Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 oktober 2010 av Johannaheterjag1993 i övriga hundfrågor (47 svar)
jag vill ha mer fakta om dessa hundraser!
Greyhound, Whippet, Saluki, Afghanhund, Basenji, italiensk vinthund, Irländsk varghund, borzoi, grand danois, beagle, basset hound, dalmatiner, border terrier, new foundlandshund, portugisisk vattenhund, lagotto, rottwailer, boxer, dobermann Dogue de Bordeaux.. (ja, det finns fler men jag nöjer mig sålänge:P)

Dessa hundraser är jag väldigt intresserad av att veta mer om, Den som vet får gärna srkiva, För och nackdelar. JAg har kollat alla rassidor och omdömmen här på vovve. Jag vill veta mer:)

Ålder, sjukdommar, färger, temperament, foderinehav, motionsbehov, (vilken sorts sport eller aktivering rasen behöver) vilken sorts personlighet som ägaren behöver etc. Det finns tex en saluki i stan som är jättetjock. Vilket jag kan tycka tyder på för lat matte:P

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Johannaheterjag1993 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 5 av 5
12345

dessii
Medlem 2010-08-28
#41 14 oktober 2010 av dessii Re: jag vill ha mer fakta om dessa hundraser!
Grand Danois tycker jag är en härlig ras! Har inte en själv, men killen min har en. Hans hund är jätte snäll och mysig, och han förstår en till 100% Är man ledsen kommer han och lägger sig bredvid en och liksom kramar om en med sina långa ben och stora tassar, så mysigt! De är förstås stora och ganska tunga men ändå inte klumpiga. Man bör tänka på att det är lite dyrare än att ha en liten hund. De blir inte så jättegamla men det är en underbar ras tycker jag iallafall, hade jag ett större hus skulle jag genast skaffa mig en egen GD! :)
Svara på detta inlägg

z_Mysan_
Medlem 2003-03-15
#42 14 oktober 2010 av z_Mysan_ Re: jag vill ha mer fakta om dessa hundraser!
Om du vill veta för att ev skaffa en så tycker jag först du ska tänka över vad du vill göra med hunden då de raser du räknat upp är väldigt olika
Svara på detta inlägg

Johannaheterjag1993
Medlem 2009-08-06
#43 15 oktober 2010 av Johannaheterjag1993 Re: De kanske är min framtida ras
de jag har räknat upp är raser jag tycker väldigt mycket om. Ja, någon av dem kanske blir min framtida ras, vem vet? jag har lång tid att tänka på det. Men just nu nöjer jag mig med min underbara vovve jag redan har. Jag är endast ute eftera tt få veta lite mer om dem. Som jag har sagt här innan så kan man aldrig veta för mycket om varje ras:)

f.ö så är det ju, spår, lydnad, sök, aportering, agiliity, klickerträning, freestyle och rapport som jag gillar att syssla med. Ganska varierade sporter och därför varierade raser. Jag är djurälskare och egentligen så är alla raser fina på något sätt. men dessa är ändå lite av favoriter. De ligger på topplistan om jag säger så:P
Svara på detta inlägg

z_LagottoLisa
Medlem 2008-12-19
#44 15 oktober 2010 av z_LagottoLisa Lagotto Romagnolo
Fördelar:
Fäller inte
Lagom storlek
Ganska mycket motor (kan vara varierande)
Väldigt mysig och gosig
Lättlärd

Nackdelar:
Pälsvården
Envis
Lättlärd (lär sig även fel saker snabbt)
Vissa har dålig mentalitet (välj valp med omsorg)
HD (var noga att kolla upp bakåt i stamtavlan)

Jag vet inte riktigt hur gamla de kan bli men skulle tippa på 12-15 år någonstans. Finns i färgerna Vit-orange, vit-brun, brun, brunskimmel, orange. Äter ca 3 dl mat om dagen (tikar och pro plan) så matkostnaderna är inte så dyra, om det var de du tänkte på.
Jag betalar 200 kr i försäkring i månaden hos If för en hund.
Kan ja höftledsdysplasi (HD) så kolla upp föräldrarna och övriga släktingar noga innan valpköp. Var även noga med att inte köpa valp efter föräldrar med dålig mentalitet.
Kräver lagom med motion, men ganska mycket mentalt arbete. Det räcker inte med att bara gå långa promenader, en lagotto vill arbeta. Sen om det är med spår, sök, agility, lydnad, bruks.. eller vad som helst, spelar mindre roll. Men det är ingen renodlad sällskapshund. Valpperioden är ganska krävande och det gäller att ha tydliga regler.

Ägaren behöver ha tålamod och glimten i ögat. Man kan verkligen gråta av frustration över dessa små underbara varelser, men man kan även skratta åt deras tokiga påhitt.

Jag skulle kanske inte rekommendera lagotto som förstahund, den är rätt krävande, speciellt när den är valp/unghund. Har man väldigt stor vilja att få till det så går det såklart, men det finns nog enklare raser..

