Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 december 2010 av Tokfian i övriga hundfrågor (8 svar)
Whippet eller Greyhound?
Finns det någon som kan berätta lite om skillnaderna mellan Greyhound och Whippet? Mer än storleken då....hihi.
Jag har en whippetmix idag och hon är ju helt fantastiks, men det är just en mix.
Har träffat ett fåtal Whippets och rasen tilltalar mej mycket. Men jag är också förtjust i större hundar (även om jag har små idag) och blev då nyfiken på Greyhound. Hur skiljer sig raserna åt? För- och nackdelar med båda raserna?
Det är inte aktuellt att skaffa ytterligare en hund nu, men när det väl blir det så vill man ju ha lite kött på benen.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tokfian och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lumis
Medlem 2009-08-13
#1 26 december 2010 av Lumis Re: Whippet eller Greyhound?
Tror att whippet och greyhound faktiskt är ganska så lika i temperment, men kanske whippet är lite mer social och inte lika reserverad som en greyhound. Skulle kunna berätta mer om hade tid Lycka till med raasvalet över två underbara raser iaf.
Svara på detta inlägg

Zanizaila
Medlem 2009-08-28
#2 26 december 2010 av Zanizaila Re: Whippet eller Greyhound?
Jag vet inte så mycket om just Greyhound, men här beskrivs skillnaderna mellan den och Italiensk vinthund... och sättet de beskriver Greyhound på där låter precis som min Whippet.
http://www.midwestigrescue.com/greyhound.html
Svara på detta inlägg

Glad hundmatte
Medlem 2009-09-15
#3 26 december 2010 av Glad hundmatte Re: Whippet eller Greyhound?
Jag upplever att whippetrasen är "enklare". Upplever greyhound som aningen "vassare" eller hur jag nu ska förklara... mer jaktlust, mer självständighet, inte lika social mot främmande, kan vara svårare med småhundar, katter.. inte lika lättmotiverade att träna... då de i än större utsträckning gärna gör det de har lust med just här och nu... mindre "will to please"

OBS! Detta är grova generaliseringar och gäller endast de individer som jag stött på...

Bägge raserna behöver få springa och sträcka ut på säkra områden... kan vara mer eller mindre svåra att träna till att inte dra iväg... (-träna mkt. inkallning redan från början med hög belöning... ).

Lycka till
Svara på detta inlägg

Lumis
Medlem 2009-08-13
#4 26 december 2010 av Lumis Re: Whippet eller Greyhound?
Det du skriver är ungefär det jag också tror om rasskillnaderna men du beskrev det mer utförligt
Svara på detta inlägg

Borzoi
Medlem 2002-08-22
#5 26 december 2010 av Borzoi Re: Whippet eller Greyhound?

Båda är ju hetsjägare vilket man bör veta vad det innebär, båda är " avlade "för att jaga och fälla /döda , vilket befästes mycket fort om hunden får prova på det , och där kommer skillnaderna in ,Greyhoundens överlägsna storlek och styrka i detta gör den till en hund som lättare befäster   vissa beteenden om man inte kontrolerar dessa beteenden ,

Osocialitet mot människor kommer från den sociala påverkan av människan dom skalll heller inte vara aggressivt avståndtagande från andra hundar , däremot skall dom ha en viss skärpa enligt mig , ,en vinthund behöver inte nödvändigtvis vara osocial , men oftast är det en självuppfyllande profetia man anser dessa raser vara det och man skapar det osociala genom att man är övertygad om att dom är det .

Här är lite om Borzoien som kanske kan vara till nytta .

http://vovve.net/Raser/Borzoi/omdomen.asp
Svara på detta inlägg

Viz
Medlem 2009-07-15
#6 26 december 2010 av Viz Greyhoundägare:
Hej! Jag har en greyhoundkille, han är supermjuk och lätt att handskas med. Tycker inte att jakten är överdriven i honom, han larmar mest om han ser en älg etc och söker sig sedan till oss.

Han är social mot främlingar. Går gärna fram och luktar/hälsar/leker lite. Även mot andra hundar, Helst ska alla leka ihop enligt honom.

Det jag har märkt i skillnad mellan honom och whippets är att han är mjukare, studsar inte runt lika mycket utan är medveten om sin storlek och att han har perfekt kroppskontroll.. Medans de whippets vi träffat studsar högt och lågt, skäller mycket och är vassa och näbbiga. Lite fegare också.

Min kan också vara feg, men det är nog bara när han känner av att jag blir lite nervös osv. Han är mycket intelligent och lätt att träna. Förstår saker man säger till honom. Bör tilläggas att han älskar att mysa med våra katter, och har aldrig jagat dem, trots att våran andra hund gör det. (Tax)
Bilder:
Svara på detta inlägg

PepperTexas
Medlem 2010-04-16
#7 26 december 2010 av PepperTexas kapp..
Jag har en kapp-greyhound. Så jag träffar väldigt många kapplöpnings hundar. Greyhounden är lättare att hanskas med. Det känns som whippen är överallt och ingenstans. Vill man träna något annat med hunden är det bra att börja i tid. Det gäller även katter och små hundar. Jag vet många som har en liten hund och 3-10 greyhound. Vilket funkar jätte bra efter som dom vant hunden i tid. Sen kan man forma hunden lite själv (min hund va hur osocial som hälst när jag fick honom, nu är det helt tvärrt om)

En greyhound är väldigt bra på att skada sig så det KAN bli dyrt om man inte har bra försäkring.

Har du tänkt på om du ska ha kapplöpnings typen eller utställnings typen?

Har du några frågor om fram för allt kapplöparna så är det bara fråga :)
Svara på detta inlägg

Tokfian
Medlem 2010-05-22
#8 26 december 2010 av Tokfian Re: kapp
Jag har väl egentligen inte funderat så långt när det gäller greyhounden.
Men den är väl mest tänkt som sällskap med ambition att prova på antingen LC eller kapplöpning. Eftersom jag bor i lägenhet idag så behöver det vara en hund som är lugn inomhus men kan släppa loss rejält ute när tillfälle ges.
Vad skiljer kapplöparen mot utställaren? Är där skillnad i inköpspris och försäkringspremie?
Jag har ju en whippetblandis här hemma idag som stundtals är överallt och ingenstans. Hon är hur go som helst och skulle älska vilken hund som helst som flyttade in. Så lite whippetmentalitet har jag här hemma.
Har ju tränat agility innan med min terrier, som nu tyvärr fått operera bort ett öga, så det ligger ju i mitt intresse. Men, det känns inte som om en greyhound lämpar sig särskilt bra till det och det blir givetvis inte huvudsysslan då. Kanske möjligtvis på hobbynivå om hunden gillar det. Men annars är väl min tanke att, som jag skrev längre upp, att prova på LC eller kapplöpning.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken sele har du till din Whippet?   [1] 25 okt: Rödluvan 28 okt: Ayrin Långsam Greyhound   [5] 17 apr: Adoptionshusse 10 maj: Voff 92 Whippet valp Malmö   [2] 11 mar: Riley 12 mar: Riley Pris Greyhound?   [1] 15 jul: nova10 12 aug: STB Sugen på att skaffa whippet, att tänka på?   [1] 21 jun: whippettok1 23 jun: hundöga återkomst Konstiga märken i ljumsken (whippet)   [10] 14 jun: Fritzz 15 jun: Fritzz Foder till pensionerad greyhound   [9] 13 apr: fiesole 13 apr: Dog_training whippet eller Bedlingtonterrier?   [1] 26 dec: Noffe 26 dec: Ruccola Mim hundbur för whippet?   [1] 25 jun: farjor 29 jun: Jennie&Märta Björkis nomesele till whippet?   [1] 24 mar: stinat 26 mar: Träsktrollet
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Labrador Retriever | Golden Retriever | Grand Danois | Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB