: Funkar alldeles utmärkt!
Tack för tipset...! Nej, jag tänkte inte lägga i vattenflaskor faktiskt utan jag ska fylla påsar med sand eller liknande.

Vet du någon djurbutik som säljer vbilliga väskor som ändå sitter hyfsat bra? Hon är ju en liten JRT som inte har så långa ben he he
Svara på detta inlägg

z_Alex&Vera
Medlem 2009-07-26
#7 17 juli 2010 av z_Alex&Vera Re: klövjeväska - hur tycker ni att det funkar?
          Re: klövjeväska - hur tycker ni att det funkar?
          "Jag vill inte att min hund ska biffa på sej"

hur är muskler fel?

=)
Ha ha, ja, jag fick en inre bild av en JRT som ser uppumpad ut av steroider..
Svara på detta inlägg

Alfa-No Sweat
Medlem 2008-10-11
#8 17 juli 2010 av Alfa-No Sweat Re: klövjeväska - hur tycker ni att det funkar?
Väg hela paketet när det är packat. Det ska inte väga mer än en tredjedel av hunden. Men nu i början så lite som möjligt. Öva med den tom i början. Lägg sedan bara nycklar och en lätt plånbok i eller en lätt plastburk med lite vatten i till en början. Det ska vara jämnvikt. Eftersom din hund växer fortfarande en aning så ta det försiktigt. Väskan ska vila över främre delen av kroppen. Kylklampar skulle jag bara ha en stund och när hunden är i vila. Om man kyler musklerna på frambenen samtidigt som de arbetar kanske man kan göra på en stor fullvuxen hund med tjock päls, men det är överflödigt eftersom pälsen i sig har en AC-effekt. Det blir också för tungt för din hund.
Min sheltie på 6 kg har fått bära vatten på långpromenad. ca 0,5-1kg. på hemvägen är vattnet slut o bördan lättare. Det har varit väldigt smidigt.
min lille papillon har fått gå till torget med tom väska o på hemvägen har han 2 laxburgare från fiskbilen. Detta tycker han är kul verkar det som.
Svara på detta inlägg

Mossa
Medlem 2008-04-27
#9 17 juli 2010 av Mossa Hur gammal bör hunden vara?
(Snor tråden lite)

Min Wheaten är 13 månader, är det ok att börja med klövjeväska?
Svara på detta inlägg

z_ikitsa
Medlem 2010-03-31
#10 17 juli 2010 av z_ikitsa Re: klövjeväska - hur tycker ni att det funkar?
När vår hund var kanske 10-11 månader började vi låta honom bära en tom klövjeväska för att vänja sig vid den. Efter ett par gånger slutade han försöka att skaka av sig den och vi la i sammanlagt 1,5 kg (hunden väger 24 kg), vilket man såg att han märkte av... Nu är han 13 månader och jag tror att det snart är dags att öka lite eftersom han stundvis verkar glömma bort väskan. Dock är målet inte att han ska bära tungt utan bara så mycket att man ser att han anstränger sig lite mer än han vanligtvis gör under promenaderna. Hellre lätta vikter under långa promenader än tunga och korta promenader tycker jag.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Funkar pudlar bra ihop oavsett storlek?   [1] 20 feb: Suki+1? 20 feb: Ayrin Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 19 feb: duende 4 mar: Voff 92 Klövjeväska till chihuahua   [0] 27 jul: Angelica A omplacera hund, vad tycker ni om det?   [14] 19 dec: k1ro 25 dec: Gurkans Min nära vän tycker inte om min hund   [17] 13 jun: Lotten 17 jun: Krokodilen Vilket torrfoder tycker ni bäst om?   [14] 27 maj: duende 1 jun: Lovinadogs Klövjeväska i läder   [2] 15 maj: Hrímnir 16 maj: Hrímnir Vad tycker ni om Pudlar?   [14] 21 mar: xsannagsx 6 jun: z_FlisansMatte Koppelträning funkar inte!   [3] 12 feb: haloamanda 12 feb: Fisher Höftledsröntgen - hur funkar det?   [6] 21 dec: edah 13 jan: edah
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Amerikansk Cocker Spaniel | Alaskan Malamute | Cavalier King Charles Spaniel | Chihuahua | Schäfer | Shetland Sheepdog | Grand Danois
© 1998-2018 Enfinia AB