/Lisa med Arwen snart 2 år och Toya 4.5 månader
Svara på detta inlägg

z_Änglar89
Medlem 2010-10-17
#45 17 oktober 2010 av z_Änglar89 Re: jag vill ha mer fakta om dessa hundraser!
Jag har två whippetar och jag kan säga att dom är som dag och natt. Tanja gillar att mysa i soffan och träna lydnad.. Hon är alltid rädd för att göra sig illa och kan skrika bara för att hon slog tassen i bron.. Bella gillar att leva livet och springa fort.. Hon bryr sig inte om hon så skulle springa rakt in i huset (det har hänt några gånger).

Vad jag har sett så kan en whippet bli gammal.. Har en kompis som har en whippetkille på 13 år.. En whippet är ju en livlig hund och älskar att få springa och leka.. Dom är inga hundar som gillar att gå runt jämt i koppel.. Jag ger mina hundar foder Carrier då det är billigt och bra.. Mina hundar gillar det och jag har testat mycket foder då min Tanja inte gillar vad som helst men detta foder går bra för henne.. Jag brukar försöka gå en promenad per dag med hundarna och då kan det vara allt från koppelpromenad till att springa som galningar lösa i skogen.. Men brukar alltid se till att dom får vara lös mycket då dom gillar det.. Man kan ju som inte skaffa en whippet och tycka att dom bara ska ligga i soffan en hel dag.. Fast så är det ju med alla hundar..
Svara på detta inlägg

Galjar
Medlem 2006-03-31
#46 19 oktober 2010 av Galjar DOBERMANN!
Det var en brokig samling hundar, är det raser du själv kan tänka dig så tycker jag att du ska klura lite på själva vad det är du vill göra med hunden då det diffar så mycket mellan raserna du nämner.

Raserna rottweiler, boxer och dobermann tycker jag inte att du ska skaffa om du inte är beredd att träna hund och aktivera med lydnad/spår eller annat lämpligt.

Självklart ska alla hundar ha ett bra och aktivt hundliv men de andra raserna vet jag dels mindre och jag påstår även att några av de andra raserna klarar sig lika bra med att vara "bara" sällskapshundar.

Själv har jag två dobermann och jag tränar aglity, spår, IPO och lydnad med dem. Jag lägger ner mycket tid på vardagslydnad.

En ägare till en dobermann bör vara glad och påhittig med mycket spring i benen för det har även en dobermann. Mentalt tycker jag att det är stor variation då många dobermann pga dålig avel tyvärr kan vara lite sämre. Men de flesta dobermann gillar att spinga fort och ligga i soffan och låtsas att de är små knähundar.

Jag har bloggat i 4,5 år om mitt dobermannliv så var det mer läsning du letade efter... www.galjar.se
Svara på detta inlägg

Milla07
Medlem 2005-11-27
#47 23 oktober 2010 av Milla07 Re: Jag jag säger såhär då!
          Re: Jag jag säger såhär då!
          Grand Danois

Nackdelar:
- Lever inte SÅ långt (min erfarenhet är att de blir ca 8-12 år)
- Fäller några gånger per år ganska mycket hår
- Stjäl sängplatsen och hela kudden så fort som man vänder ryggen (det har också sitt eget charm i det.. :))
- I sina första levnadsår behöver de mat av mycket bra kvalité, samt att man ska vara ganska försiktig då med motionen..

Fördelar:
- Lojala mot sin familj!
- Busiga och glada vovvar alltid, trots ålder
- Lär sig snabbt
- Kan man ha med i allt, de kräver inte mycket motion osv, men de tackar absolut inte nej till det heller
- Tålmodiga och med bra linjer är de mycket trygga och bra hundar mentalt
- De klättrar inte på väggarna om det inte är speciellt mycket happening under några dagars tid
- Fina, mysiga och roliga hundar som älskar alla som älskar dem :) De är härliga! {>
Perfekt beskrivning!!!
Svara på detta inlägg
Sida 5 av 5
12345

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
vilket torrfoder är bäst av dessa två?   [5] 4 feb: duende 5 feb: pipilotta Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 13 aug: duende 13 aug: Anneli Vilkent är bäst av dessa två?   [2] 27 mar: duende 29 mar: syteryster Vilka hundraser har min hund?   [1] 12 mar: Matrix 13 mar: Lona Någon som känner igen dessa skorpor??   [2] 30 dec: Marley5 30 dec: Dimma Ni med aktiva hundraser.   [2] 25 nov: Hundägare Frida 29 nov: Mareke1 Har dessa hundraser jaktinstink?   [5] 21 apr: elinmedhund 22 apr: elinmedhund Tips på i regel "friskare" hundraser ?   [1] 15 apr: Gaston & Matte 16 apr: Lona En sista fråga om hundraser   [5] 1 mar: Voff 92 10 apr: Livet Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 19 feb: duende 4 mar: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Pudel | Labrador Retriever | Pumi | Jämthund | Chinese Crested Dog | Golden Retriever
© 1998-2020 Enfinia AB