Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 mars 2011 av z_snowmobil i skaffa hund (9 svar)
Kusin vill ha en motionskompis, vizsla, i spåret?
Jag har en släktning som tränar/"tävlar" (för skojjs) i skidor. Under sommar och höst springer han 3-5 ggr/v 10-15 km. Annars åker han mkt skidor och cyklar, inlines också.

Han har velat ha en mindre hund, en dvärgpudel som han tänkt är atletiska och kvicka, ta med på joggingturerna men jag sa att de kan ha svårt att hänga med om han springer fort. Han springer i terräng och en 10km runda tar knappt 45 minuter.

Men vorsteh är ju en kvick ras och många använder ju rasen till hundkörning och ej alltid jakt...men en annan ras som skulle passa är kanske ungersk vizsla?

Men svårt att hitta uppfödare (ungersk vizsla) tycker jag och att importera kanske skulle vara något, vet ngn vad det skulle kosta från kanske danmark exv?


Han vill ha mer en aktiv sällskapshund som är lugn, lättsam, anpassningsbar och trivs med utomhusliv på fjället och så. Han kan tänka sig jaktträna hunden.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_snowmobil och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

sosza
Medlem 2009-02-16
#1 15 mars 2011 av sosza Mellanpudel vore kanske något?
Jag tror allt att en pudel skulle må skitbra av en så aktiv livsstil. Däremot måste han ju lägga en del tid på pälsvård.
Svara på detta inlägg

**Lisa**
Medlem 2006-03-16
#2 15 mars 2011 av **Lisa** Re: Kusin vill ha en motionskompis, vizsla, ...
En tanke är hur den klarar kylan vintertid, jag känner inte till just Vizsla men korthåriga kan vara känsligare.

Min dvärgpinscher springer 10-15 km, dock inte lika snabbt och inte flera gånger samma vecka. En något större hund har nog inget problem att hänga på. Kelpie, jaktlabrador?
Svara på detta inlägg

z_snowmobil
Medlem 2009-06-05
#3 15 mars 2011 av z_snowmobil Ska tipsa om mellanpudel!
          Mellanpudel vore kanske något?
          Jag tror allt att en pudel skulle må skitbra av en så aktiv livsstil. Däremot måste han ju lägga en del tid på pälsvård.
De tror jag med, om han klipper ner så det är 2-3 cm så kanske man bara behöver borsta 2 ggr/v...
Svara på detta inlägg

sofiia
Medlem 2007-09-11
#4 18 mars 2011 av sofiia Re: Mellanpudel vore kanske något?
          Mellanpudel vore kanske något?
          Jag tror allt att en pudel skulle må skitbra av en så aktiv livsstil. Däremot måste han ju lägga en del tid på pälsvård.
Absolut! En mellanpudel hänger nog med på det! De flesta mellanpudlar är både snabba och uthålliga så jag tror inte att det skulle vara några problem. En dvärg är kanske lite för liten att hänga med.

Se bara till att han köper hund efter HD röntgade föräldrar!
Svara på detta inlägg

z_snowmobil
Medlem 2009-06-05
#5 19 mars 2011 av z_snowmobil EN FRÅGA
pälsen, han är ju inte förtjust i pälsvård då han hellre säger att han lade den tiden med hunden istället för "på"..hehe

Men om man har pudeln kortklippt, alltså max mot 3-4 cm, hur ofta behöver man borsta? Räcker det ev 2-3 ggr/v och bara igenom på några minuter som på en "vanlig" päls?

Nos, tassar kanske varje, varannan månad tänker jag? Då är det väl inte så mkt jobb än som med andra raser, nästan?

En mellanpudel som är i mindre mh är nog passande...tror kanske en större dvärg (alltså just innan det blir mellan-) kanske passar, han kanske kan springa 10km på 45-50 min isf 40 eller vad han nu sa..:)
Svara på detta inlägg

sofiia
Medlem 2007-09-11
#6 19 mars 2011 av sofiia Re: EN FRÅGA
Det är nog en hel del pälsvård förstås. Nos och tassar klipper vi var tredje vecka. Angående hur ofta man borstar beror nog på hundens päls. Vi borstar 1-2ggr/vecka, en pudel som inte tovar lätt. Men vi har henne oftast nedrakad och då behöver man ju inte borsta alls. Då rakar vi ner ungefär var sjätte vecka. Att raka nos och tassar tar TID samma gäller att raka ner hunden så man måste nog gilla pälsvård annars passar annan ras bättre. Att raka nos, tassar samt att tvätta och föna hunden kan bra ta upp till 3-4 timmar. Så ja man ska nog gilla det för att stå ut med det

Det är svårt att säga hur mycket en viss storlek av hund orkar. Jag skulle inte skaffa en dvärg ifall han tänkt springa 3ggr/vecka 10km i såpass högt tempo. Och tänk även på att springa på hårda underlag inte är speciellt skonsamt för hunden. Hos dvärgar är patella ganska vanligt och om han får en hund med patella är kanske inte löpning det bästa. Där gäller åter att vara noga med valet av uppfödare.
Svara på detta inlägg

z_snowmobil
Medlem 2009-06-05
#7 19 mars 2011 av z_snowmobil Jamen
ok, ja men jag tkr iaf rasen passar. Skulle själv kunna tänka mig en :)

En "hunddag" var 6-8e vecka för
1.borstning, 2.bad, 3.föning, 4.borstning och 5. tass-, nos- och kroppsrakning han nog boka in. Det är väl i den ordningen ungefär. Det kan ju vara mysigt att ta hand om vovven också :)

Ska vara hundvakt åt en dv.pudel unghund nästa vecka, min kusin har tagit en omplacering för några mån sedan så får bekanta mig mer själv :)
Svara på detta inlägg

trollmamma
Medlem 2010-04-25
#8 15 augusti 2014 av trollmamma Re: Kusin vill ha en motionskompis, vizsla, i...

jag har en han vizsla som är 2 år han springer mer än gärna.. 


om det är ett alternativ ?

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#9 15 augusti 2014 av Hortensia Om han hellre vill ha en liten hund....

... kanske Border terrier - eller kanske Beagle - skulle kunna passa?


Är osäker på hur de klarar stark köld eller djup snö i marschfart, men de hör ju absolut till de lite mer lätthanterliga "jakthundraserna" och de brukar behöva mycket motion. :) En Dalmatiner skulle älska att få springa så mycket, men avsaknaden av underull gör vintern besvärlig.


Hoppas kusinen hittar den perfekta kompisen!


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur får jag ner honom i varv i spåret?   [6] 22 jan: Megran 26 jan: Megran Få ner tempot i spåret   [0] 19 okt: Päron13 Få ner tempot i spåret   [3] 19 okt: Päron13 19 okt: X Of Me Sänka farten i spåret   [9] 13 feb: /Andreas 27 feb: Kalla Min mammas kusins katt fick ett vasst föremål i   [8] 15 nov: TheRealBoss 17 nov: Hic et nunc Något konstigt har hänt i spåret!   [5] 28 okt: valacar0405 29 okt: valacar0405 Hur får jag min hund att sluta forcera i spåret?   [26] 21 okt: z_valpmatte 30 okt: Skyddshunden Låg medvestlös på spåret – blev rånad   [20] 12 sep: Crazy J´s matte 12 sep: sendit Vad göra när hunden äter i spåret?   [3] 3 apr: jossijossi 17 apr: BaraBosse Höja motivationen i spåret för lätt uttråkad hund   [9] 7 mar: Tramzan 7 mar: Gip
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Boxer | Chinese Crested Dog | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2020 Enfinia AB