Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 oktober 2010 av z_Fettok1ssen i skaffa hund (6 svar)
japansk spets och tibben , erfarenheter?
Hejsan!
Jag och min sambo ska skaffa valp till vår/sommaren 2011.
Vi har funderat på bland annat japansk spets (även papillon och tibetansk spaniel)

Jag har tänkt använt hunden i lydnad och agillyti.
Vi vill även ha en hund som gärna ligger o myser(gosig o kramgo) i soffan också.
Vad har ni för erfarenheter av tibben och japanska spetsen?

Kramar Cissi

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Fettok1ssen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

dessii
Medlem 2010-08-28
#1 6 oktober 2010 av dessii Re: japansk spets och tibben , erfarenheter?
Jag är ingen expert på dessa tre raser, men något kan jag ju iallafall :) Den som jag tror skulle passa allra bäst(enligt vad jag tror) är papillon. Har sett flera såna på agility banorna och de verkar tycka det är jättekul och de har lyckats bra. Lydnad tror jag funkar bra också. Och de är gosiga och mysiga. Den tibetanska spanieln vet jag inte riktigt om den passar till lydnads och agility, har aldrig sett en tibbe på en agility bana, och de kan vara rätt så envisa så det där med lydnad vet jag inte hur det går, har hört att de inte är så jätte passande att använda till lydnad , men man vet ju aldrig. Annars är det en jättebra sällskaps hund. Japansk spets har jag inte stött på så många av, men sett några på agilitybanorna och de har det gått bra för, när det gäller lydnad så har jag ingen erfarenhet vad det gäller rasen :)
Svara på detta inlägg

z_Belimas
Medlem 2006-06-15
#2 6 oktober 2010 av z_Belimas Re: japansk spets och tibben , erfarenheter?
Tibben är envis och självständig och har mycket egen vilja så vill man hålla på med lydnad (mer än bara vanlig allmänlydnad) så tror jag inte att det är den rätta rasen.
Svara på detta inlägg

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#3 6 oktober 2010 av Malin med Ella Re: japansk spets och tibben , erfarenheter?
Vill du träna/tävla lydnad och agility skulle jag definitivt satsa på en jappe eller pappis, båda tycker jag ofta är trevliga och samarbetsvilliga hundar. Tibben är mer "egen" och svårmotiverad. Och de flesta hundar jag mött vill oavsett ras gärna ligga och gosa i soffan om de får...
Svara på detta inlägg

z_Vita och Cessie
Medlem 2010-08-23
#4 7 oktober 2010 av z_Vita och Cessie Re: japansk spets och tibben , erfarenheter?
En annan hund i samma storlek som japanska spetsen är Mittelspitz, roliga och pigga hundar som är träningsvilliga, passar bra till lydnad och agility. Nackdelen att de är en aning skälliga men det är ju spetsar. Min älskar att träna men även att ligga och gosa i soffan.
http://www.svenska-klein-mittelspitz.se/
Svara på detta inlägg

z_spetsen
Medlem 2009-01-23
#5 10 oktober 2010 av z_spetsen Re: japansk spets och tibben , erfarenheter?
jappen funkar jättebra till det du beskriver... jag har en och jag kör både lydnad och agility med henne, funkar jättebra och hon är lättlärd och älskar att träna :)

läs gärna mer om mig och min jappe på http://alvens.blogg.se
Svara på detta inlägg

z_alexandra&busan
Medlem 2007-02-20
#6 10 oktober 2010 av z_alexandra&busan Re: japansk spets och tibben , erfarenheter?
Jag har en 50%japansk spets och 50%mittelspitz.. Hon är en otrooligt rolig hund att träna med, hon e bara 5 månader så hon har inte kommit så långt ännu dock. Men man märker verkligen att hon har potential och vill lära sig saker och lär sig fort. Har tänkt träna agility med henne och det kommer nog funka fin fint för hon e full med fart ;)

Vet en tjej vars japanska spets är agilitychampion så visst funkar det :) Min tjej är inte världens mysigaste, hon sover hellre på golvet än i sängen osv. Hon har så mycket päls så tror hon tycker att det blir för varmt att vara nära matte för länge.. Men ett tag kan man lyfta upp henne och ha henne i famnen :) men sånt är ju individuellt och kan också komma med åldern.

Dock ska man tänka på att de kan vara skälliga. Men jag personligen tycker inte det är jobbigt men hon låter ju bra mycket mer än min andra hund
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilka leksaker passar Tysk spets/ kleinvalp   [6] 9 apr: Aumandan 20 apr: Ayrin Erfarenheter av döva hundar   [1] 20 okt: Nuttma 21 okt: Gurkans Isländsk fårhund - erfarenheter?   [13] 11 aug: Ayrin 21 aug: Ayrin Erfarenheter ang fallolycka samt vattenskalle.   [4] 4 aug: WellOk 6 aug: hundöga återkomst Hundskor -erfarenheter och tips?   [2] 7 apr: effinala 8 apr: effinala Veganhund - erfarenheter???   [22] 23 jan: Anneli 18 apr: hundöga återkomst Syringomyeli - Erfarenheter?   [4] 21 dec: emmeli_wikman 8 feb: ItaKnattåLego Erfarenheter skaffa en till hund?   [7] 16 dec: darkosbobbo 18 dec: darkosbobbo Livmoderinflammation erfarenheter   [4] 19 aug: nallebjörn 26 aug: bes hundbädd japansk spets   [6] 9 jul: Tjolstan 10 jul: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Grand Danois | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier
© 1998-2020 Enfinia AB