Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 oktober 2010 av Johannaheterjag1993 i övriga hundfrågor (47 svar)
jag vill ha mer fakta om dessa hundraser!
Greyhound, Whippet, Saluki, Afghanhund, Basenji, italiensk vinthund, Irländsk varghund, borzoi, grand danois, beagle, basset hound, dalmatiner, border terrier, new foundlandshund, portugisisk vattenhund, lagotto, rottwailer, boxer, dobermann Dogue de Bordeaux.. (ja, det finns fler men jag nöjer mig sålänge:P)

Dessa hundraser är jag väldigt intresserad av att veta mer om, Den som vet får gärna srkiva, För och nackdelar. JAg har kollat alla rassidor och omdömmen här på vovve. Jag vill veta mer:)

Ålder, sjukdommar, färger, temperament, foderinehav, motionsbehov, (vilken sorts sport eller aktivering rasen behöver) vilken sorts personlighet som ägaren behöver etc. Det finns tex en saluki i stan som är jättetjock. Vilket jag kan tycka tyder på för lat matte:P

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Johannaheterjag1993 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 5
12345

z_koppargaller
Medlem 2009-07-25
#11 14 oktober 2010 av z_koppargaller Lär bli svårt att hänga med i en tråd
Där så många raser med helt olika användningsområden o ursprung/indelning efterfrågas i samma tråd.
Svara på detta inlägg

Tull
Medlem 2007-04-22
#12 14 oktober 2010 av Tull Re: Lär bli svårt att hänga med i en tråd
Helt sant, var en del raser. :)
Svara på detta inlägg

Borzoi
Medlem 2002-08-22
#13 14 oktober 2010 av Borzoi Så skalldet se ut :-) NT
          varsågod
          *lätta att träna? JAG tycker att de är lätta att träna, om man gör det på rätt sätt. Jag tränade lydnad, spår och upplet med mina pojkar och det gick jättebra. Har filmer och så på det om du känner för att kolla, säg bara till då. :)
Man får träna på ett positivt sätt. Naturligtvis krävs det mer arbete med en GD i bruks eller lydnad en med en schäfer eller BC. De är ju lite större och otympligare, men nog går det. Inte den optimala hunden för agility eller kanske för att tävla lydnad (MEN DET GÅR om man ger sig fan på det :) ) men spår är de jätteduktiga i och det finns en hel del spårchampions. :) Vad är det du vill träna?

* vad tränar du? Ja, jag tränar som sagt lydnad, spår och upplet. :) vet en del som tränar freestyle och enklare agillity också.

*Envisa? Nej, inte generellt sätt men det finns individer inom alla raser.

*Vad kräver dem? Vad menar du? ^^ Många klarar sig bra på vanliga promenader och lite mentalträning. Jag kunde vara sjuk i en vecka medans hundarna bara sov undertiden, men då var det full rulle så fort jag kom ut igen. Men jag tycker man ska mentalträna en GD lika mycket som andra hundar, även om de är väldigt lugna. :) De tycker ju det är kul.

*Vad äter dem om dagen? De flesta käkar kanske 2 liter per dag. Stora hanar kan få äta mer och mindra tikar mindre.

* På vilken kostnad ligger foderköpet i månaden? Beror helt på vilket foder du ger. Kan vara allt från 400 till 1500 :)

*försäkring? Jag betalade 2100 i halvåret per hund, men då var de HÖGFÖRSÄKRADE.

*hur är det när valpen är liten, trappor, motion mat? Trappor bar jag honom. Varierad terräng för att bygga muskler snällt. när de är vappar så är det smååå korta turer. De ska inte börja motioneras förrän de är året gamla.
Valpar ska ju bara lulla runt (alla raser) och inte gå promenader. Man ökar sakta. Inga långa promenader i början, utan mer mental träning. De växer sååå himla fort så man får ta det lugnt med dem. Gör man det bra håller de mycket bättre sedan. :)
Ingen motion en timme före och efter mat. Inte ge de för stora portioner då de har anlag för magsäcksomvridning.

*bra hund att ha med i stallet? Absolut. :) Bara du har pli på hunden och vänjer den vid stall, som med alla hundar.

*är stort gigantiskt hus ett måste? Nej, hade min i en etta på 28 kvadrat utan problem. Hunden ska ligga lugnt inne och busa ute. Lär dem det från början. Inne är man kolugn och ute får man bränna energi. :)

*sjukdommar? Magsäcksomvridning är vanligt. Höftproblem och armbågsproblem också.

