Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 juni 2011 av z_Reiie i skaffa hund (3 svar)
Airedale Terrier, någon med erfarenhet?
Nu är det så att jag har funderat starkt på att skaffa en Airedale Terrier.
Jag har läst mycket om rasen, men jag undrar vissa saker.

Är det skälliga?
Jagar de alla smådjur som rör sig, kan man ha de lösa i skogen?
Funkar de bra ihop med andra hundar?

Min granne känner någon som haft Airedale, och hon sa att de är skälliga och att de har haft flera döda igelkottar på altanen för att hunden dödar de direkt den ser dem.
Jag har hört att de ändå Inte är skälliga och inte dödar smådjur sådär.
Är det individuellt eller bara en understimulerad hund?

Tacksam för svar!

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Reiie och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

nina_flina
Medlem 2009-01-02
#1 15 juni 2011 av nina_flina Hej!
Hej!
Nu har jag inte Airedaleterrier själv, men en utav min hunds bästa vänner är en. En av de hundar vi träffar nästan dagligen i några timmar för promenad och lek.
Kan inte påstå att han är direkt skällig, skäller gör han bara när han tycker vi är tråkiga som står still eller liknande och han går kanon ihop med de flesta hundar vare sig det är andra hanar eller tikar. Enda han inte fungerar med är mopsar och bulldogs, men det är för att han är livrädd för hur de låter...hahaha!
Jagar smådjur har jag aldrig varit med om att han gör heller, han kan springa efter nån katt då och då men det är ju inte i direkt elakt syfte...
Det jag vet är att de är lite terrorister när de är yngre men det försvinner när de blir runt 3 och alla de airedale-ägare jag stött på säger att den jobbiga tiden är värd det för man har en helt underbar hund resten av tiden.
Hoppas du fick lite svar på dina frågor iaf

Lycka till >-<
Bilder:
Svara på detta inlägg

z_piak
Medlem 2002-06-03
#2 15 juni 2011 av z_piak Re: Airedale Terrier, någon med erfarenhet?
Brukar vara hundvakt åt en Airedale sen 7år tillbaka. Damen är idag 10år och lugn som en filbunke.
Hon har alltid varit väldigt självständig och därav har det ibland varit svårt att ha henne lös, ville hon ta en liten utflykt så gjorde hon det, saknade varken oss eller sina ägare ifall hon tappade bort oss. Sen om det är rasbetingat eller inte ´har jag ingen aning om.
Enda gångerna hon skällt är för att få uppmärksamhet, en liten olat hon har hemifrån. Har inte anstängt mig så mkt för att få ordning på hennes olater eftersom det inte är min uppgift att uppfostra henne.
Däremot har det aldrig varit problem med henne och andra hundar utan hon kommer överens med de flesta.
Jaktintresset är väl som med de flesta andra hundar, finns där men inget överdrivet, självklart finns alltid risken att hunden vid tillfälle kan skada andra smådjur men tror inte att det är något specifikt för just Airedale.
Uppfattar henne som en pigg, påhittig, självständig, envis, godmodig hund.Svara på detta inlägg

z_mjuslin
Medlem 2011-09-22
#3 22 september 2011 av z_mjuslin Re: Airedale Terrier, någon med erfarenhet?
Hej! jag är mycket jävig i diskussionen men jag måste ju bara ta chansen att berätta om denna underbara ras. Jag äger nu min 4:e airedale och det är min bästa vän. Hon är glad, aktiv, med på det mesta, mycket "mammig" (det vill säga vill gärna ha kontroll på vad jag gör), hon älskar barn och är mycket social. Hon går mycket bra ihop med de flesta hundar men kan vara lite grinig vid löp (dock aldrig elak). Jag har börjat jobba lite bruksspår med henne och hon är en riktig stjärna. Hon är lättlärd vilket gör att det är roligt att jobba med lydnad men hon är oxå självständig så jag har fått jobba mycket med kontakt och inkallning-de är ju ändå en terrier. Hon gillar att jaga möss men det har jag jobbat med så nu går det relativt bra när vi är ute och går på ängar och dylikt, men springer det en mus mitt framför ögonen på henne jagar hon naturligtvis. Detta gäller även katter men det är inte får att vara elak för hon ser normalt katter som sina vänner. Hästar tycker hon är otäcka och även till viss del får. Som med alla hundar gäller det ju att aktivera hunden för att inte få oönskade beteenden och jag brukar säga att airedale verkligen är den all aroundhunden som den säjs vara. Den blir vad dens ägare jobbar för att den ska bli. Min lilla dam har jag fått träna massor när det gäller att kramas till exempel och det har jag hört kan gälla denna ras men det är nog individuellt. Om du ska köpa en hund av denna underbara ras vill jag dock ge dig ett tips att kolla upp uppfödare och ta reda på om föräldradjuren har genomgått MH samt fråga upp hur det är med ljudkänsligheten. Denna har visas sig kraftig hos denna ras men jag vet att de jobbar på detta i airedaleterriergillet. Min hund är livrädd för startpistoler och har även varit mycket rädd för smällare och raketer. Det sistnämnda har jag dock lyckats jobba bort med lång träning och tålamod.

Lycka till och hoppas du får möjligheten att bli en ägare till min favoritras. :)
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
**Snälla någon med erfarenhet av rotspetsabscess   [5] 4 jan: anonym1 5 jan: Anneli Ni med erfarenhet av hundar med C-höft....   [6] 17 okt: BushundenL 18 okt: Lona Linsluxation! Någon med erfarenhet?   [0] 4 apr: Chicoamstaff Border terrier med anfall (inte epilepsi)   [2] 1 mar: Ugglan 3 mar: Ugglan **SNÄLLA NÅGON MED ERFARENHET AV JUVERTUMÖR?**   [5] 14 feb: anonym1 18 mar: anonym1 Pott träna ute och inne - någon erfarenhet?   [16] 5 jan: Lilbjörne 5 jan: hundöga återkomst Erfarenhet av boxer?   [6] 13 dec: Lisa** 15 jan: majsan16 Ngn som har erfarenhet av steloperation armbåge   [1] 20 mar: Kaiser_123 20 mar: Lona Erfarenhet av antiskallhalsband?   [8] 21 nov: mojji 9 dec: ancan Vad är dina erfarenheter av Terrier Brasiliero?   [0] 18 okt: Evolve
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Petit Basset Griffon Vendéen | Puli | Jämthund | Labrador Retriever | Australian Shepherd | Bichon Frisé | Gos d'atura Catala
© 1998-2020 Enfinia AB