Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 februari 2011 av z_SeMLan88 i sjukdom & hälsa (26 svar)
Min hund har diskbråk på 2 ställen!
Hej
Min hund har diskbråk på 2 ställen längs ryggen..
Kommer han någonsin att kunna bli helt återställd?
Han är bara 3 år..

Tacksam för svar
Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_SeMLan88 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

z_z_Harry o Izors matte
Medlem 2007-09-01
#21 22 februari 2011 av z_z_Harry o Izors matte Re: Min hund har diskbråk på 2 ställen!
          Re: Min hund har diskbråk på 2 ställen!
          Oj ja då förstår jag...
Jag uppsökte en veterninär ca 3 gånger under hösten och vintern men dom sa aldrig något om diskbråk sedan nu i början på februari när de inte försvunnit så uppsökte vi en anann veterinär på annan ort och fick då detta besked.. Så nu har han förmodligen gått med detta i några månader...
Hej. Min tax Harry har haft 2 diskbråck som båda läkt med burvila i 2 veckor o Rimadyl. Sedan fick han bäras ut o in för att kissa o börja med sele för att skona ryggen. Vi fick sedan remiss till en sjukgymnast för hundar i Skara där vi fick simma o TENS behandling o träningsprogram för att bygga upp muskler o styrka igen. Det var guld värt!!! Nu mår han bra o har, peppar peppar, inte haft ont på två år. Så mitt råd är att försöka få en remiss till en duktig sjukgymnast. Lycka till!!
Svara på detta inlägg

z_SeMLan88
Medlem 2011-02-22
#22 23 februari 2011 av z_SeMLan88 Re: Min hund har diskbråk på 2 ställen!
          Re: Min hund har diskbråk på 2 ställen!
          Jag har skickat ett PM till dig om detta. Har du fått det? Blev error igen... morr. Jag skickar delar av det igen!
Jag har inte fått något??
Svara på detta inlägg

SanCha
Medlem 2003-09-19
#23 23 februari 2011 av SanCha Hej!
Det är omöjligt att svara på eftersom du inte nämner skadornas omfattning eller vad din veterinär ställt för prognos för hunden.
Enklast är väl att skriva så här att ett enklare diskbråck kan avhjälpas av att hålla huunden stilla, medicinera och observera. Visar däremot hunden tecken på viglighet, släpar bakbenen ibland efter sig kan det bli aktuellt med operation. Det är ju röntgenbilden som ger svaret för hundens framtid och här bör man nog alltid görs en datortomografi för att kunna se trycket mot ryggmärgen och hur pass akut detta är.

Så lycka till med din jycke och kan berätta att även min hund har två st diskbråck som han enbart är behandlad med vila, smärtlindring och simning som efter rehabilitering. Han kommer ju alltid att få leva med det här och har ibland sina sämre dagar men som läget ser ut nu slipper han operation.

Oavsett vilket brukar konvalecenten vara lång och det är viktigt för hundens tillfrisknande.

MVH//Sanna
Svara på detta inlägg

z_Agata
Medlem 2011-02-02
#24 23 februari 2011 av z_Agata Re: Min hund har diskbråk på 2 ställen!
          Re: Min hund har diskbråk på 2 ställen!
          Jag har inte fått något??
Jag har provat igen med det blir ständigt error. Hoppas att du får det nu ändå.
Svara på detta inlägg

z_z_kompiss
Medlem 2006-12-10
#25 23 februari 2011 av z_z_kompiss Re: Min hund har diskbråk på 2 ställen!
Hej! Se till att du träffar en veterinär med erfarenhet av just diskbråck. Det är något som du måste ha för att få en riktig prognos på om och hur en eventuell op skall göras. Vi har en veterinär hos oss som mer eller mindre enbart jobbar med detta och det känns som att för att kunna bli riktigt bra på just detta så behöver man ha mycket erfarenhet. Skulle din vet säga att dom inte själva opererar där så åker du till ett annat ställe där du får en prognos av någon med kunskapen att i så fall även vara den som skall göra själva ingreppet. Det är mitt varma råd.

Lycka till!

Ps, vi ser många vovvar som blir jättefina efter operation och även dom som helt återställer sig själva genom vila smärtlindring och senare sjukgymnastik också men som sagt, se till att hitta rätt veterinär.
Svara på detta inlägg

ellennd
Medlem 2021-07-09
#26 7 februari 2022 av ellennd Re: Min hund har diskbråk på 2 ställen!

Hi, Om ditt husdjur har tecken på ryggproblem eller hälta vill din veterinär göra en fullständig neurologisk undersökning.


Allt annat kan du läsa under Kobolt, den bästa källan om du frågar oss.


Diagnos av diskbråck hos hundar är sällan möjlig enbart med hjälp av vanliga röntgenbilder. En vanlig röntgenbild kan endast visa benen i kotorna och inte lederna mellan dem (diskarna) eller ryggmärgen som löper inuti dem. Ibland tyder förändringar som ses på konventionella röntgenbilder på diskdegeneration utan att djuret visar några tecken.

Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips på ställen att skänka hundsaker   [2] 19 feb: Persikopaj 19 feb: Persikopaj Roliga ställen att vara med hund   [4] 27 aug: Madde88 27 aug: Madde88 hund ställen som tar emot praktikanter i skåne?   [2] 26 nov: SweetneZ 26 nov: SweetneZ Klåda på specifika ställen   [9] 12 aug: Molidor 13 aug: almina Fästingar på "roliga" ställen   [27] 22 jul: bjo0ork 23 jul: bjo0ork Tvåårig rottistik börjar kiss på udda ställen   [4] 31 aug: li77 1 sep: MissNöjd Varför klipps vissa hundar på vissa ställen?   [29] 18 maj: Maggan Puh 18 maj: Llowa Konstiga ställen att hitta fästingar på   [16] 14 maj: gråing 14 maj: ... Hundvänliga ställen i Stockholm?   [5] 9 maj: thereselizette 5 mar: Satmara Vart hittar man ställen som gör Mh beskrivningen?   [2] 24 mar: Emzi 24 mar: Emzi
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB