Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 december 2010 av Brevduvan i skaffa hund (1 svar)
Allt om Airdaleterriern, tack :)
Heej alla!

Jag ser över alla möjligheter till olika hundraser "i framtiden". Har ju ingen 100% egen hund, utan hundarna här hemma tillhör familjen, dock är det väl jag som lägger mest tid på dom :) Vill som sagt kolla igenom alla mina funderingar om olika hundraser med er, och med andra. Besöka olika kennlar och privatpersoner med rasen jag är intresserad av.

Rasen som kommit upp nu som jag funderar på är airedale terriern. Har fallit för denna rasen TOTALT även om jag egentligen inte är en "terriermänniska", har nämligen aldrig varit särskilt intresserad av terriers, men nu smälte hjärtat skulle jag väl vilja påstå haha

vad jag söker nu är alltså:
medelstor - stor hund
helst inte FÖR mycket pälsvård
pigg och alert hund som "alltid är med på allt"
är mycket intresserad av lydnad och skulle gärna tävla i detta lite senare
något intresserad av spår, lägger några spår men ingen "heltids syssla"
vill gärna prova på att ställa ut

Vad jag kan ge hunden:
ett livfullt och aktivt liv. skogspromenader är underbart, och självklart en STOR del lydnad. Testa på lite utställningar eftersom jag funnit intresse för det.
För nävarande bor jag hemma, med tre andra hundar i varierande ålder och ras, alla är hanhundar. Vet inte ännu säkert hur det blir i framtiden, men jag antar att jag kommer hamna i en lägenhet, troligen mer stadsmiljö, bor nu på landet.
vet inte vad jag kommer jobba med när jag blir äldre, men hoppas på att det blir något inom hund, eftersom jag är intresserad av det. ska göra min praktik på ett hunddagis/rehabställe och om man har lite tur och visar framfötterna så kanske man kan få något extra jobb där till att börja med, givetvis inget att hoppas på! Annars kommer jag ju försöka hitta ett jobb där hunden kan vara med. Men det är som sagt svårt att planera framtiden när man inte har någon aning om vad som kommer hända. Jag tar studenten till sommaren, i Juni och har sedan hela sommaren ledig. Antingen blir det att plugga vidare direkt till hösten, eller ta ett sabbatsår och jobba lite om jag lyckas hitta ett jobb för att försörja mig med.

ni som har airedale, gärna lite foto och info, ni som vet några bra uppfödare skulle jag bli väldigt tacksam om ni hörde av er. tips om andra raser om det skulle vara så att ni tycker detta är heltokigt..

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Brevduvan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

z_Majk
Medlem 2009-11-10
#1 18 december 2010 av z_Majk Re: Allt om Airdaleterriern, tack :)
Hejsan! Jag kan inte svara på dina frågor men jag känner en airdaleterrier och hon är hur go som helst. Lite bångstyrig och så men det jag har lagt märke till och vad jag hört många säga är att de är väldigt lika Dvärgschnauzern i sättet. Jag har en dvärgschnauzer och eftersom jag älskar den rasen och tycker de är så lika airdaleterriern så tycker jag att det var ett väldigt bra val :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Labrador Retriever | Boxer | Grand Danois | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2020 Enfinia AB