*hur är dem med andra djur och hundar? Generellt sätt mycket mysiga och trevliga. Stora snälla jättar. :) Men var noga med kolla linjer och köpa från BRA uppfödare som är mentaltestade.

*vad kräver dem av ägaren? Ett positivt sätt. KÄRLEK. tålamod med grandispussar i ansiktet, jättar som alltid vill sitta i knä, ligga ovanpådig i sängen och sova, mys och lek. De älskar verkligen sin familj och vill känna att de får vara med och få gemenskap. Välderns bästa sängvärmare. Men de är lite klumpiga, och man får se till att inga blommor eller vasar är ivägen för svansviftandet.

*mentalitet? Lugna, snälla, kärleksfulla, ståtliga djur som bär huvudet högt. Tar det lugnt och är tålmodiga. Underbara och ÅÅH JAG ÄLSKAR DEM. Helt fantastiska. :)
Men även de är unghundar med mycket bus och hopp i kroppen, och det är skillnad på 80 kilo bus och 3 kilo bus ;)
Var noga med linjer så det finns svagheter i mentaliteten. Se till att det är en bra uppfödare med stabila hundar

jag skrev ju NT.
Svara på detta inlägg

Arrisen
Medlem 2009-02-13
#14 14 oktober 2010 av Arrisen :D / nt
Svara på detta inlägg

da Vinci
Medlem 2008-04-29
#15 14 oktober 2010 av da Vinci Re: Varför inte redovisa här
          Varför inte redovisa här
          
Tål inte redovisningen granskning ?
?

Behövs inte vara så otrevlig.

Om Arrisen redan svarat på hennes svar behöver jag inte berätta om rasen, men om hon vill ha andras egna erfarenheter eller synpunkter, berättar jag gärna, men onödigt att upprepa samma info om rasen. Men hon kan gärna ställa andra frågor t ex. och då är det ju lätt att pma om man vill fråga ngt.
Svara på detta inlägg

Borzoi
Medlem 2002-08-22
#16 14 oktober 2010 av Borzoi Preces så
          Re: Varför inte redovisa här
          Granskning av vem?

Känns som det är det många vill göra, gå in och rätta vad andra skriver för de minsann kan mer. *blink*

Men jag hajjar. Det är ju det som är grejen med att ställa fråga i forum för att få svar i forum för då får ju faktiskt andra ta del av informationen med. Så jag tycker det är roligt när folk skriver svar och info här, man lär sig något nytt varenda gång.
Så att andra somkan mer kan krtisera .

det är kritiken som rättar , smiter man undan på messen så ger jag inte mycket för informationen , skall det skrivas så skal det skrivas på forumet så att man kan få kritik på det man skriver .
Svara på detta inlägg

z_Yuppia
Medlem 2006-10-24
#17 14 oktober 2010 av z_Yuppia Italiensk vinthund
Till att börja med, att anta att hundens matte är lat bara för att den är rund är oerhört trångsynt om du inte VET allt om hunden och dess ägare. Det finns sjukdomar och andra problem som gör att en hund ser ut som den gör. Sedan finns det vissa individer som trots motion och bra mat inte kan hålla en idealvikt även om de är friska.


Om den italienska vinthunden ofta förkortad till IG från Italian greyhound.


ålder: antar att du menar hur gammal den blir, jag har hört om hundar allt mellan 10 och 15 år om de får vara friska, vissa även äldre. Min äldsta blev sex men han var sjuk.

sjukdomar: det finns hundar i rasen med epilepsi, tandproblem, patella, benbrott (eg ingen sjukdom men hamnar under den kategorin), ögon problem. Efter att själv ha åkt på och fått sjuka hundar har jag blivit mer och mer noggran att kolla föräldrarna och resten av stammen. Valde senast en hund från Finland där man åtminstonde kollar upp patella och ögon.

Foderinnehav: ????? Jag gissar att du menar hur mkt de äter. Väldigt olika beroende på aktivitetsnivå.

Motionsbehov: De hänger med på det mesta men bästa motionen är att få springa lös med liksinnade. De har inga problem att vara soffhundar om du ligger sjuk en vecka (iaf inte de jag haft). Du kan träna det mesta med rasen men mkt är på deras villkor eller mängden köttbullar. Det är ingen lydnadshund. Agility är uppskattat och det finns flera som tävlar agility med sina. Lure coursing är också mkt populärt bland många.

Ägaren behöver ha ett stort tålamod om h*n har intresse att träna med hunden, de är lättlärda men ogillar upprepningar. Ägaren måste lägga ner mkt tid på inkallning och lära hunden att inte jaga (vissa är lättare än andra) redan från början. Ägaren måste också kunna se igenom och inte falla för deras "synd om" ögon.

För mer info om vinthundarna så är vinthundsforumet www.vinthund.net bra.
Svara på detta inlägg

Borzoi
Medlem 2002-08-22
#18 14 oktober 2010 av Borzoi Re: Varför inte redovisa här
          Re: Varför inte redovisa här
          ?

Behövs inte vara så otrevlig.

Om Arrisen redan svarat på hennes svar behöver jag inte berätta om rasen, men om hon vill ha andras egna erfarenheter eller synpunkter, berättar jag gärna, men onödigt att upprepa samma info om rasen. Men hon kan gärna ställa andra frågor t ex. och då är det ju lätt att pma om man vill fråga ngt.

Jag stälde frågan till bla dig innan hon gjorde en utomordentlig redovisning ? Vad är det som är otrevligt ? Att få sina kunskaper prövade offentligt ?
Svara på detta inlägg

Tess2
Medlem 2001-07-02
#19 14 oktober 2010 av Tess2 Re: jag vill ha mer fakta om dessa hundraser!
www.sbhs.se
Rasklubb för Basset Hound. Där finns rasstandard & kompendium samt RAS. Kan särskilt rekommendera det sistnämnda där du kan läsa om historik, hälsa, importer, avelsstrategi, registreringar o.s.v. I rasstandarden får du svar på dina frågor om färger, storlek, temperament.

Vilken mat och hur mycket är individuellt och går inte att svara på rakt av. Motionsbehov = moderat. En Hound hänger med på det mesta men är inte en ras som kräver cykelturer & joggingrundor. Däremot uppskattar den möjlighet till att "ströva". Rasen är över lag mycket duktig spårhund och det finns många viltspårschampions annars är det främst en sällskapshund. Den älskar sällskap & går bra ihop med de flesta andra hundar d.v.s ovanligt med könsaggressivitet. Nackdelar: är större än många tror. Kan ha svårt för att vara ensammen hemma och HÖRS då den är missnöjd. Kräver lite mer jobb än en normalhund vad gäller rumsrenhet. Luktar snabbt hund om man inte badar den relativt ofta.

Bilder:
Svara på detta inlägg

Tull
Medlem 2007-04-22
#20 14 oktober 2010 av Tull Re: Preces så
          Preces så
          Så att andra somkan mer kan krtisera .

det är kritiken som rättar , smiter man undan på messen så ger jag inte mycket för informationen , skall det skrivas så skal det skrivas på forumet så att man kan få kritik på det man skriver .
Mjo alla ser ju olika på det. Självklart kritiserar jag om någon skriver något om min ras som jag vet inte stämmer. Om jag har en annan åsikt så ifrågasätter jag. Det är ju i och för sig så diskussioner uppstår och det är väl kanske därför det kallas diskussionsforum. *blink*

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 5
12345

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
vilket torrfoder är bäst av dessa två?   [5] 4 feb: duende 5 feb: pipilotta Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 13 aug: duende 13 aug: Anneli Vilkent är bäst av dessa två?   [2] 27 mar: duende 29 mar: syteryster Vilka hundraser har min hund?   [1] 12 mar: Matrix 13 mar: Lona Någon som känner igen dessa skorpor??   [2] 30 dec: Marley5 30 dec: Dimma Ni med aktiva hundraser.   [2] 25 nov: Hundägare Frida 29 nov: Mareke1 Har dessa hundraser jaktinstink?   [5] 21 apr: elinmedhund 22 apr: elinmedhund Tips på i regel "friskare" hundraser ?   [1] 15 apr: Gaston & Matte 16 apr: Lona En sista fråga om hundraser   [5] 1 mar: Voff 92 10 apr: Livet Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 19 feb: duende 4 mar: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Lagotto Romagnolo | Grand Danois | Cairnterrier | Australian Shepherd | Curly Coated Retriever | Dvärgpinscher | Barbet
© 1998-2020 Enfinia AB