Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 mars 2011 av z_kolsso12 i skaffa hund (41 svar)
Vilken vakthund/familjehund som passar mitt i stan
Vi behöver lite hjälp med att hitta rätt ras!

Jag har tidigare haft 2 hundar. Den första var en Labrador och den andra var en Rottweiler. Jag bodde då ute på landet på en bondgård. När jag senare flyttade in till Göteborg så var det svårt att aktivera hundarna så att de var nöja. 1 till 2 timmars promenad/dag var betydligt mindre än vad de var vana vid. På landet var de lösa hela tiden och kunde vara ute så mycket som de ville.

Jag och min sambo funderar nu på att skaffa en ny hund. Jag har letat en längre tid men har haft svårt att hitta en ras som passar oss. Jag skulle vilja ha en Rottweiler fast med ett betydligt mindre aktiveringsbehov som passar stadsmiljö. Det vill säga 1 till 2 timmars promenad i koppel per dag skall var fullt tillräckligt under veckorna med kanske 20 minuter ej kopplad under den tiden det är tillåtet. Sedan ca en timma extra promenad/per dag på helgen. Sedan kel och lite bus hemma.De viktiga egenskaperna för oss är:

1: Att hunden fungerar bra med små barn.

2: Den skall ej vara en brukshund som kräver massa aktivering. Den skall vara nöjd med 4 till 5 promenader/dag totalt ca 1,5 timmar + givetvis kel och lite bus hemma.

3: Den skall vakta hemmet.

4: Den skall vara tillräckligt stor för att ingen skulle vilja bråka med den. Vi vill känna oss trygga även om det är mörkt ute och man går där det inte är upplyst i en större stad på kvällen.

5: Det skall vara en snäll familjehund.

6: Häls korthårig, men inget krav.

7: Den helst inte ha så mycket jaktinstinkt.

Vi kommer att välja en tik eftersom mina 2 tidigare hundar var detta. Det är det jag har erfarenhet av och det har varit mycket positiv erfarenheter.

Den raser jag har hittat som har uppfyllt de flesta av de viktigaste rasegenskaperna är Bullmastiff och Chow Chow. Min Sambo gillar inte riktigt utseendet på Bullmastiff och jag tycker att Chow Chow har för lång och för mycket päls.

Vet ni fler raser som är en lugn vakthud som inte är brukshund och kräver massa aktivering?

/Kristian

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_kolsso12 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 5 av 5
12345

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#41 15 mars 2011 av Gurkans Korthårig chow chow
har ju ingen lång päls. Däremot så är ju chowen ingen stor hund, även om den är en synnerligen duktig vakthund utan att gå till överdrift. När vi hade mastiff så ingav hon ju mer respekt än chowarna rent utseendemässigt, men chowarna var betydligt bättre vakthundar!

Vill du veta mer om chow chow så hjälper jag gärna till. Jag har levt med rasen sedan slutet av 80-talet och har idag fem tikar i åldrarna 1-14 år. Fyra av dem är korthår. Jag lägger in lite bilder på korthårig chow chow.
Bilder:
Svara på detta inlägg
Sida 5 av 5
12345

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Lättlärd promenadkompis - vilken ras?   [12] 30 mar: Kossa 5 apr: Mandy Vilken hundras passar dessa förutsättningar?   [23] 17 nov: Laban76 21 nov: Laban76 Vilken hundras passar mig?   [21] 14 okt: linnea_niro 5 nov: Dextersplace Vilken hundras passar mig?   [15] 10 okt: Safx 20 nov: Safx Vilken ras passar mig?   [1] 20 sep: Maria&Scilla 21 sep: Ayrin Vilken hund passar mig?   [8] 13 sep: Jenny14 18 nov: Sezziyanen Vilken hand vid handtarget   [2] 2 sep: Tira Ros 2 sep: Tira Ros Vilken hundras?   [8] 1 sep: Wilola 1 sep: Ayrin Vilken storlek på halsband till Russkiy toy?   [0] 2 maj: HelenaD86 Vilka leksaker passar Tysk spets/ kleinvalp   [6] 9 apr: Aumandan 20 apr: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Golden Retriever | Chihuahua | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB